Destinatii Europene

Circuit POLONIA - GERMANIA 10 zile

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
10 zile
Valabilitate Oferta:
18/08/2013 - 27/08/2013
Pret Total:
350 € (35€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • monumente istorice
  • centre shopping
  • concerte

Descriere Oferta Turistica:

POLONIA - GERMANIA 10 zile


Traseu : BUDAPESTA – WIELICZKA – CRACOVIA – AUSCHWITZ – VARSOVIA - BERLIN – POSTDAM – DRESDA – PRAGA – BRATISLAVA

Plecare: 18 august 2013

Program excursie:

ZIUA 1 BUCURESTI – BUDAPESTA
Plecare din Bucuresti, din fata Parcului Carol, la ora 6.00, pe ruta: Bucuresti – Pitesti – Rm.Valcea – Sibiu – Sebes – Deva – Arad – Budapesta. Vom efectua un tur panoramic cu autocarul al zonei centrale situate pe malurile Dunarii, admirand Citadela, Statuia Libertatii, Insula Margareta, Podul cu Lanturi, Podul Elisabeta, Podul Libertatii, Parlamentul, Bastionul Pescarilor. Optional, Croaziera pe Dunare, cu un pahar de sampanie si ghid local. Cazare in BUDAPESTA.

ZIUA 2 BUDAPESTA – WIELICZKA – CRACOVIA
Mic dejun. Plecare spre Cracovia, prima capitala a Poloniei. Excursie la faimoasele mine de sare de la Wieliczka, una dintre ele mai vechi saline ale Europei, aflata in lista patrimoniului UNESCO, unde veti putea admira cea mai mare biserica subterana din lume. Cazare in CRACOVIA. Legenda spune ca un dragon teroriza o mica asezare si nici un cavaler nu avea tupeul sa-l rapuna. Pana cand un erou, numit Krakus, a avut ideea ca monstrului sa-i fie aruncata o vaca plina de sulfura. De la numele eroului vine si numele capitalei regilor poloni - Krakow (Cracovia). Dar asta e legenda! Cu o istorie de peste 1000 de ani, Cracovia este unul dintre cele mai importante orase ale Poloniei, vizitata anual de peste 7 milioane de turisti.

ZIUA 3 CRACOVIA – AUSCHWITZ
Mic dejun. Dimineata excursie pentru vizitarea Muzeului Holocaustului situat in fostul lagar de concentrare de la Auschwitz. Cracovia este unul dintre cele mai mari si mai vechi orase din Polonia. Reprezintã totodatã fosta reºedinþã a regilor polonezi ºi este consideratã de mulþi ca fiind inima Poloniei, având o istorie de peste 1000 de ani. Centrul vechi istoric din Cracovia a fost înscris în anul 1978 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Vom efectua un tur de oras al celor mai importante obiective turistice. Pe colina Wawel, situata deasupra Vistulei, se inalta cel mai frumos si cel mai vizitat complex arhitectonic apartinind fostei resedinte regale: Castelul Wawel si catedrala fortificata Wawelska. Catedrala Wawelska, sanctuarul national al Poloniei, a fost locul de incoronare al monarhilor Poloniei. Este, de asemenea, locul de inmormantare al majoritatii persoanelor regale din Polonia, cat si a multor eroi, doi poeti, patru sfinti si un episcop din Cracovia. Simbolul orasului, Rynek Glowny, piata centrala din Cracovia este cea mai mare piata medievala din Europa. In piata se poate admira Biserica Sfanta Maria (Mariacki) care este cea mai importanta biserica din oras. Timp liber.Cazare in CRACOVIA.

ZIUA 4 CRACOVIA – CZESTOCHOWA – VARSOVIA
Mic dejun. Excursie spre Czestochowa, unde se afla Manastirea Jasna Gora, loc de pelerinaj renumit in lume. Se viziteaza sanctuarul Fecioarei Maria care adaposteste icoana celebra Madona Neagra. Traseul se continua spre Varsovia, capitala Poloniei. VARSOVIA este capitala Poloniei din 1596, cand Regele Sigismund al III-lea a schimbat capitala de la Cracovia. "Orasul Vechi" a fost distrus in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si reconstruit in intregime la scurt timp dupa acesta. Este inclus in Patrimoniul UNESCO din 1980, alaturi de Castelul Regal. Cazare in VARSOVIA.

