Destinatii Europene

Nopti albe in Sankt Petersburg

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana - Evenimente
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
7 zile
Valabilitate Oferta:
25/06/2014 - 01/07/2014
Pret Total:
875 € (125€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee

Descriere Oferta Turistica:

Belâie Noci, asa sunt numite de catre rusi incredibilele Nopti Albe, acestea incep in luna mai atunci cand orasul nordic se trezeste la viata si totul in jur inverzeste, si iau sfarsit in luna iulie. Mijlocul lunii iunie este insa cel mai spectaculos, atunci soarele nu coboara nicioadata sub linia orizontului.
Noptile Albe sunt, de fapt, inserari prelungite; fenemoenul se explica prin faptului ca orasul se afla in apropierea Cercului Polar. Este unicul loc din lume unde noaptea se transforma intr-o seara timpurie, astfel incat la orele 23:00 poti citi ziarul in plina strada fara a apela la vreo sursa de lumina. Se intuneca numai dupa ora 01:00 dar se lumineaza imdiat dupa 2 ore. Noptile Albe sunt un dar al soarelui si localnicii deopotriva cu turistii profita din plin de ele. Cele cateva saptamani de nopti albe dar si de zile lungi si insorite de vara sunt perfecte pentru un concediu de neuitat. Ziua va puteti aventura in trasee turisticeprin oras, noaptea – la lumina amurgului – puteti merge la festivaluri, concerte si petreceri. Aceasta e perioada in care orasul nordic Sankt Petersburg straluceste cu adevarat.

Ziua 1.
Ora.15.00 decolare catre Sankt Petersburg. Transfer la Hotel AlexanderPlatz 3* sau similar.

Ziua 2.
Mic dejun. Tur de oras si vizitarea Fortaretii Sfintii Petru si Pavel – bilet de intrare inclus.
Retur la hotel.
Fortareata Sfintii Petru si Pavel – este localizata pe insula Iepurilor si reprezinta una din principalele atractii ale orasului. Anul constructiei acesteia coincide cu anul infiintarii orasului - 1703. Fortareata avea scopul de a proteja orasul de potentialele atacuri ale suedezilor. Mult timp fortareata a fost folosita pe post de inchisoare pentru prizonierii politici. Aici a fost executat Alexei – fiul lui Petru cel Mare, Maxim Gorki, Fiodor Dostoevski, Alexander Ulianov - fratele lui Vladimir Lenin. Dupa revolutia din 1917 si cel de-al doilea razboi mondial, perioada de timp in care sufera mari distrugeri, este restaurata si transformata in muzeu.

In interiorul fortaretei se afla catedrala sfintilor Petru si Pavel (1712-1724) cu al sau turn spiralat de 122 de metri inaltime si cu un inger auriu in varf.

Ziua 3.
Mic dejun. Turul parcului Pushkin si Castelul Ecaterina (bilet de intrare inclus). Pranz. Retur la hotel
Localitatea Puskin – este localizata la 24 km de Sankt Petersburg si a fost inaltata ca resedinta de vara pentru Ekaterina – sotia tarului Petru I. Ansamblul de palate, parcuri, lacuri, monumente si pavilioane a fost construit timp de mai multe secole, timp in care mosia finlandeza Saarskaya Myza s-a transformat intr-un loc fara seaman in lume, loc care i-a inspirat pe cei mai celebri pictori, muzicieni si scriitori rusi, fapt pentru care a si fost numit Orasul Muzelor. Initial purta denumirea de Țarskoe Selo – Sat Regal – deoarece era resedinta de vara a tarilor rusi, in 1918 i se pune denumirea de Dețkoe Selo – Orasul Copiilor – si tocmai in 1937, la comemorarea a 100 de ani de la moartea poetului A. S. Puskin, localitatea capata denumirea de Puskin. Marele poet a studiat la scoala din orasul Puskin in anii 1811-1817. Atractiile principale orasului sunt Castelul si Parcul Ecaterinei.

Ziua 4.
Mic dejun. Zi libera pentru shopping si vizite pe cont propriu.

Ziua 5.
Mic dejun. Tur al localitatii Peterhof. Vizitarea Parcului de Jos, ce cuprinde fantanile si Marele Palat ( bilet de intrare inclus).
Dupa pranz vizitam complexul muzeal Ermitaj (bilet de intrare inclus) Retur la hotel.
Localitatea Peterhof – este situata pe malul sudic al golfului Finlandei la numai 29 km de Sankt Petersburg, reprezinta un puternic centru turistic, educatinal si stiintific. Peterhof a fost infiintat in anul 1710 ca resedinta imperiala, din anul 1762 capata statutul de oras. Atractiile principale ale orasului sunt Biserica sfintilor Petru si Pavel construita in sec. XVI-XVII in stil moscovit; Marea Cascada construita in 1715-1724 in stil baroc si care reprezinta un ansamblu compus din peste 60 de fantani, 37 de statui aurite si 142 de caderi de apa. Cascada nu are seaman in lume fapt pentru care Peterhof a fost numit si Capitala Cascadelor; Parcurile de Sus, de Jos si Alexandria toate construite in stil francez, acestea ascund numeroase fantani deghizate in flori, arbori sau umbrele; Marele Palat ridicat intre 1714 si 1721 de catre un sir de arhitecti francezi, italieni, germani, olandezi si rusi. Palatul uimeste atat prin arhitectura sa cat si prin incaperile luxuriante.
Palatul de Iarna – a fost inaltat in anii 1754-1762, la moment face parte din complexul muzeal Ermitaj. Actuala cladire a palatului (cea de-a cincea) a fost proiectata de catre arhitectul italian F. B. Rastrelli in stil baroc elisabetan-luxuriant cu elemente de interior rococo (franceze). Palatul este vopsit in alb si verde si are 1.084 de camere, 1.786 de usi, 1.945 de ferestre si 117 scari (inclusiv cele secrete). Este un patrimoniu cultural de importanta federala facand parte si din patrimoniul mondial UNESCO. Pana in anul 1904 a servit ca resedinta de iarna pentru tarii rusi. In anii 1915-1917 palatul a fost transformat intr-un spital care purta numele tarului Alexei. Pina in anul 1920 aici a fost gazduit sediul Guvernului Provizoriu Rus. Intre anii 1920-1941 in palat au activat Muzeul National al Revolutiei si Muzeul de Stat Ermitaj. Palatul de Iarna si Piata Palatului formeaza un ansamblu arhitectural deosebit de frumos al unui oras modern si este unul dintre obiectivele principale ale turismului intern si international.


Ziua 6.
Mic dejun. Zi libera pentru shopping si vizite pe cont propriu.

Ziua 7.
Mic dejun si transfer catre aeroport. Imbarcare cu destinatia Bucuresti.

Tariful include:
-6 nopti cazare cu mic dejun la ALEXANDERPLATZ HOTEL 3*
-Bilet avion
-Taxe aeroport
-Ghid
-Excursiile specificate in program + 2 pranzuri in zilele 3 si 5
-Asistenta turistica

Tariful nu include:
-Asigurare medicala ( obligatorie)
-Taxa de viza si procesare: 45 Euro/persoana (poate suferi modificari pana la momentul aplicarii pentru viza)
-Alte taxe si cheltuieli personale ce nu sunt incluse la “programul include”

Orar de zbor:
25.06.2014 15.00 – 18.25
01.07.2014 09.05 – 10.20

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
25-Iun-14 - 01-Iul-14875

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " CAMIRA TURISM"

Total Oferte de Turism (1)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: CAMIRA TURISM