Destinatii Europene

CIRCUIT FIORDURILE SCANDINAVIEI

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
10 zile
Valabilitate Oferta:
04/08/2013 - 13/08/2013
Pret Total:
1199 € (119.9€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

FIORDURILE SCANDINAVIEI
Perioada: 04 - 13 august 2013
9 nopti / 10 zile


Ziua 1: Bucuresti – Copenhaga
Prezentare la aeroportul Henri Coanda, la ora 12:15 Plecare la Copenhaga la ora 15:15 (via Praga).
Sosire la ora 19:10. Transfer la Hotel Crown sau similar. Seara timp liber la dispozitie.

Ziua 2: Copenhaga
Mic dejun la hotel si timp liber pentru o scurta plimbare. Transfer cu autocar local pentru un tur de oras. Copenhaga este unul dintre cele mai vechi si frumoase orase europene. Capitala Danemarcei abunda de cladiri cu o arhitecura uimitoare, restaurante renumite si numeroase atractii turistice, cu o istorie de invidiat. Monarhia daneza este considerata una dintre cele mai vechi din lume, datand din secolul al X-lea. Palatul Amalienborg din Copenhaga este resedinta familiei regale daneze inca de la sfarsitul secolului al XVIII-lea, si astazi include un muzeu in care se pastreaza istoria familiei regale de-a lungul timpurilor. Probabil cea mai faimoasa atractie a orasului este statuia Micii Sirene, un tribut adus celebrului scriitor danez, Hans Christian Andersen, alaturi de renumitul parc de distractii Tivoli, care are mai mult de 150 de ani, si gradiniile sale deosebite vizitate anual de turisti din toata lumea. Pe Agrement Strøget poate face o plimbare de-a lungul unei strazi pietonale lunga plina de magazine si buticuri de tot felul care este si cea mai lunga de acest fel din lume, în special între Nytorv si Plads Højbro, loc in care dupa dupa-amiaza si seara este un circ un circ improvizat cu muzicieni, magicieni, jongleri si alti interpreti. Seara transfer in port pentru imbarcare pe ferry boat pentru traversare spre Oslo. Cazare in cabina dubla / single si cina buffet cu o bautura inclusa pe ferry boat.

Ziua 3: Oslo - Dombas
Mic dejun pe ferry boat. La sosire in port transfer pentru vizitarea orasului Oslo. Oslo este considerat de asemenea, centrul cultural, stiintific si economic al Norvegiei, fiind un adevarat nod de comunicatii si transport. Portul orasului este unul dintre cele mai mari si importante din Europa. Plimbare pe strada principala (Karl Johans Gate) spre Palatul Regal si Muzeul Edvard Munch. La Galeriile Nationala se pot admira capodoperele mai multor artisti Norvegieni. Alte atractii din Oslo includ Muzeul Vigeland din Parcul Frogner, Muzeul Ambarcatiunilor Vichinge, ce contine o ambarcatiune veritabila in marime naturala din epoca medievala si Muzeul Folcloric in Spatiu Deschis, cu numeroase cladiri vechi de secole de pe tot teritoriul Norvegiei. Tøyen, Grunerløkka si Gamle-Oslo sunt de asemenea locuri bune de vizitat. Aici te poti relaxa intr-o cafenea, poti incerca gheata italiana sau poti admira vechiul Oslo. Dupa amiaza vizita celebrului Lillehammer. Cunoscut datorita Jocurilor Olimpice din 1994, Lillehammer este un oras mic, cu 25.000 de locuitori. Se afla la capatul nordic al celui mai mare lac norvegian, Mjøsa, la o distanta de 160 km de Oslo. Pe timpul verii Muzeul Maihaugen, cel mai mare muzeu in aer liber din Europa, reprezinta cea mai mare atractie, cu expozitiile Sandvig. Se lauda cu 140 de ferme functionale, o biserica din doage din secolul XIII si o varietate de case. Alte atractii sunt Parcul Olimpic, Muzeul Opimpic Norvegian, vasul cu aburi si roata hidraulica, Skibladner si parcul familiei Hunderfossen. Seara transfer la Dombas pentru cazare la Hotel Dovrefjell.

Ziua 4: Dombas - zona Stryn
Mic dejun la hotel. Transfer cu autocarul la Romsdalen, si continuam calatoria spre Kristiansund unde vom face un scurt popas pentru vizitare si pauza de pranz. De aici ne continuam traseul pe Atlantic Road – pana la Molde. Atlantic Road este una dintre cele mai cunoscute rute turistice din Norvegia, serpuind de-a lungul coastei Oceanului Atlantic, de la insula la insula, pe o lungime de 8 km. Vom putea admira peisaje uluitoare, unice, si cu putin noroc vom putea vedea foci si balene adeseori reperate in aceasta zona. Spectacolul vizual oferit de acest traseu, imbinand insule, poduri suspendate si oceanul, este unul nepretuit. In continuare ne aventuram pe bratele fiordului, in peisajul incantator al vaii Eidesdalen trecand prin fermecatorul orasel Bud inainte de a ajunge la Molde. Cazare si cina Quality Hotel Alexandra 3* in Molde, sau similar.


