Destinatii Europene

CIRCUIT SPANIA PORTUGALIA MAROC 19 ZILE AVION

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
19 zile
Valabilitate Oferta:
16/09/2016 - 16/09/2016
Pret Total:
1093 € (57.53€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

SERVICII INCLUSE
bilet avion BucureÅŸti-Barcelona-BucureÅŸti; orele de zbor se pot modifica
transport cu autocar climatizat, clasificat 2* – 4*, exceptând zilele 8, 14 (transport local contra cost); Pe acest program, în sezoanele 2013, 2014 şi 2015 s-au realizat 5 grupuri, toate grupurile au beneficiat de autocare clasificate 3*şi 4*.
18 cazări cu mic dejun în hoteluri de 3* sau 2*;
BONUS 3 + 5 cine pentru cazările de pe Costa Brava şi Maroc;
ghid însoţitor din partea agenţiei în zilele 2-18 inclusiv, apoi asistenţă turistică

SERVICII NEINCLUSE
Taxe aeroport + transfer aeroport- hotel- aeroport 195 €.
bacsis 25 € în Maroc, se achita la înscriere;
excursii opţionale si intrările la obiectivele turistice

PROGRAM
Circuit Spania Portugalia Maroc 19 zile Avion

Ziua 1. BUCURESTI – BARCELONA
Prezentare in Aeroportul Bucuresti OTOPENI la ora 17.00 pentru zborul Bucuresti – Barcelona, cu compania Alitalia. Turistii din celelalte orase ale tarii pot utiliza zboruri ale unor companii aviatice care opereaza din orasele dumnealor pentru destinatia Barcelona si care au zboruri apropiate ca data cu aceasta excursie. Dupa aterizare, transfer pentru cazare si cina la hotel in Costa Brava.

Ziua 2. BARCELONA – Manastirea MONTSERRAT
Mic dejun. Incepem turul Barcelonei cu Catedrala Sagrada Familia, opera a arhitectului Gaudi, Palatul Regal, Parcul Guell, Gradina Botanica din Parcul Montjuic, celebra Las Ramblas, Piata Catalunia. Timp liber pentru shopping, vizitarea Muzeului Picasso sau excursie optionala (20EUR) la Montserrat, unde admiram celebra Manastire construita pe stancile abrupte ale muntelui Montserrat, renumit loc de pelerinaj. Intoarcere in Barcelona pentru impresionantul spectacolul de sunet si lumini “Fantana Magica”. Cazare si cina la acelasi hotel.

Ziua 3. Costa Brava – ZARAGOZA – MADRID (620 km)
Dupa micul dejun, plecare spre Madrid. Pe traseu oprim in Zaragoza, la Basilica St. Maria del Pilar si la Catedrala La Seo del Salvador. Seara, incepem turul panoramic cu autocarul in capitala Spaniei: Piata si Fantana Cibele, Puerta del Sol, Piata Mayor, Bulevardul Grand Via, Piata Spaniei cu Monumentul lui Cervantes si Palatul Regal. Cazare la Madrid.

Ziua 4. MADRID – TOLEDO (150 KM)
Mic dejun. Utilizand transportul public, dedicam intreaga dimineata explorarii Palatului Regal si a faimosului Muzeu Prado. Timp liber in Madrid sau optional excursie (25 euro) la Toledo- fosta capitala a tarii, adevarat “oras-muzeu” in care a trait si creat faimosul El Greco. Admiram Catedrala, Sinagoga, Biserica San Juan, podul San Martin si zidurile fortaretei medievale. Cazare la Madrid.

Ziua 5. MADRID – ESCORIAL – SEGOVIA SANTIAGO de COMPOSTELA (435 km)
Mic dejun. Plecare spre Escorial, simbol pentru rolul Spaniei lui Filip al II in perioada Contra-Reformei. Manastirea, resedinta a Regelui Spaniei, muzeu si important nucleu de cultura, a fost declarat patrimoniu cultural UNESCO. Urmeaza Segovia a carui emblema este apeductul roman din sec. I, care se inalta la 28 m chiar in centrul orasului. Catedrala in stil gotic renascentist de secol XVI, impresioneaza prin dimensiuni si frumusetea iesita din comun, iar impunatoarea fortareata Alcazar, construita de mauri, a devenit Palatul regal favorit al monarhilor spanioli. Cazare la Santiago de Compostela.

