Destinatii Europene

Circuit Turcia, Cele 7 biserici ale apocalipsei

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale - Pelerinaj
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
9 zile
Valabilitate Oferta:
05/05/2014 - 13/05/2014
Pret Total:
325 € (36.11€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Ziua 1(5 mai): Bistrita – Canakkale

Plecare din Bistrita (ora 12:00) pe traseul: Bistrita – Cluj-Napoca –Tg Mures – Brasov – Ploiesti – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Canakkale.

Ziua 2 (6 mai): Sosire in Canakkale in jurul amiezei.

Pentru a ne acomoda si a cunoaste mai bine aceasta tara si o mica parte din istoria ei, se viziteaza Troia, oras legendar, locul unde se presupune ca a avut loc Razboiul Troian, asa cum este descris in ciclul razboaielor troiene, in special in Iliada, unul dintre cele doua poeme epice atribuite lui Homer. Cazare si timp liber in Canakkale.
Cazare si timp liber in Canakkale.

Ziua 3 (7 mai): Ayvalik – Pergamum – Smyrna (Izmir) – Kusadasi

Dupa micul dejun ne indreptam spre Pergamum, incepand, treptat, sa interactionam cu locurile prin care au trecut Fecioara Maria, Apostolul Pavel, Apostolul Ioan, Apostolul Luca, lasandu-si amprenta fiecare in felul lui. Odata ajunsi la Pergam, cunoscut drept un "oras al tamaduirii", inca din antichitate, vom vizita locul unde se afla un vestit altar al lui Zeus - “Stiu unde locuiesti: acolo unde este scaunul de domnie al Satanei” (Apocalipsa 2:12-17), un templu inchinat zeitei Atena, o biblioteca antica ce rivaliza cu Biblioteca din Alexandria, iar in sudul orasului, celebrul centru de tratamente si cura termala dedicat zeului medicinii, Asclepius. Ne continuam drumul spre cea de-a doua Biserica din cele sapte, care se afla la Smirna – Izmirul de astazi (Smirna inseamna “miros placut” sau “jertfa placuta”, aluzie la miile de martiri pe care Biserica i-a avut in perioada persecutiilor impotriva crestinilor). Despre biserica din Smirna nu se stie aproape nimic, in Biblie nu mai este amintita in alta parte. Biserica din Smirna este una din cele 2 biserici carora Iisus nu le adreseaza nicio mustrare. Mesajul pentru Biserica din Smirna este unul de incurajare “Cel ce va birui nicidecum nu va fi vatamat de a doua moarte” (Apocalipsa 2: 8-11). Ne vom continua traseul spre Selcuk, Kusadasi – cina si cazare.

Ziua 4 (8 mai): Kusadasi – Efes – Casa Fecioarei Maria – Selcuk – Kusadasi.

La doar18 km de Kusadasi se gasesc ruinele orasului antic Efes ("Poarta Asiei!", patria filosofului Heraclit, fondat in sec XI i.e.n de catre Ionieni, cu urme majore ale prezentei Apostolilor Ioan si Pavel) si ale Templului zeitei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice). Aici se gaseste prima din cele sapte Biserici ale Apocalipsei, fondata in anul 54 e.n de catre Apostolul Pavel - locul unde s-a tinut cel de-al III-lea mare Conciliu Ecumenic, anul 431 d Hr. Se pot vizita ruinele acestei biserici, dar si vestigiile antice ale cetatii: Biblioteca lui Celsius, Templele lui Adrian si Domitian, amfiteatre, camerele consiliului, gimnaziul, terme, Marele Teatru (cu o capacitate de 25.000 de locuri). In Efes vom merge efectiv pe urmele Maicii Domnului si ale Apostolilor Ioan si Pavel care au trait aici in anii de dupa Inviere, increstinand zeci de mii de pagani. Evanghelia a patruns in Efes in jurul anului 52 D.C., in timpul celei de-a doua calatorii misionare a lui Pavel, cand acesta se reintorcea la Ierusalim. Pavel a revenit apoi in Efes, unde a lucrat 2 sau 3 ani. Biserica din Efes traia si lupta in mijlocul unei societati pagane, vrajmase. Pericolul cel mare venea insa de la falsii apostoli. “Stiu faptele tale, osteneala ta si rabdarea ta, si ca nu poti sa suferi pe cei rai; ca ai pus la incercare pe cei ce zic ca sunt apostoli si nu sunt, si i-ai gasit mincinosi” (Apocalipsa 2: 1-7).
Casa Fecioarei Maria este chiar deasupra, in varful Muntelui Privighetorilor. O casuta unde s-a retras indurerata mama Mantuitorului, adusa cu sine de Apostolul Ioan dupa prigoana din Ierusalim. O biserica cu temelii din secolul I d Hr, in care se presupune ca a avut loc "Adormirea Maicii Domnului". Aleea ce trece pe dedesubtul bisericii, sprijinita de un zid inalt ce sustine pamantul bisericii, e acoperit cu hartiute albe ce reprezinta dorintele arzatoare ale unei omeniri. Iar la capatul acestui fluviu de hartii albe, chiar sub temelia bisericii, in acelasi perete de piatra sunt sapate trei bolti cu trei izvoare facatoare de minuni. Dupa pranz se viziteaza Basilica Apostolului Ioan, uriasa catedrala refacuta de imparatii Constantin si Elena unde se pastreaza intact Mormantul Apostolului Ioan Teologul. Dupa aceea ne vom intoarce in Kusadasi pentru cina si cazare.

