Turistii vor plati taxa “verde” in Maldive

Sau cel putin asta intentioneaza presedintele popularului arhipelag din Oceanul Indian. Mohammed Nasheed, presedintele din Maldive planuieste sa introduca o taxa de 3 dolari pe zi pentru fiecare turist ce vine pe insula. Banii proveniti din aceasta taxa vor fi folositi pentru a ajuta tara sa-si atinga obiectivele ambitioase de lupta impotriva schimbarilor climatice.

maldive

De anul trecut, atunci cand a obtinut aceasta functie, presedintele Nasheed a fost un sustinator infocat al luptei impotriva poluarii si a incalzirii globale. Si asta mai ales din cauza temerilor ca in mai putin de un secol arhipelangul din Oceanul Indian ar putea fi inghitit de ape, fapt determinat de cresterea nivelului oceanelor. Maldive se afla la doar 2 metri deasupra nivelului marii, fiind de altfel si cea mai joasa tara de pe pamant.

Presedintele a mai anuntat ca planuieste sa cumpere o alta tara :)  pentru locuitorii sai (mai exact o noua bucata de pamant pe care s-o numeasca “tara”) si a promis ca va face ca Maldive, cu o populatie de 350.000 de oameni sa fie prima natiune “fara carbon” din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>