Destinatii Europene

Descoperiti Orientul Apropiat-CIRCUIT

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
9 zile
Valabilitate Oferta:
15/06/2010 - 22/09/2010
Pret Total:
1049 € (116.56€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Descoperiti Orientul Apropiat


LIBAN – SIRIA – IORDANIA

LIBAN: Beirut/Baitelddinn – Tyrrus – Sydon

SIRIA: Crak de Chevaliers – Palmyra – Damasc – Sydanaya –Ma’Aloula – Bosra

IORDANIA: Jerach – Amman - Madaba – Muntele Nebo – Marea Moarta - Petra

Transport: Avion – Compania Tarom & autocar

Plecari: 15.06, 14.09.2010

Ziua 1: BUCURESTI – BEIRUT
Intalnire la Aeroportul International Otopeni “Henri Coanda”, ora 21:30, cu conducatorul de grup din partea agentiei. Imbarcare cursa Tarom, Bucuresti (23:30) – Beirut (01:50). Transfer aeroport – hotel. Cazare Hotel Lancaster (similar) in Beirut .

Ziua 2: BEIRUT – SYDON – TYRRUS
Mic dejun. Incepem circuitul principalelor obiective istorice din Liban, cu cel de-al treilea oras din tara Sydon (“Pescuit”), care a fost unul dintre cele mai renumite orase din lumea antica. Orasul a fost sub influenta egipteana, siriana, iar dupa anul 959 d.Hr., persana. Ne vom continua drumul spre Tyre (Tyrrus), care apare in scrierile lui Herodot. In sec. VII a fost ocupat de Sarazini, iar in sec. XII de cruciati, pana in anul 1291, cand a intrat in sfera de influenta musulmana. Vom admira coloanele si mozaicurile romane, bine conservate, porti impunatoare in stil “corinth” sau cisterne. Intoarcere la Beirut. City tour Beirut . Cina si cazare la Hotel Lancaster.

Ziua 3: BEIRUT – PALMYRA
Mic dejun. Tur de oras Beirut (supranumit “Monte Carlo” al Orientului), ce include deplasare la Beit Elldin, vizita la Palatul construit in anul 1788 de catre Emirul Bashiral Shihral. Continuam calatoria spre Siria. Vizita la Crak de Chevaliers (Castelul Cruciatilor), construit in perioada evului mediu, o impunatoare constructie, o mare atractie turistica. Continuam spre Palmyra, cel mai cunoscut sit arheologic din Siria. Cina si cazare Hotel Zanobia in Palmyra.

Ziua 4: PALMYRA – DAMASC
Mic dejun. Tur de oras Palmyra, cu vizitarea splendidului oras roman, care in perioada Imparatului Caracala era ridicat la rangul de “colonie romana”. Amplasat intr-o oaza cu doua izvoare, din desertul sirian, pe drumul cavalerilor dintre Damasc si Eufrat, orasul-cetate a cunoscut o perioada de inflorire datorita legaturilor comerciale cu “Drumul matasii”. Vom trece pe via Regia, ne vom opri la Templul Zeului Baal, vom admira Tetrapylonne si Teatrul Antic si vom urca spre “Arabic Castle”. Deplasare spre Damasc. Cina si cazare la Hotel Venezia sau similar.

Ziua 5: DAMASC
Mic dejun. Tur de oras panoramic cu vizitarea urmatoarelor obiective: Muzeul National, Marele Bazar (“Souk”), Omayyad Mosque, unde se afla Mausoleul Sfantului Ioan Botezatorul si Mausoleul lui Saladin, situat intr-o mica gradina de langa Marea Moschee Capela Sf. Anania (unul dintre primii discipoli ai lui Hristos) si Sf. Pavel (care s-a crestinat la Damasc). Dupa-amiaza, timp liber pentru cumparaturi. Cina si cazare la Hotel Venetia sau similar in Damasc.

Ziua 6: DAMASC – SYDANAYA – MA’ALOULA – AMMAN
Mic dejun. Vizitarea zonei Sydanaya, manastire inchinata Maicii Domnului, ctitorita de Imparatul Iustinian, unde se afla o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Deplasare spre Ma’aloula, singurul loc din lume unde se mai vorbeste limba “aramaica”, cea vorbita de Iisus Hristos. Ultimul obiectiv din Siria pe care il vom vizita: anticul oras roman Bosra, capitala Provinciei Arabia (an 106 d.Hr.), in perioada Imparatului roman Traian. Dupa trecerea granitei iordaniene, primul obiectiv pe traseu care se va vizita, va fi Jerach, anticul “Gerasa” ce facea parte din Confederatia celor mai importante 10 orase din zona in prioada romana, numite “Decapolis”. Vizitarea vechiului oras cu Poarta lui Hadrian, Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus si Artemis, Aleea Cardo (in linie dreapta cu peste 220 coloane in stil doric si ionic) (intrare optionala: 9 euro / persoana). Cina si cazare Hotel Region in Amman sau similar.