Ziua 6. SANTIAGO – PORTO – COIMBRA (545 km)
Mic dejun. Santiago de Compostela a devenit cel mai important punct al “Drumului Pelerinilor” in evul mediu, dupa descoperirea mormantului apostolului Iacob cel Mare. Catedrala din sec . XI care ii poarta numele este cea mai grandioasa constructie in stil romanic din Spania, iar Palatul Episcopal si Universitatea din sec. XV sunt alte atractii ale orasului. Continuam traseul spre Porto, al 2-lea oras ca marime al tarii, unde vom admira Biserica Sf. Francisc cu un amestec unic de gotic si decoratiuni extreme de laborios executate, libraria Lello y Ermao, Bisericile Carmo si Carmelita impodobite cu azulejos in alba si albastru si Podul Don Luis. Seara sosire si cazare la Coimbra.

Ziua 7. Coimbra – Fatima – Alcobaca + Batalha – Tomar – LISABONA (255 km)
Mic dejun. In Coimbra, cu una din primele Universitati din Europa, vizitam cartierul Baixa, cu stradute inguste, cafenele, mici pravalii si hoteluri de familie si pe exterior Catedrala din sec. XII, cea mai bine conservata catedrala in stil Romanic din Portugalia care a supravietuit Reconquistei. Plecare spre Fatima, renumit centru de pelerinaj. Timp liber la dispozitie in Fatima, sau excursie optionala (25 euro) pentu a se admira capodoperele goticului portughez, Manastirile Alcobaca si Batalha. Excursia opționala continua cu vizita castelului Cavalerilor Templieri și a splendidei manastiri de la Tomar (patrimoniu UNESCO). Seara sosire și cazare la Lisabona.

Ziua 8. LISABONA – SINTRA – Cabo da Roca
Mic dejun. Traversand enormul pod Vasco da Gama, cel mai lung din Europa, pornim explorarea capitalei portugheze pietonal și cu transportul public: Turnul din cartierul Belem si Manastirea Jeronimos, reprezentative pentru curentul manuelin (gotic tarziu). Urmeaza Piata Comertului si cartierul Baixa, apoi timp liber pentru shopping sau vizita la Oceanarium, unul dintre cele mai mari acvarii din lume. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie sau excursie optionala in Sintra, orasel de un pitoresc aparte intrat in Patrimoniul UNESCO datorita elegantelor palate construite aici (inclusiv resedinta de vara a fostei case regale). In continuarea excursiei optionale (ambele 20 euro), deplasare spre Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 9. LISABONA – Cascais – Estoril– Evora – SEVILLA (290 Km)
Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie in Lisabona sau optional (10 euro) excursie in renumitele statiuni de pe malul Atlanticului, Cascais si Estoril. La pranz, parasind Portugalia, ne indreptam spre Sevilia, cu o scurta vizita in Evora, orasel medieval din patrimoniul UNESCO. In Sevilla, al 4-lea oras ca marime din Spania, vizitam Piata Spaniei, Turnul de Aur și Bario Santa Cruz. Seara cazare in Sevilla.

Ziua 10. SEVILLA – ALGECIRAS – GIBRALTAR (435 km)
Mic dejun. Vizita in Sevilla continua cu Palatul Alcazar in apropierea caruia se inalta Catedrala, a 3-a din lume ca marime, decorata cu 2,5 tone de aur si lemn de mahon adus de Conquistadori din Lumea Noua si loc de inmormantare al lui Cristofor Columb. Strabatem sudul țarii, pentru a ne caza in Algeciras. Optional (20 EUR), excursie in Gibraltar, teritoriu Britanic superb amplasat la poalele stancii omonime. In rezervatia Upper Rock exista o colonie de macaci, care incanta micii vizitatori, iar pentru pasionatii de shopping, zona comerciala a orasului este un adevarat paradis. Intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 11. ALGECIRAS – FES (360 km)
Mic dejun. Dimineata traversam pe continentul African cu destinatia Fes, primul dintre orasele imperiale al Marocului (patrimoniu UNESCO) pe care il vom vizita: Medina medievala, Moscheea Karaouine si Mausoleul Moulay Idriss. Cazare si cina in Fes.

