Destinatii Europene

Circuit Marea Britanie - Irlanda, 19 zile

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
19 zile
Valabilitate Oferta:
10/08/2013 - 28/08/2013
Pret Total:
865 € (45.53€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping
  • concerte

Descriere Oferta Turistica:

MAREA BRITANIE - IRLANDA 19 zile

Traseu : VIENA – MUNCHEN – LUXEMBOURG – CALAIS – CANTERBURY – YORK – EDINBURGH - GLASGOW – LOCH NESS – INVERNESS – CASTELUL STIRLING – BELFAST – DROGHEDA - HILL OF TARA – CASTELUL ATHLONE – FALEZELE CLIFFS OF MOHER – LIMERICK - CASTELUL BUNRATTY – KILLARNEY – RING OF KERRY – DUBLIN – LIVERPOOL - CHESTER – CASTELUL WARWICK– STRATFORD upon AVON – OXFORD – LONDRA - BRUGGE – BRUXELLES – KOLN – VALEA RINULUI – NURNBERG – BUDAPESTA

Plecare: 10 august 2013

Program:

ZIUA 1 BUCURESTI – BUDAPESTA / GYOR
Plecare din Bucuresti, din fata Parcului Carol, la ora 6.00, pe urmatoarea ruta: Pitesti – Sibiu – Sebes – Deva – Arad – Budapesta. Cazare in BUDAPESTA sau GYOR.

ZIUA 2 VIENA – MUNCHEN
Mic dejun. Plecare spre Viena, capitala Austriei, centru cultural reprezentativ al Europei si unul dintre cele mai populare obiective turistice internationale, care primeste anual milioane de vizitatori din toate continentele. Inima orasului pulseaza pe locurile fostei cetati Vindobona, in jurul catedralei Sf. Stefan, in imprejurimile Operei si Hofburgului, in centrul inconjurat de bulevardul circular – Ringul. Viena este un oras pentru romantici si visatori. Tur panoramic cu autocarul al Ringului Vienez: Opera, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie Naturala, Parlamentul, Primaria, Burgtheatre, Biserica Votiva, Universitatea si popas pietonal (aprox. 1 ora): Palatul Hofburg (exterior) Piata Maria Tereza, Biserica Sf. Mihail. Traseul se continua spre MUNCHEN, capitala Bavariei si al doilea oras ca marime din Germania. Orasul a fost fondat in secolul al XII-lea, initial ca un oras comercial pe “Drumul Sarii” dintre Salzburg si Augsburg. Munchen este capitala mondiala a berii si a cultului berii, renumit fiind Oktoberfest – festivalul berii care se tine anual toamna. Celalat Munchen este unul al rafinamentului, al muzeelor, al literaturii si muzicii. Tur de oras pietonal al centrului orasului MUNCHEN: Domul – Basilica Fecioarei Maria, Primaria veche, Primaria noua, Piata Fecioarei Maria, Basilica Sf. Petru, Basilica Sf. Mihail. Cazare in zona MUNCHEN – STUTTGART.

ZIUA 3 LUXEMBOURG – CALAIS
Mic dejun. Plecare spre LUXEMBOURG, cu popas in capitala ducatului, una dintre cele trei capitale ale Uniunii Europene. Se viziteaza centrul istoric: Catedrala Notre-Dame, Piata Constitutiei si Palatul Ducal (exterior). Istoria Marelui Ducat al Luxembourgului incepe odata cu constructia castelului Luxembourg in anul 963 ca o fortareata, in jurul careia s-a dezvoltat treptat un oras care a devenit centrul unui mic stat, dar important. Luxembourg a devenit un membru fondator al NATO si al ONU in 1946, iar in 1957 a devenit unul dintre cele sase state fondatoare a Comunitatii Economice Europene (devenita apoi Uniunea Europeana). Mai multe organisme europene isi au sediul in Luxembourg. Traseul se continua spre Calais. Cazare in zona CALAIS.

