Destinatii Europene

Circuit Portugalia

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
10 zile
Valabilitate Oferta:
10/05/2009 - 15/09/2009
Pret Total:
1685 € (168.5€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

TOAMNA IN GRADINA DOMNULUI!

LISABONA - MADEIRA

16 – 25 SEPTEMBRIE 2009


Ziua 1/16.09: LA REVEDERE, BUCURESTI!

Intâlnire la ora 7,30 pe aeroportul Otopeni cu ghidul insotitor, zbor de la Bucuresti la Barcelona ( ora 09,15) si mai departe la Lisabona cu cursa RO si TP, sosire la Lisabona( ora 14,30), transfer de la aeroport la hotel FENIX 4 * in centrul orasului, cazare.

Hotelul FENIX 4*, recent renovat si remobilat, se afla situat in nobila PRACA MARQUES DE POMBAL, centrul celor mai multe activitati de afaceri, cultura si distractie ale LISABONEI. Decoratia hotelului, in care predomina marmura portugheza si lemnul de stejar, ofera acestuia un stil placut si relaxant.


Ziua 2/17.09:BUN GASIT, LISABONA!

Mic dejun la hotel. La ora 09,00 pornire in tur de oras , pentru descoperirea uneia dintre cele mai frumoase capitale europene. Se vor vizita: cartierul Belem, un loc puternic legat de descoperirile maritime portugheze, interiorul bisericii manastirii Jeronimo ( din 1501), o capodopera a stilului manuelian, sub protectorat UNESCO. Tot in Belem se viziteaza exteriorul Turnului Belem (din 1515), cat si a Monumentului Descoperirilor Maritime ( inaugurat in 1960). Se continua turul cu partea veche a orasului. Se coboara din autocar langa Catedrala din secolul 12 ( nu se viziteaza interiorul), apoi pe jos se urca cca 10 minute spre colina unde este situat Castelul Maur din secolul 8, de unde avem o priveliste superba asupra orasului. Coborarea spre autocar se face mergand pe pitorestile strazi din Alfama, cel mai vechi cartier al orasului.
Se continua turul cu autocarul, vizitandu-se alte locuri de interes ale Lisabonei: Marques de Pombal, Avenida de Liberdade, pietele Restauradores si Rossio.

Cazare hotel FENIX 4*, Lisabona.
Ziua 3/ 18.09 : Pelerinaj la FATIMA.
Dupa mic dejun, plecare intr-o excursie la Fatima, pentru vizitarea renumitei catedrale si a locurilor unde pelerinii din lumea intreaga vin an de an pentru a fi partasi la aparitiile Fecioarei Maria.



Localizat in centrul Portugaliei, in regiunea Leiria , la cca 110 kilometri nord de Lisabona, oraselul Fatima este unul dintre cele mai vizitate altare ale Fecioarei Maria. Dar fata de alte multe locuri de pelerinaj ale Europei, sanctuarul de la Fatima dateaza nu din Evul Mediu, ci de la inceputul secolului 20. Fatima a fost la inceputuri un satuc intr-o regiune stancoasa al carui produs principal era uleiul de masline. Nu exista documente istorice sau legende care sa povesteasca despre importanta religioasa in vremuri timpurii . In anii 1916 si 1917 o serie de aparitii ale Fecioarei Maria au fost vazute de trei copii care au marcat nu numai viata lor, ci si a intregii localitati si regiuni.
Revenire la Lisabona, cazare hotel FENIX 4*.

Ziua 4 / 19.09 : LISABONA – FUNCHAL

Dupa micul dejun, transfer la aeroport pentru zbor cu cursa TP Lisabona – Funchal ( ora 13,00) , sosire la Funchal la ora 14,50, cazare si cina la hotel ALTO LIDO 4* la Funchal.


Alto Lido Hotel Funchal

316 Estrada Monumental Funchal Madeira 9004 - 529

Choose Dates
Alto Lido Hotel Funchal

Localizare

Situat intr-o zona linistita, la cca 2,5 km de centrul istoric al orasului Funchal, hotelul ALTO LIDO 4* oferta clientilor sai o multime de facilitati, dublate de un serviciu calificat si personalizat.
Zona de verdeata si plina de culoare a hotelului, fac din acesta un loc reconfortant si deosebit.
Camerele
Camerele sunt frumos decorate si amenajate cu ultimele utilitati in materie, iar de la marea lor majoritate se poate vedea oceanul.
Restaurantul
In restaurantul hotelului pot fi servite cele mai gustoase mancaruri din bucataria nationala si international


Dupa ce se face instalarea la hotel, in cursul dupa amiezii se viziteaza unul dintre cele mai spectaculoase locuri ale insulei, Valea Nonelor, cu peisaje salbatice si drumuri care-ti taie respiratia. Este una dintre cele mai aventuroase excursii pe care o puteti face.

Cina si cazare hotel ALTO LIDO 4* la Funchal.





Capitala a Madeirei de mai bine de 5 secole, Funchal a primit numele dupa denumirea plantei morula (funcho), care crestea din abundenta aici.
Funchal este situat intr-o zona unica. Amfiteatrul orasului incepe in port si ajunge pana la o inaltime de 1200 m, in pante domoale. Acesta ii asigura o protectie naturala, ceea ce a atras odinioara si pe primii colonisti.
Cel mai bun port si cel mai bun climat, combinate cu o pozitie geografica excelenta au permis Funchalului o dezvoltare rapida.
Funchalul de astazi este un oras modern, cu peste 104.000 locuitori.
Din acest motiv, uneori in centrul orasului se poate intalni trafic ingreunat, orasul avand o viata economica si turistica in plin avant.