Ziua 12. FES – MEKNES – RABAT – CASABLANCA (310 km)
Mic dejun. Plecare spre Meknes, capitala a Marocului in sec. XVII, unde vom admira Poarta Bab Mansour, Palatul Regal si fortificatiile medievale. Deplasarea continua spre Casablanca, cel mai mare și mai prosper oras al tarii. Pe traseu vizitam Rabat, capitala tarii: Citadela Kasbah, Mausoleul lui Mahomed al V-lea, Palatul Regal, Turnul Hassan. Sosire, cazare si cina in Casablanca.

Ziua 13. Casablanca – Marrakech (245 km)
Mic dejun. Incepem vizita cu Moscheea Hassan al II-lea, a doua ca marime din lume, Palatul Regal, Cartierul rezidențial Anfa. Dupa amiaza plecare spre Marrakech, unul din cele mai importante orașe ale Marocului. Sosire Marrakech. Cazare și cina.

Ziua 14. MARRAKECH
Mic dejun. Descoperim frumusețea orașului imperial și incepem vizita la necropola Saadina Palatul și gradinile Bahia, Moscheea și Minaretul Koutoubia. Timp liber la dispoziția turiștilor. Cazare și cina in Marrakech.

Ziua 15. Marrakech – TANGER (575 km)
Mic dejun. Avansam spre nord spre Tanger. Seara, cazare și cina in Tanger, oraș cosmopolit situat in apropiere de stramtoarea Gibraltar.

Ziua 16. COSTA del SOL – CORDOBA – GRANADA (395 km)
Mic dejun. Traversam in Europa si parcurgem turul Rivierei Costa del Sol, cu statiuni renumite ca Torremolinos sau Marbella. Incepem vizita in Cordoba, renumita prin Moscheea transformata in Catedrala dupa reconquista- “Mezquita-Catedral” si Juderia, vechiul cartier evreiesc, cu stradute inguste si balcoane cu flori. Seara cazare la Granada.

Ziua 17. GRANADA – MURCIA (290 km)
Mic dejun. Incepem vizita in Granada cu Complexul Alhambra (35 euro/pers. se incaseaza din agentie), cel mai important monument de arta islamica din Spania resedinta a suveranilor mauri si ulterior a Regilor Catolici. Aici admiram vechea fortareata Alcazaba, Palatul Nasrid, Gradinile si Palatul Generalife, resedinta de vara a califilor, dar si replica crestina din Palatul lui Carol al V-lea. Timp liber in centrul istoric pentru a vizita Catedrala cu renumita Capilla Real. Ne indreptam spre Murcia pentru cazare.

Ziua 18. MURCIA – VALENCIA – COSTA BRAVA (565 km)
Mic dejun. Plecare spre Valencia pentru un tur de oras: centrul istoric cu stradutele sale inguste, Palacio del Marques de Dos Aguas in stil baroc si Catedrala, unde e pastrat „Santo Caliz”, un vas din agat care se crede ca ar putea fi Sfantul Graal. Sosire, cazare si cina pe Costa Brava.

Ziua 19. BARCELONA – BUCURESTI
Mic dejun. La ora 08.00 transfer la aeroport pentru zborul spre tara. Sosire in Bucuresti Otopeni in jurul orei 18.10.

Final program Circuit Spania Portugalia Maroc 19 zile Avion.

Excursii optionale:
Excursie optionala la Alhambra – nu poate fi rezervata ulterior (35 euro/pers.)
Excursie optional

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: BAVARIA TOUR