ZIUA 4 CALAIS – CANTERBURY – YORK
Mic dejun. Plecare spre Calais pentru traversarea Canalului Manecii la Dover cu ferryboat sau tren. Popas in CANTERBURY pentru admirarea renumitei catedrale, Biserica-Mama a Bisericii Angliei si resedinta a primului ei arhiepiscop. Catedrala a devenit loc de pelerinaj in 1170, dupa uciderea lui Thomas Becket in interiorul ei. Renumite sunt “Povestirile din Canterbury” scrise de Geoffrey Chaucer, o sinteza a literaturii medievale engleze. Plecare spre YORK, un oras cu ziduri romane, strazi medievale si un turn normand. Se viziteaza Catedrala York Minster, cea mai mare catedrala din Marea Britanie, construita timp de 250 de ani intr-un stil combinat intre clasic, normand, saxon si englezesc. Cazare in zona YORK – NEWCASTLE.

ZIUA 5 ROSLIN – EDINBURGH – GLASGOW
Mic dejun. Plecare spre Edinburgh cu un popas in satul ROSLIN pentru vizitarea Capelei in care se afla sculpturi in piatra de o rara frumusete. In ultima vreme a devenit foarte cunoscuta gratie celebrei carti a lui Dan Brown “Codul lui Da Vinci”, in care se presupune ca aici se afla Sfantul Graal. Deplasare spre Edinburgh. Vizita cu ghid local in EDINBURGH. Se viziteaza partea veche a orasului, cu Castelul si Palatul (care adaposteste bijuteriile coroanei scotiene) si partea noua a orasului - New Town. In varful dealului se afla Observatorul – cu un dom in stil grecesc, Monumentul national, o copie neterminata a Partenonului din Atena, Monumentul Nelson si Monumentul Burns. Alte obiective inportante sunt: Princess Street – inima orasului, Biserica High Kirk of St. Giles (cu turnul in forma de coroana) cu superba Capela Thistle; Palatul Holyroodhouse, resedinta oficiala a Majestatii Sale Regina atunci cand se afla in Scotia. Cazare in GLASGOW. (3 nopti in acelasi hotel)

ZIUA 6 GLASGOW
Mic dejun. Deplasare cu transport public. Glasgow, este cel mai mare oras din Scotia si al treilea ca numar de locuitori din Regatul Unit. Orasul este situat pe raul Clyde si aceasta pozitie a dus la devenirea lui in secolul al XVIII-lea, unul dintre centrele europene ale comertului transatlantic cu America. Se viziteaza cel mai popular oras scotian GLASGOW, partea medievala a orasului vechi, cu Universitatea si Catedrala sa din sec. al XIII-lea (singura catedrala medievala scotiana care a scapat de distrugere in timpul lui Henric VIII) si centrul nou: George Square, Royal Exchange. Timp liber. Sugestii vizite: Teatrul Regal, care gazduieste si Opera si baletul scotian, Galeriile de Arta Moderna, Universitatile. Cazare in GLASGOW.

ZIUA 7 GLASGOW – STIRLING – HIGHLANDS – GLEN COE – LOCH NESS – INVERNESS
Mic dejun. Excursie in Scotia de Nord, cea mai fascinanta parte a Scotiei, renumita pentru peisajele salbatice din Highlands, lacuri si castele. Prima oprire va fi Stirling, oras considerat capitala de drept a Scotiei, unde se poate admira Castelul Stirling resedinta preferata si loc de incoronare pentru multi dintre suveranii Scotiei, printre care si Mary, regina Scotiei care a fost incoronata aici in 1543. Plecare spre INVERNESS, capitala traditionala a scotienilor munteni (orasul personajului shakespearian Macbeth). Popas pe malul lacului Loch Ness unde se admira ruinele Castelului Urquhart si in Drumnadrochit la LOCH NESS Monster Exibition. Traseul ne indreapta la poalele muntilor Nevis la Glen Coe, unde se afla cel mai inalt varf din Marea Britanie, Ben Navis. Pe traseu vom face un scurt popas pentru vizitarea unei distilerii de whisky, bautura nationala a scotienilor. Cazare in GLASGOW.

ZIUA 8 GLASGOW – BELFAST
Mic dejun. Plecare spre Stranraer pentru traversarea Marii Irlandei cu ferryboat la Belfast, in Irlanda de Nord. Turul centrului orasului BELFAST, capitala Irlandei de Nord, intinsa pe malul stang al Raului Lagan, care a fost teatrul confruntarilor religioase intre protestanti si catolici. Belfast detine un santier naval impresionant, cu cele mai mari macarale din lume, locul unde s-a construit celebrul vapor Titanic. Se vor admira: Universitatea Ulster, Catedrala Sf. Ana, Turnul cu ceas Albert Memorial, Donegall Square si Primaria orasului, Opera, Royal Avenue, The Crown Liquor Saloon – cel mai frumos bar din lume. Timp liber cumparaturi si plimbare. Cazare in BELFAST.

