Destinatii Europene

Circuit-safari cu snowmobilul in Svalbard

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
09/03/2010 - 27/04/2010
Pret Total:
4030 € (503.75€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Cel mai interesant circuit-safari cu snowmobilul




Sezon: 9 Martie - 27 Aprilie


8zile/7nopti


Faţă în faţă cu natura



Unul din cele mai dramatice avanposturi ale lumii, Svalbard, este o zonă sălbatică îndepărtată de proporţii hipnotice. De la urşi polari la reni, de la sănii trase de câini la snowmobile, de la expediţii pe gheţari la excursii cu caiacul şi trasee de schi, acest arhipelag este gazda aventurii arctice, purtându-vă dincolo de potecile bătute de alţii.

Situată în oceanul Arctic între Norvegia şi Polul Nord, principala insulă a Svalbard este Spitsbergen, ce vă oferă o varietate uimitoare de safari-uri de iarnă şi de vară pe jos, cu schiurile, caiacul. Barca şi sania trasă de câini. Mergeţi într-un safari cu sania trasă de câini la est de Spitsbergen şi s-ar putea să vedeţi urşii polari în mediul lor natural. Între timp, cel mai nordic traseu din lume trece printre vârfurile şi marii gheţari din partea de nord-vest a insulei.

Capitala arhipelagului Svalbard, Longyearbyen este poarta către aventura Svalbard. Această mică comunitate de 1.900 persoane deţine multe situri istorice, iar muzeul Svalbard vă va spune tot ce trebuie să ştiţi despre această încântătoare insulă.
Informare

Traseul excursiei poate varia datorită condiţiilor meteo şi condiţiilor gheţii.

odată cu confirmarea rezervării este furnizată şi o listă cu echipamentul personal necesar.

Excursia nu este în mod normal foarte solicitantă, dar trebuie să fiţi pregătit pentru schimbările rapide de vreme şi pentru condiţii meteo extreme, cu vânt rece. Se merge 7 – 9 ore pe zi şi se recomandă ca participanţii să conducă singuri (mai simplu şi mai confortabil decât să fii pasager tot timpul). Legea norvegiană privind circulaţia se aplică în cazul snowmobilelor în Svalbard, iar şoferii trebuie să aibă asupra lor un permis de conducere valabil.

Se pot adăuga nopţi în plus la hotelul Spitsbergen.

Urşii polari şi siguranţa

Ursul polar este probabil cel mai cunoscut simbol al vieţii sălbatice din Svalbard iar vederea lor în mediul lor natural este o experienţă de neuitat. Ursul polar nu atacă oameni de obicei, dar poate fi periculos. În cazul tuturor excursiilor şi activităţilor cu ghid, starea de siguranţă este menţinută de ghizi experimentaţi dotaţi cu arme, care trag focuri de avertizare. Autorităţile din Svalbard, împreună cu industria de turism recomandă turiştilor să participe la activităţi organizate astfel încât să fie protejaţi atât turiştii cât şi urşii polari.


Turişti în Svalbard

“Puteţi reveni în Svalbard când nimeni nu observă că aţi fost deja aici”. Natura din Svalbardeste foarte expusă, în special datorită permafrost-ului. Toată vegetaţia este protejată şi toate urmele de activitate umană de până în anul 1945 sunt protejate şi privite ca monumente culturale. Legea Mediului din Svalbard reglementează turismul din arhipelagul Svalbard, astfel încât, dacă planificaţi excursii în afara Zonei de Administrare 10, trebuie să informaţi Avocatul Poporului din Svalbard şi să faceţi dovada asigurării.


Luminile Nordului

Goeleta cu două catarge, de 46 metri lungime, Nooderlicht (Luminile Nordului) este un vas din 1910. Iniţial construită ca o navă uşoară în Ţările Baltice, Nooderlicht a fost supusă mai multor modificări care au transformat-o într-un vas special echipat pentru a naviga în zona arctică. Cu toate acestea, a schimbat mai multe misiuni şi proprietari şi a fost lăsată pradă ruginii. În 1992, Ted van Broeckhuysen şi Gert Ritzema au fost fermecaţi de navă şi au restaurat-o cu dăruire, mai bine decât atunci când era nouă, asigurându-se că unele din elementele originale sunt păstrate pentru a povesti lunga sa istorie.
Această vacanţă combină o vizită a oraşului Oslo cu cea mai frumoasă aventură în Svalbard. Sosire în Oslo, într-o vineri şi explorarea capitalei Norvegiei peste weekend şi un zbor duminică după-amiază către Svalbard. Sosire în Longyearbyen, unde veţi fi cazat înainte de a începe o vizită de 4 zile de-a lungul gheţarilor şi fiordurilor îngheţate, printre munţi şi iceberguri, la mile depărtare de civilizaţie. Acesta este un adevărat safari de iarnă, care vă permite să vă îndepliniţi visul de a merge cu snow-mobilul prin cele mai deosebite zone pe care cineva şi le poate imagina.

Ziua 1: Vineri – Sosire la Oslo
La sosire veţi fi preluat de către şoferul nostru şi veţi fi condus pentru a vă caza în centrul capitalei Oslo. Aici veţi întâlni unul din consultanţii noştri de excursii, care vă va pune la curent cu toate aventurile de iarnă care vă aşteaptă. Seara, vă puteţi relaxa într-una din multele cafenele, baruri sau restaurante din Oslo.

