Destinatii Europene

Egiptul te asteapta de Paste!

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale - Paste
Tip Oferta Turism:
Sejur
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
13/04/2009 - 20/04/2009
Pret Total:
776 € (97€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

EGIPTUL, numit de Herodot "darul Nilului", este patria unei civilizatii strãvechi, fascinante si misterioase, ale cãrei taine au rãmas ascunse pânã în ziua de azi. Este situat in nordul Africii si în partea vesticã a Asiei Mici, þãrmurile sale fiind spãlate de cele douã mãri: Mediterana la nord si Marea Rosie la est. Suprafata totalã a tãrii este de aproximativ 1.002.000 kmp, mai mult de 90% din aceastã suprafatã fiind desert. Unitãtile geografice majore din tarã sunt: Desertul Vestic sau Desertul Libian la vest de Nil, o fâsie esticã a Saharei, Desertul Estic sau Desertul Arab la est de Nil, Peninsula Sinai care este pe suprafata Asiei Mici si Delta Nilului, care reprezintã majoritatea suprafetei arabile din tarã.
Întreaga istorie si economie a tãrii au fost definite de unul dintre cele mai lungi fluvii din lume, Nilul, care strãbate Egiptul de la sud la nord pe o distantã de aproximativ 1200 km, impãrtind în acest fel suprafata tãrii. Tara are o climã subtropicalã, marcând diferente destul de semnificative între diferitele zone ale tãrii, zona Alexandriei fiind afectatã si de clima mediteraneanã.
Numele oficial al tãrii este Republica Arabã Egipt, având capitala la Cairo, cel mai mare oras al Africii (aprox. 2500 kmp), o metropolã gãlãgioasã de aprox. 20 milioane locuitori, la care se adaugã aglomeratia de turisti si provincialii. Forma de guvernãmânt este republicã multipartidã democratã. Limba oficialã este araba dar peste tot se vorbeste limba englezã, germanã sau francezã. Religia oficialã este islamul. Aproximativ 90% din populatie este musulmanã. Restul de 10% din populatie sunt crestini, romano-catolici, protestanti, evrei.
Populatia Egiptului este de 66 milioane locuitori, din care 99% egipteni, beduini si berberi iar 1% sunt nubieni, armeni si europeni.
Moneda oficialã este lira egipteanã (LE), cu subdiviziunea piastrul (PST). 1 LE=100 PST. Importul si exportul lirei egiptene sunt interzise. În Egipt se poate introduce orice valutã liber convertibilã. Banii se pot schimba la hotel, la case de schimb valutar sau în bãnci. În majoritatea hotelurilor si magazinelor se pot folosi cãrti de credit. Pe vapoarele de croazierã nu sunt acceptate cãrtile de credit; plata se efectueazã doar în numerar. Bãncile sunt deschise de luni pânã vineri, între orele 08:30-14:00.
HURGHADA este situatã pe malul Mãrii Rosii, la 500 km de Cairo si este una din cele mai renumite statiuni litorale din Egipt. Marea este aici mãrginitã de plaje acoperite cu nisip fin. În unele locuri pãtrund în mare recifuri de corali, a cãror frumusete subacvaticã îi încântã pe iubitorii de scufundãri. Hurghada asigurã conditii ideale pentru baie si diferite sporturi nautice, datoritã climei plãcute si a faptului cã temperatura apei mãrii nu coboarã decât foarte rar sub 22° C.

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: JUKEBOX TRAVEL