ZIUA 9 DROGHEDA – HILL OF TARA – ATHLONE – CLIFFS OF MOHER – LIMERICK
Mic dejun. Plecare spre Drogheda, unul dintre cele mai vechi orase istorice irlandeze. Localitatea a fost capturata de danezi in sec. al X lea si transformata intr-o fortareata, apoi a fost ocupata de armata lui Cromwell in 1649, ca in 1690 in urma bataliei celebre de pe raul Boyne, sa fie ocupata de trupele lui William de Orange. Se viziteaza Hill of Tara, sau Dealul Regilor, formatiune existenta inca din perioada megalitica (cu 2500 ani I.H.). Exista 30 de monumente in zona colinei si in apropierea raului Boyne, cel mai important fiind coloana numita “Piatra Destinului”, locul unde au fost incoronati peste 100 de regi celti. Mormantul din colina este asemanator celor din apropiere, Newgrange si Knowth, la scara mai mica. Traseul se continua spre Athlone, unde se pot admira ruinele Castelului Athlone, construit in sec. al XIII lea pe malul raului Shannon, cel mai lung rau irlandez. Deplasare spre Cliffs of Moher, la falezele situate la o inaltime de 213 m si o lungime de 8 km, pentru o panorama unica asupra Oceanului Atlantic. Cazare in zona LIMERICK.

ZIUA 10 CASTELUL BUNRATTY – KILLARNEY – RING OF KERRY – DUBLIN
Mic dejun. Se viziteaza Castelul Bunratty construit in sec. al XV lea, excelent conservat si Parcul de traditii folclorice Bunratty, din sec. al XIX lea, cea mai importanta atractie turistica a Irlandei. Parcul prezinta viata Irlandei in secolul al XIX-lea, prin cladirile originale perfect reconditionate ale unui sat irlandez tipic. Plecare spre sud-vest catre Parcul National KILLARNEY si Ring of Kerry, traseu de 179 km care inconjoara peninsula Iveragh. Parcul National Killarney a fost desemnat in 1981, de catre UNESCO, rezervatie a biosferei. Popas pentru vizitarea Ross Castle construit in sec. al XV lea si Muckross House, conac construit in stil victorian, in sec al XIX lea, situate pe malurile lacurilor parcului national. Plecare spre Dublin. Cazare in DUBLIN.

ZIUA 11 DUBLIN
Mic dejun. Deplasare cu transport in comun. DUBLIN, capitala Irlandei, are numele englez derivat din numele irlandez Dubh Linn, care inseamna “balta neagra”. Prima oara s-a mentionat orasul in scrierile lui Ptolemeu in anul 140, ca fiind o asezare celta cu numele de Eblana. Trecerea vikingilor si a normanzilor, nu a alterat major caracterul celtic. Dublin este orasul in care s-au nascut sau au trait multi scriitori remarcabili ca: Jonathan Swift, James Joyce, William Bytler Yeats, George Bernard Shaw. Vom efectua un tur de oras: Catedrala St. Patrick (sfantul protector al Irlandei), construita in sec. al XII lea, Colegiul

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
10-Aug-13 - 28-Aug-13865

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip masa:
  • In cazul neintrunirii numarului minim de 34 de persoane, excursia se anuleaza. Agentia va anunta turistii inscrisi cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data plecarii si va restitui sumele achitate de acestia, integral. Agentia, respectiv ghidul isi rezerva dreptul de a modifica programul pe zile sau ordinea obiectivelor de vizitat, inlocuirea unui mijloc de transport cu un altul, in functie de anumite conditii obiective. Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu reglementarile din tarile respective si poate sa difere de clasificarea facuta de autoritatile din Romania. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. In anumite hoteluri camerele triple nu sunt disponibile si pot fi inlocuite cu camere duble in care se afla un al treilea pat suplimentar. Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de a

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " BLUE HERON TRAVEL"

Total Oferte de Turism (46)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: BLUE HERON TRAVEL