Ziua 5 (9 mai): Kusadasi – In aceasta zi puteti explora pe cont propriu statiunea Kusadasi, sa va bucurati de soare, mare si facilitatile hotelului.

Ziua 6 (10 mai): Kusadasi – Laodicea – Hierapolis – Pamukkale

Dupa micul dejun vom porni spre a saptea Biserica a Apocalipsei, ce se afla la Laodicea. Laodicea a fost un oras important din Asia Mica. Inceputurile crestismului aici, sunt legate cel mai probabil de cea de-a treia calatorie misionara a Apostolului Pavel in Asia Mica. Situat la intersectia a trei drumuri comerciale, acest oras a devenit o metropola a luxului si a bogatiei. Caravanele de negustori au adus inspre cetate nu numai marfuri din toate colturile pamantului, ci si obiceiuri diferite. Din acest motiv, in cetate domnea o toleranta generala. Acest climat de libertinism a dus la instaurarea unei atmosfere de relativism, in care normele absolute au fost lasate la o parte. "Laodicea" inseamna in traducere: "Voia poporului, dreptatea poporului, vointa celor multi". Fiecare era liber sa traiasca dupa mintea lui. Tocmai de aceea, bisericii din aceasta cetate, Mantuitorul ii transmite una dintre cele mai impresionante scrisori din Cartea Apocalipsei. “Dar fiindca esti caldicel, nici rece, nici in clocot, am sa te vars din gura Mea. Pentru ca zici: Sunt bogat, m-am imbogatit si nu duc lipsa de nimic, si nu stii ca ca esti ticalos, nenorocit, sarac , orb si gol” (Apocalipsa 3: 14-22).
Dupa pranz se viziteaza ruinele de la Hierapolis si terasele de calcar de la Pamukkale – relief unic in lume. Ca urmare a numeroaselor miscari tectonice, in timp, natura a creat la Pamukkale o panorama fascinanta, care dezvaluie si vestitele bai de calcar. Calcarul a fost modelat de cutremurele care s-au produs aici si s-a stratificat, astfel incat s-au creat un fel de trepte. Ulterior, apa care s-a scurs pe aceste trepte a sapat in calcar formand mici cratere umplute cu apa termala. Cazare si cina in Pamukkale.

Ziua 7 (11 mai): Pamukkale – Philadelphia – Sardis – Thyatira – Bandirma – Istanbul

