Vacanta fara vicii – primul complex turistic fara alcool din Europa

[imagebrowser id=41]

Probabil multora dintre voi li se pare ca o vacanta fara vicii isi pierde farmecul si intelesul :) . Insa sunt multe persoane ce au probleme cu alcoolul, drogurile sau jocurile de noroc. Pentru ei a aparut conceputul de “Vacante fara vicii” ce ofera vizitatorilor un mediu sigur, fara tentatii si care le poate oferi sprijinul specializat de care au atata nevoie.

Unitatea turistica ce ofera astfel de servicii este o vila traditionala din secolul al XIX-lea renovata, situata in Algarve, Portugalia. Turistii isi vor putea petrece vacanta aici incepand cu luna aprilie si se vor relaxa facand activitati variate, de la mers pe bicicleta la yoga, meditatii, safari, tenis sau golf.

Desi sedintele de consiliere nu sunt obligatorii, turistilor le va fi oferita posibilitatea de a participa, de 3 ori pe saptamana, la intalnirile Alcoolicilor Anonimi. Pe langa acestea, va avea loc o data pe saptamana intalnirea Pariorilor Anonimi si de doua ori pe saptamana intalnirea Dependentilor de Droguri Anonimi.

Proprietatea este detinuta de un fost alcoolic ce a scapat de acest viciu de mai bine de 4 ani. Ideea crearii acestui loc i-a venit in urma problemelor cu care s-a confruntat personal. Mai exact, a avut mari dificultati in a gasi un loc unde sa-si petreaca zilele de concediu fara sa existe tentatia alcoolului. A cautat toata Europa si nu a gasit un astfel de “refugiu”. De asemenea, printre cunostintele sale ce sufera de acelasi viciu, exista persoane care nu au mai fost intr-o vacanta de 5 ani, tocmai din acest motiv.

Vila “Renovatio” este deschisa tuturor persoanelor care au renuntat la viciul lor (fie ca e vorba de droguri, jocuri de noroc sau alcool) de cel putin 60 de zile. Preturile variaza intre 395 de euro pentru un sejur de 3 nopti si 595 de euro pentru unul de 5 nopti, in regim all inclusive.

Mai multe detalii pe soberholidays.net.

2 thoughts on “Vacanta fara vicii – primul complex turistic fara alcool din Europa

  1. Geologul

    Hmm, cand am citit povestea am crezut ca ofera la un pret destul de avantajos celor care au reusit sa renunte la viciul lor timp de 60 de zile, Dar cu preturile alea mai degraba te duci undeva cu vicii ca macar sa te simti bine cat timp iti cheltui toate economiile :).

  2. Sadio

    Vacanta placuta, listniita si cu multaaa vreme frumoasa, ca ai nevoie! Nu cred ca vei rezista fara net,si, poate nimeresti o zona conectata la “civilizatie”!Eu tot voi mai topai pe aici. Pupici,de dincolo de “norii de praf” casnici! Inca GDC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>