Orasul poate fi explorat pe jos, din orice punct al lui, indiferent unde ati avea situat hotelul si nu veti avea probleme sa ajungeti in centrul orasului, sa va desfatati cu frumusetile sale,

Probabil cel mai central punct al sau este Catedrala “SE”. Construita intre 1493 si 1514 de catre Gil Eanes, reprezinta unul dintre tezaurele Madeirei. Statuia lui Joao Goncalves Zarco, descoperitorul Madeirei, in Avenida Arriaga.






Ziua 5/ 20.09: BUN GASIT, MADEIRA!


Mic dejun la hotel. Ora 09,00- plecare in tur de insula (partea de vest).
Madeira, insula careia I se mai spune si “Gradina Domnului” impresioneaza prin culoarea verde a padurilor sale, prin peisaje incantatoare si multimea florilor cu miros imbatator. Turul de astazi ne ajuta sa descoperim minunatiile create de natura, sa luam contact cu traditia si istoria acestei mici insule din Oceanul Atlantic, cu orasele sale istorice.
Turul cuprinde partea de vest a insulei si incepe cu vizitarea satului Camara de Lobos, sat pescaresc pitoresc si prosper, pictat candva de Sir Winston Churchill, cu ocazia unei vizite in Madeira. Zona din jurul satului este una dintre cele mai importante zone viticole ale insulei.
Drumul urca din ce in ce mai mult, plantatiile de bananieri fac loc viilor. Ajungem la Cabo Girao ( 580 m), a doua stanca marina ca marime din lume. Privelistea este superba, putandu-se vedea golful Funchal si departe, orizontul. Se continua pe coasta sudica a insulei, care duce spre Ribeira Brava, situata pe muchia unei prapastii, se continua apoi spre valea Serra d’Agua si apoi spre satul Sao Vicente.
De aici, pe drumul spre Porto Moniz – un mic sat in nordul coastei, faimos pentru baltile sale sapate in roca vulcanica – vom descoperi cele mai frumoase locuri din nordul insulei, drumul contruit pe roci aflate in aproape de ocean, de unde se pot admira cascade fantastice! Aici vom opri pentru dejun si vom avea posibilitatea sa exploram putin zona.
Dupa dejun, se urca spre Paul da Serra ( 1500 m), la care se face uneori referire ca fiind “ acoperisul Madeirei “. Aici peisajul pare neingrijit, total diferit de vegetatia abundenta din restul insulei.
Se merge mai departe prin Bica da Cana pana la pasul Encumeada unde facem o pauza pentru a admira privelistea; ne intoarcem apoi spre Funchal pe autostrada, traind experienta parcurgerii a mai multor tunele sapate in stanca.



Cazare la hotel ALTO LIDO 4* la Funchal.

Ziua 6/ 21.09 :MADEIRA – Parcul MONTE PALACE

Mic dejun la hotel.

Ora 09,00, plecare spre Monte Palace, unde se viziteaza unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale ale insulei, cu flori si arbori de o frumusete aparte. Mirosul si culoarea florilor va vor ramane pentru totdeauna in amintire.
Revenire la hotel.

Dupa amiaza, optional, croaziera pe ocean.

Cina si cazare la hotel ALTO LIDO 4* la Funchal.


Ziua 7/ 22.09: MADEIRA

Mic dejun la hotel
Optional, tur de insula cu coasta de vest.


Cazare si cina la hotel ALTO LIDO 4* la Funchal.


Ziua 8/ 23.09 :FUNCHAL
Mic dejun la hotel, zi libera la dispozitie pentru descoperirea Funchalului si a insulei pe cont propriu sau puteti lua parte la alte programe optionale propuse de ghidul dvstra.
Cina si cazare hotel ALTO LIDO 4* la Funchal





Ziua 9/ 24.09 : LA REVEDERE SI PE CURAND, MADEIRA!

Mic dejun la hotel,la pranz, transfer la aeroport ptr zbor FUNCHAL – LISABONA, sosire Lisabona in jurul orei 14,00, cazare hotel FENIX 4*.
Seara de adio, cu fado si cina traditionala portugheza.

Ziua 10/25.09 : PE CURAND, PORTUGALIA !

in cursul diminetii ( ora 09,00) transfer la aeroport pentru zbor TP / RO Lisabona – Barcelona - Bucuresti, sosire la Bucuresti la ora 16,25, terminare program.




Pret / pers / camera DBL: Euro 1.685

Supliment single: Euro 385


Pretul include: - zbor Bucuresti –Barcelona - Lisabona- Funchal –Lisabona - Bucuresti cu RO/TP (taxe aeroport incluse)
- 4 nopti cazare cu mic dejun la Lisabona, hotel 4*
- tur oras la Lisabona
- excursie de 1 zi la Fatima
- 5 nopti cazare cu demi-pensiune la hotel 4* in Funchal
- transferuri aeroport – hotel - aeroport
- tur de insula vest in Madeira ( dejun inclus)
- excursie la Valea Nonelor si la Monte Palace
- ghizi locali ptr excursii si ghid-interpret roman insotitor
- asigurare medicala

NB: Pretul este valabil pentru grup de minim 15 persoane.

Acte necesare la inscriere: copie BI/CI/ PaÅŸaport
Plata: 50 % din valoarea excursiei la inscriere, restul cu 4 saptamani inaintea plecarii.

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " DARENA TRAVEL"

Total Oferte de Turism (4)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: DARENA TRAVEL