Ziua 5: Dombas – zona Stryn
Mic dejun. Pornim catre catre Drumul Trolilor. Trollstigen este situat in inima provinciei Romsdal si este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Norvegia. Soseaua de inalta altitudine strabate piscuri muntoase enorme. Nume ca Köngen (Rege), Dronningen (Regina) şi Bispen (Episcop) par sa confirme maiestatea lor in aceast peisaj montan deosebit. Scurta traversare cu ferryboatul de la Linge la Eisdal. Continuam spre Geiranger pe “Drumul Vulturilor” unde ne vom imbarca pentru o croaziera de 1 ora pe fiordul Geiranger – inclus in Patrimoniul UNESCO, cel mai spectaculos si cel mai fotografiat din Norvegia. Frumusetea sa este data de formatiunile muntoase inguste si abrupte care se ridica la peste 1400m altitudine si coboara la 500m sub nivelul marii. Vor putea fi admirate numeroase si spectaculoase cascade. Vom debarca la Hellesylt de unde ne continuam traseul catre zona fiordurilor de nord (zona Stryn). Cazare si cina hotel de 3* superior in zona Stryn.

Ziua 6: Bergen
Mic dejun. Vizita la Ghetarul Briksdal. Ghetarul Briksdal coboara abrupt de la 1200m pana in valea Briksdal, oferind vizitatorilor o priveliste incantatoare intr-o oaza de frumusete naturala. Este recomandata o plimbare cu “masinuta trolilor” care face un tur al zonei Briksdal, pe poteci inguste, traversand de doua ori peste ghetar. Dupa-amiaza continuam drumul spre Sognefjord trecand prin Sogndal si traversand cu ferry-boat-ul de la Manhaller la Fodness pentru a ajunge la Gudvangen unde ne vom imbarca pentru o superba croaziera de 2 ore pe Sognefjord pana la Flam. Fiordului Sognefjord este cel mai lung si mai adanc fiord din lume. Aceasta regiune situata in inima Norvegiei, cu fiorduri adanci, ghetari si cei mai inalti munti ai Norvegiei, este una dintre cele mai frumoase destinatii. De la Flam, optional Excursie cu “Flamsbana” - o spectaculoasa calatorie cu trenul catre Myrdal. Trenul merge aproape de varf si ofera ocazia unei panorame minunate asupra muntilor si cascadelor. Este cea mai fumoasa plimbare cu trenul din Norvegia. De la Flam transfer la Bergen pentru cazare la hotel Quality Edvard Grieg Bergen.

Ziua 7: Zona Geilo
Micul dejun la hotel. Plecare spre Brimnes urmand a admira Fiordul Hardangerfiord de la bordul ferry-boat-ului in timpul traversarii de la Brimnes la Bruravik. Fiordul Hardangerfiord este o combinatie a tuturor peisajelor existente in Norvegia, de la cascade spectaculoase si livezi de meri si ciresi, pana la varfuri muntoase acoperite cu zapada si ghetari spectaculosi. Vom strabate Canionul Mabodal si apoi vom traversa platoul muntos Hardanger spre statiunile montane Geilo si Gol, nu inainte de a face o scurta oprire la spectaculoasa cascada Voringsfoss, cu o cadere de 180 m. Transfer pentru cazare la hotel Thon Hordaltun in localitatea Al.

Ziua 8: Zona Geilo – Vanersborg
Micul dejun la hotel. Plecare spre Suedia. Pe parcursul zilei vor fi ocazii deosebite pentru ca pasionatii de fotografie sa surprinda peisaje mirifice. Opriri pentru pauze si vizite. Transfer pentru cazare la hotel Quality Vanersborg in Vanersborg in apropiere de Gotheborg.

Ziua 9: Vanersborg - Copenhagen
Micul dejun la hotel. Plecare spre Gotheborg unde se va vizita orasul. In continuare o vizita la Helsingborg unde vom face o scurta vizita. Se va admira Castelul Kromborg - Castelul lui Hamlet, de la bordul ferry-boat-ului in timpul traversarii de la Helsingborg la Helsingør. Transfer la Copenhaga pentru cazare la hotel Crown.

Ziua 10: Copenhaga – Bucuresti
Mic dejun la hotel. Transfer la aeroport pentru check in si imbarcare pe zborul Companiei CSA cu destinatia Bucuresti, via Praga. Sosire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni.

Pret/persoana in camera dubla : 1199 euro
*pretul este valabil pentru un grup de minim 20 de persoane


Servicii incluse
• Zboruri Bucuresti-Copenhaga-Bucuresti Compania CSA via Praga
• Transport cu autocar local pe tot parcursul programului
• 8 nopti cazare cu mic dejun la hotelurile mentionate in program (sau similar)
• 1 cazare cu demipensiune in cabine interioare pentru traversare ferry boat Copenhaga – Oslo.
• 1 cina la hotel in Stryn
• Croaziera pe fiordul Geiranger de la Geiranger la Hellesylt
• Croaziera pe fiordul Sognefjord de la Gudvangen la Flam
• Vizita la Cascada Voringsfoss
• Traversarea cu ferry-boat Brimnes - Bruvarik pe fiordul Eidfjorden din zona Hardangerfjorden
• Biletele de ferry-boat pentru toate traversarile din program
• Insotitor din partea agentiei


Nu sunt incluse
• Taxele de aeroport 299 euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
• Intrarile la obiectivele turistice din program
• Asigurarea medicala de calatorie
• Asigurarea Storno

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
04-Aug-13 - 13-Aug-131199

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " BLUE HERON TRAVEL"

Total Oferte de Turism (46)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: BLUE HERON TRAVEL