Traficul aerian din Spania, perturbat pe termen nelimitat

Se prea poate ca restul verii sa aduca multe batai de cap celor care si-au planificat o vacanta in Spania. Si asta din cauza grevelor controlorilor de trafic aerian care ar putea continua pana la momentul in care se va ajunge la o intelegere privind contractul colectiv de munca.

Cel mai recent incident s-a inregistrat ieri, cand aproape o jumatate dintre controlorii de pe aeroportul El Prat din Barcelona nu s-au prezentat la serviciu, pe motiv ca s-au imbolnavit brusc. Aceasta miscare a determinat numeroase intarzieri pe intreaga coasta estica a Spaniei si in Insulele Baleare.

Motivul ar fi o neintelegere intre compania de administrare a aeroporturilor (AENA) si sindicatul controlorilor de trafic, neintelegere determinata de taierea unor sporuri si limitarea orelor suplimentare ce pot fi prestate de un angajat. Acest lucru a fost determinat de unele dezvaluiri ce au scandalizat intreaga Spanie in luna februarie, dezvaluiri conform carora un controlor de trafic putea ajunge sa castige pana la 1 milion de euro anual.

Astazi, vazandu-si amenintate privilegiile si avand parghiile necesare pentru a pune presiune pe autoritati, angajatii s-au suparat si s-au imbolnavit brusc si in grup :) , determinand numeroase intarzieri si chiar cateva anulari de zboruri. Iar perspectiva nu e imbucuratoare. Grevele vor afecta in continuare zborurile catre Catalunia, Majorca si Ibiza si de asemenea, aeroporturile din Valencia si Alicante.  In consecinta, mare grija la plecarea in vacanta in Spania, asigurati-va ca nu sunt probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>