De la Pamukkale ne indreptam spre cea de-a sasea Biserica, in Philadelphia. "Filadelfia" inseamna in traducere: "dragoste de frati". Biserica aceasta din Asia Mica a fost una din cele mai bune adunari crestine. Domnul Iisus nu-i gaseste nici un fel de acuzare. “Fiindca ai pazit cuvantul rabdarii Mele, te voi pazi si Eu de ceasul incercarii care are sa vina peste lumea intreaga ca sa incerce pe locuitorii pamantului. Eu vin curand. Pastreaza ce ai, ca nimeni sa nu-ti ia cununa.” (Apocalipsa 3: 7-13).
Apoi se viziteaza cea de-a cincea biserica, cea de la Sardes. Biserica din Sardes este corespondentul spiritual al Bisericii aflate pe moarte. Numele cetatii inseamna "ramasite". Acest oras, proverbial de bogat, asezat pe meterezele unei culmi muntoase, cazuse de doua ori in mainile dusmanilor din cauza lipsei de veghere. Increzatori in pozitia lor de necucerit, locuitorii cetatii n-au lasat straja in timpul noptii. De doua ori Sardes a fost transformata in ruine. “Stiu faptele tale: ca iti merge numele ca traiesti, dar esti mort.” (Apocalipsa 3: 1-6).
De aici pornim spre nord pentru a ajunge la cea de-a patra Biserica, Tiatira, in centrul orasului Akhisar. Biserica din Tiatira este urmarea fireasca a Bisericii din Pergam. Idolatria si imoralitatea incepute atunci si-au ajuns acum culmea. Tiatira este "Biserica ingropata sub influenta lumii". Scrisoarea aceasta este cea mai lunga dintre toate cele sapte. Ea este un rechizitoriu impotriva compromisului si o judecata aspra asupra pacatului. “Stiu faptele tale, dragostea ta, credinta ta, slujba ta, rabdarea ta si faptele tale de pe urma, ca sunt mai multe decat cele dintai. Dar iata ce am impotriva ta: Tu lasi ca Izabela, femeia aceea care se zice proorocita, sa invete si sa amageasca pe robii Mei ca sa se dedea la curvie si sa manance din lucrurile jertfite idolilor” (Apocalipsa 2:18-29).
De aici ne indreptam spre Yalova de unde vom lua ferryboat-ul spre Gebze, Istanbul - cazare cu mic dejun.

Ziua 8 (12 mai) : Istanbul

Dupa micul dejun, puteti vizita impreuna cu insotitorul de grup Palatul Topkapi - atractia turistica numarul unu a orasului – palatul este situat la confluenta dintre Bosfor si Cornul de Aur. Acest imens palat a fost resedinta sultanilor pana in anul 1868, cand curtea regala a fost mutata la Palatul Dolmabahce. Biserica Hagia Sofia - In anul 325, Constantin cel Mare a început construirea acestui lacas. Devenita biserica patriarhala, Hagia Sofia a ars de trei ori si tot de atatea ori a fost reconstruita. Desi de atunci s-au scurs 15 secole, biserica ramane cel mai valoros monument al Istanbulului. Moschea Albastra - fondata in secolul XIV, de Sultanul Ahmet I, este singura moschee din Turcia care are în structura sa 6 minarete. in interior, 20.000 de placi stralucitoare de faianta de Iznik împodobesc incaperea. intre ele isi fac loc 260 de ferestre cu vitralii, iar pe tavan se etaleaza un arabesc vaporos. Tot in Piata Sultan Ahmet este situat si vechiul Hipodrom.
Dupa amiaza aveti la dispozitie timp liber pentru a mai vedea din frumusetile orasului.
In jurul orei 18.00 se pleaca spre Romania.

Ziua 9 (13 mai) : Sosire in tara in functie de formalitatile vamale.

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
05-Mai-14 - 13-Mai-14325

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:
  • Early booking: 8% inainte de 01-Ian-70
  • Tarif: 299 euro/persoana in camera dubla cu early booking. Tariful este valabil pentru
  • rezervari efectuate si achitate integral pana la data de 31.12.2013
  • Tarif normal: 325 euro/persoana in camera dubla.
  • Supliment SGL: 70 EURO
  • A treia persoana beneficiaza de o reducere de 25 euro.
  • Tarifele includ:
  • - Transport cu autocar clasificat 4*;
  • - Cazare 1 noapte in Canakkale la un hotel de 3 stele cu mic dejun;
  • - Cazare 3 nopti in Kusadasi la un hotel de 4 stele cu demipensiune;
  • - Cazare 1 noapte in Pamukkale la un hotel de 4 stele cu demipensiune;
  • - Cazare 1 noapte in Istanbul la un hotel de 3 stele cu mic dejun.
  • - Insotitor de grup.
  • Tarifele nu includ:
  • - Intrarile la obiective (aprox. 80 euro de pers) – se achita obligatoriu in agentie, la plata integrala a pelerinajului.
  • - Ghid turc autorizat (aprox. 20 euro de pers) – se achita obligatoriu in agentie, la plata integrala a pelerinajului.
  • - Asigurare medicala (nu este obligatorie dar este recomandata!)
  • Nota!!!
  • 1.

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: FILADELFIA