Ziua 7: AMMAN – MADABA – MT. NEBO – MAREA MOARTA
Mic dejun. Tur de oras Amman: se viziteaza Citadela (cu perspectiva spre Amfiteatrul Roman) si Muzeul de Arheologie. Deplasare spre Madaba - orasul mozaicurilor, pentru a vizita Biserica greaca-ortodoxa Sf. Gheorghe, unde se afla un mare mozaic din sec. VI, ce reprezinta Tara Sfanta, cu centrul la Ierusalim. Vom urca pe Muntele Nebo (800 m), de unde Moise a vazut “Pamantul Fagaduintei”. Continuam spre Valea Iordanului, cu vizitarea locului real al Botezului Mantuitorului, pe malul stang al raului, in apropiere de varsarea Iordanului in Marea Moarta (400 m sub nivelul marii). Scurt popas cu dejun inclus la un restaurant din zona. Ne intoarcem la Amman. Cina si cazare Hotel Region sau similar.

Ziua 8: AMMAN – PETRA - AMMAN
Mic dejun. Deplasare spre Petra (cca. 3 ½ ore). Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor ( acum mai mult de 2000 ani in urma), sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1821, dupa o uitare de cca 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple si monumente funerare. Ne vom opri, in special, pentru a vizita Tezaurul – Al Kmazanek si Amfiteatrul. Pentru comorile ei, Petra reprezinta cea mai cunsocuta atractie turistica a Iordaniei, fiind recent votata a Treia Minune a Lumii Antice (intrare optionala: 21 euro / persoana). Retur in Amman pentru cina si cazare la Hotel Region.

Ziua 9: AMMAN – BUCURESTI
La ora 03.00, mic dejun la pachet. Transfer hotel – aeroport. Imbarcare cursa TAROM la ora 04:25 si sosire in Bucuresti la 07:25.

PRET / PERSOANA:
1.049 Euro loc in camera dubla / tripla
Supliment camera single – 170 Euro

Pretul este valabil pentru un minim de 35 persoane.
Supliment pentru grup 30 – 34 pers: 20 euro / pers
grup 25 – 29 pers: 39 euro / pers.
Reduceri: pensionari - reducere 3%.

!!! In cazul scumpirii carburantului, implicit al biletului de avion / TAROM /, pretul excursiei va suferi anumite modificari !!!

SERVICII INCLUSE:
 transport avion compania TAROM, Bucuresti – Beirut; Amman – Bucuresti
 asistenta din partea agentiei
 8 nopti cazare hoteluri 3* / 4* conform program (camere cu grup sanitar propriu, aer conditionat, telefon, TV cablu): 2 nopti Beirut, 1 noapte Palmyra, 2 nopti Damasc, 3 nopti Amman
 8 mic dejunuri si 7 cine
 1 pranz (Marea Moarta)
 transport autocar modern (aer conditionat), pentru transferuri si realizarea programului in Liban, Siria & Iordania
 intrari la obiectivele precizate in program (la Petra si Jerach intrari optionale)
 asistenta turistica
 ghid local, la principalele obiective din Liban, Siria si Iordania
medicala

NU SUNT INCLUSE, DAR SUNT OBLIGATORII:
 taxa de aeroport: 125 euro / persoana
 taxa de viza Liban, Siria & Iordania: 35 euro / persoana (se achita la agentie)
 intrare / iesire Iordania: 16 euro / persoana (se achita la agentie)
 bacsisurile – obligatorii pentru Iordania / Siria / Liban: 35 euro / persoana (se achita la fata locului ghidului / reprezentantului Agentiei locale)

Asigurarea de sanatate nu este obligatorie dar este recomandata.

ACTE NECESARE:
Pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii (pentru vize, doar copii xerox)

CONDITII DE RETRAGERE: Conform regulilor generale ale agentiei in conformitate cu Contractul de Prestari Servicii Turistice.

TERMENUL LIMITA DE INSCRIERE: 3 saptamani inainte de data de plecare, cand se depun tabelele pentru obtinerea vizelor pentru Liban, Siria si Iordania .

NOTA:
Pentru pauza rezervata mesei de pranz, se va asigura oprirea numai in limita posibilitatilor de timp si spatiu adecvat.


ATENTIE!!! IMPORTANT!!!
Persoanele (turistii) care au in pasaport stampila de intrare / iesire stat Israel, NU PRIMESC VIZA DE INTRARE IN SIRIA. In acest sens este RECOMANDABILA SCHIMBAREA PASAPORTULUI.
In cazul neacordarii vizei de intrare in Iordania, Siria sau Liban, taxa de viza NU ESTE RETURNABILA.


OBSERVATII:
 Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
 Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.
 Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
 Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
 Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita de oficialitatile de resort, conform standardelor proprii.
 Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
 Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
 Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.


Pentru detalii s

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
15-Iun-10 - 23-Iun-101049
14-Sep-10 - 22-Sep-101049

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DESTINATION TRAVEL