ZIUA 5 VARSOVIA
Varsovia este notabila printre capitalele europene nu pentru marimea sa, sau frumusetea sa, ci pentru indestructibilitatea sa. Este ca si pasarea Phoenix, un oras care a renascut de mai multe ori din cenusa razboaielor. A suferit daune mari in timpul ocupatiilor suedeza, prusaca, rusa si germana. Orasul este situat pe raul Vistula si detine 82 de parcuri care reprezinta 8% din suprafata capitalei. Se pot admira cladiri cu arhitecturi variate, de la stilul gotic, renascentist, baroc si neoclasic la cel modern, reprezentat de 18 blocuri tip zgarie-nori.
Mic dejun. Vizita pietonala in Varsovia, cu ghid local. Obiective de interes: Castelul Regal, Parcul Lazienski unul dintre cele mai frumoase parcuri din Europa care ocupa o suprafata de 80 de hectare din centrul orasului si cuprinde Palatul pe Apa, Vechea si Noua Orangerie, Statuia lui Frederich Chopin, Templul Dianei, Templul Egiptean, Coloana lui Sigismund, Palatul Prezidential, Palatul Culturii si Stiintei. Timp liber. Sugestii vizite individuale: Palatul Wilanow, resedinta regelui Ioan Sobieski al III-lea, Muzeul Chopin, (transport public, autocarul stationeaza conform normelor AETR). Cazare in VARSOVIA.

ZIUA 6 VARSOVIA – POZNAN – BERLIN
Mic dejun. Plecare spre Germania cu un scurt popas in Poznan, centru economic si cultural important al Poloniei, capitala voievodatului Polonia Mare. Poznan este singurul oras polonez mentionat in imnul national al Poloniei. Vom admira Catedrala Sf. Petru si Pavel, Primaria din sec. al XVI lea si Piata Veche a orasului Stary Rynek. Traseul se continua spre Berlin. Cazare in zona BERLIN.

ZIUA 7 BERLIN
Mic dejun. Berlin, este capitala Germaniei, fiind cel mai mare oras al tarii. Este traversat de doua rauri, Spree si Havel. A redevenit capitala Germaniei unite in 1990, dupa caderea zidului Berlinului. Orasul este vizitat anual de milioane de turisti, atrasi de cele peste 170 de muzee si galerii, cum ar fi celebrul Muzeu Pergamon situat pe insula muzeelor de pe raul Spree. Nu trebuie ratata oprirea la Checkpoint Charlie, cel mai cunoscut punct de trecere a frontierei dintre cele doua state germane. Tur panoramic cu autocarul in oras: Castelul Charlottenburg, Opera, Poarta Charlotten, Ingerul victoriei (Siegessaule), Reichstag, Poarta Branderburg, Unter den Linden, Alexanderplatz, Domul. Timp liber in oras. Sugestii vizite: Insula Muzeelor – Pergamon, Muzeul Bode, Muzeul vechi, Galeria Nationala. Cazare in zona BERLIN.

ZIUA 8 BERLIN – POTSDAM – DRESDA – PRAGA
Mic dejun. Potsdam, este capitala landului Branderburg si face parte din zona metropolitana Berlin. Este un oras universitar si vizitat de multi turisti, datorita cladirilor monumentale si parcurilor acestora. Se evidentiaza Palatul Sanssouci, Orangeria palatului, Palatul Nou cu cele 200 de incaperi si 400 de statui decorative, Palatul Charlottenhof, Baile Romane, Casa ceaiului chinezesc, Palatul orasului, Parcul Babelsberg, Turnul Einstein. Excursie si vizita in POTSDAM: Palatul Nou (Neues Palais), sau Palatul Sanssouci. Excursia se continua spre DRESDA, capitala landului Saxonia. Situat pe malurile fluviului Elba, orasul este un simbol al bogatiei, al suprematiei artelor, al civilizatiei. Se viziteaza pietonal centrul istoric: Muzeul Zwinger (exterior), Muzeul Albertinum (exterior), Frauenkirche, Catedrala curtii, Cortegiul printilor, Opera Semper, Fantana holerei. Traseul se continua spre PRAGA. Cazare in PRAGA.