Ziua 2: Sâmbătă – Cele mai importante aspecte ale capitalei Oslo
Astăzi veţi avea timp să descoperiţi oraşul Oslo. Nu uitaţi să vizitaţi Holmenkollen Ski Jump, plimbaţi-vă prin Vigelandsparken şi vizitaţi scena furtului picturilor Munch, „Skrik” şi „Madonna”, la muzeul Munch. Oslo are multe de oferit şi o scurtă incursiune în istoria vikingilor ar fi o idee minunată. Pe peninsula Bygdøy, veţi întâlni Muzeul Vapoarelor Vikinge, care vă pune la dispoziţie cele mai interesante descoperiri arheologice ale strămoşilor noştri.

Ziua 3: Duminică – Longyearbyen la Spitsbergen
Bucuraţi-vă de un minunat mic dejun la hotel. Şoferul nostru vă va conduce la aeroport, iar cea de-a doua etapă a vacanţei dvs. este pe punctul de a începe. La sosirea în Longyearbyen, după 4 ore de zbor, veţi fi întâmpinat de conducătorul de tur şi conduşi la Hotelul Spitsbergen, unde veţi petrece noaptea. Cu un confort modern, în locuri istorice, Hotelul Spitsbergen oferă o experienţă Svalbard unică în felul ei. Acest hotel este situat pe „Hill”, şi oferă o panoramă minunată asupra Longyearbyen, gheţarul Lars şi Longyear.

Ziua 4: Luni – Cu snow-mobilul la 81° Nord
Dimineaţa, conducătorul de tur vă va întâmpina pentru a vă prezenta pe scurt programul. Veţi fi apoi condus în departamentul de organizare a turului, unde veţi primi tot echipamentul necesar. Snow-mobilele, combustibilul, uleiul şi proviziile, toate sunt deja pregătite.

Înainte de a pleca, conducătorul grupului vă va familiariza cu tehnica conducerii snow-mobilului. Veţi porni la o viteză moderată pentru a vă putea obişnui cu snow-mobilul. Pentru a-l putea conduce, trebuie să nu suferiţi de nicio boală (să nu aveţi probleme cu spatele, gâtul, braţele sau încheieturile). Este important să vă placă aventura şi trebuie să aveţi în vedere faptul că acest tur nu este un tur pentru oameni agitaţi.

Vom începe prin a ne îndrepta către aşezarea rusă Svalbard, Barentsburg, unde veţi fi întâmpinat cu prânzul. Apoi vă veţi îndrepta către Kapp Linné / Isfjord Radio, situat la gura Isfjord. Kapp Linné / Isfjord Radio este un

loc liniştit şi foarte frumos, departe de civilizaţie, cu deschidere la Oceanul Arctic. Staţia de radio Isfjord Radio oferă camere atractive (duşuri / WC pe coridor), şezlonguri şi o sufragerie. Seara veţi servi cina.

Ziua 5: Marţi – Gheţarul Fridtjof
De la Kapp Linné / Isfjord Radio, unde veţi petrece şi următoarea noapte, veţi face o excursie la Gheţarul Fridtjof în Van Mijenfjord. Veţi sta în aer liber toată ziua, iar conducătorul grupului va pregăti prânzul pe ruta de întoarcere la Kapp Linné.

Ziua 6: Miercuri – La Tempelfjord
În a patra zi, veţi merge la Tempelfjord, la gheţarii Tuna şi Von Post. Vă vom conduce printr-un peisaj minunat întreaga zi. Ghidul nostru va pregăti prânzul pe drum. Veţi înnopta pe o barcă daneză îngheţată, „Noorderlicht” (ca alternativă, dacă nu se poate merge pe barcă, vom folosi corturi încălzite).

Ziua 7: Joi – Est, Nord şi înapoi acasă
Întoarcere la Longyearbyen joi seara, după o excursie prin est şi nord. Senzaţia de libertate pe care o veţi avea în timp ce veţi merge pe vastul platou de gheţari este cu adevărat de neuitat şi, dacă aveţi noroc, puteţi zări şi urşi polari.
Cazarea se face in hoteluri de 4-5*, cele mai bune din Svalbard:


Tarife per persoana in Euro:

1 Adult 2 Adulti 3 Adulti 4 Adulti
€ 5482 € 4030 € 4376 € 3854




Incluse in tarif:
• Cazare 2 nopti intr-un hotel de lux din Oslo cu mic dejun inclus
• Transfer privat la/de la Aeroportul Gardermoen
• Intalnirea informativa cu consultantul de calatorie
• Itinerariu detaliat, harti si un ghid de calatorie
• Transfer in Longyearbyen (cand sosirea se face cu zboruri programate)
• Intreg pachetul turistic: pensiune completa, tot echipamentul pentru excursii
• Zborul Oslo–Longyearbyen
• Imbracaminte de iarna (haina, cizme, manusi, palarie, casca si ochelari pentru scooter) pe tot timpul excursiei cu snowmobilul
• 2 persoane per snowscooter (supliment de single se aplica in caz contrar)
Excluse din tarif /suplimentare la cerere:
• Asigurarea personala
• Imbracaminte de iarna (cu exceptia excursiei cu snowmobilul)
• Mesele, bauturile la restaurante si taxele de intrare la obiective (in cazul in care nu este altfel specificat)
• Zborurile Bucuresti – Oslo si retur

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
09-Mar-10 - 27-Apr-104030

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DESTINATION TRAVEL