ZIUA 9 PRAGA – BRATISLAVA – BUDAPESTA
Mic dejun. Cotat printre cele mai valoroase orase istorice ale Europei, PRAGA reprezintã un muzeu in aer liber, cu o arhitecturã impresionantã si un stil eclectic al fatadelor in stil baroc, renascentist sau gotic, o capodoperã ce incanta privirile oricarui calator. Se viziteaza pietonal centrul istoric al orasului denumit si Orasul de Aur: Catedrala Sf. Vitus, Palatul regal, Biserica Sf. Gheorghe, Statuia Sf. Gheorghe, Strada de aur, Podul Carol, Ceasul astronomic, Biserica Sf. Nicolae. Plecare spre BRATISLAVA pentru un scurt popas si tur panoramic cu autocarul al zonei centrale: Catedrala Sf. Martin, Palatul Grassalkovicz, Hradul, Podul Nou. Traseul se continua spre BUDAPESTA. Cazare in BUDAPESTA.

ZIUA 10 BUDAPESTA – BUCURESTI
Mic dejun. Plecare spre BUCURESTI. Sosire seara, in functie de conditiile de trafic.

TARIF: de la 350 euro / pers. (loc in camera dubla sau tripla)
pentru grup minim 40 pers.


Grup minim Tarif / pers
40 pers. 350 euro
34 – 39 pers. 385 euro

Supliment obligatoriu la inscriere:
75 euro/pers = excursiile de la minele de sare Wieliczka, la Auschwitz, la Muzeul Holocaustului, la Czestochowa, unde se afla Manastirea Jasna Gora, la Postdam si Dresda. (fara bilete de intrare la obiective)

AVANS: 200 Euro/pers. Rest plata – cu 21 zile inainte de data plecarii. Supliment SGL – 150 Euro.
Plata se poate efectua in Euro sau lei (curs BNR x 2%)

TARIFUL INCLUDE:
• Transport cu autocar clasificat international 3*.
• 9 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri 3*, in camere duble cu baie proprie (triple la cerere)
• Tur panoramic cu autocar si pietonal in Cracovia, Berlin, Dresda, Praga, Bratislava, Budapesta
• Tur pietonal in Varsovia, Poznan, Potsdam (fara bilete de intrare)
• Excursie la Auschwitz (fara bilete de intrare)
• Vizita la salina Wieliczka (fara bilete de intrare)
• Ghid local in Varsovia (aprox. 3 ore)
• Taxe autostrazi, parcari, trecere frontiere
• Ghid insotitor


TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare la toate obiectivele turistice din program
• Croaziera pe Dunare si Budapesta by night, cu un pahar de sampanie (15 Euro/pers. minim 30 turisti) - transferurile cu autocar la debarcader si asistenta turistica, sunt incluse in tarif.
• Biletele de transport local
• Asigurarea medicala


Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
18-Aug-13 - 27-Aug-13350

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:
  • NOTA:
  • Tariful este calculat pentru un numar minim de 34 persoane. In cazul neintrunirii numarului minim de persoane, excursia se anuleaza. Agentia va anunta turistii inscrisi cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data plecarii si va restitui sumele achitate de acestia, integral. Agentia, respectiv ghidul isi rezerva dreptul de a modifica programul pe zile sau ordinea obiectivelor de vizitat, inlocuirea unui mijloc de transport cu un altul, in functie de anumite conditii obiective. Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu reglementarile din tarile respective si poate sa difere de clasificarea facuta de autoritatile din Romania. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. In anumite hoteluri camerele triple nu sunt disponibile si pot fi inlocuite cu camere duble in care se afla un al treilea pat suplimentar. Copiii

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " BLUE HERON TRAVEL"

Total Oferte de Turism (46)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: BLUE HERON TRAVEL