Excursie in Grecia – ziua 2 – port Kalamos

Dupa un drum total de 30 de ore si doua masini germane bulite am ajuns pe seara in Lefkada. Partea proasta a fost ca, in afara faptului ca la granita Bulgaria – Grecia la 5 dimineata nu mai pornea turbina deci kanci putere la Vito, prietenii palicari au iesit in strada si au blocat autostrada deci am fost nevoiti sa o luam prin munti. Partea si mai proasta era ca ploua torential, drumul prin munti era de o masina jumate maxim latime , GPS-ul arata numai aiurea iar pe asa zisa sosea incepusera sa apara mici raulete. Si noi urcam si tot urcam cu 20 – 30 la ora. Rupti de foame fiindca evident nicaieri nu era deschis nimic si vazand noi ca parca ploaia a inceput sa opreasca ne-am scos sculele si am pus de un gratar ad hoc. Dupa aceea lucrurile au inceput sa arate mai bine.

Am ajuns pe la 7 la Lefkas unde Orestes ( proprietarul barcii ) ne astepta sa faca check in-ul si care a durat cam 3 beri ( o ora ) pentru echipaj si restul in secunde pentru skipperii de la 1 la 2 :) Am luat o Bavaria 38 cruiser cu 3 dormitoare, living, baie si bucatarie insa cand am intrat sa vad dormitoarele am jurat ca nu ma bag treaz intr-o cusca de aia.  Ziceai ca e vreo turela de tanc ceva sau orice alt loc mic va inchipuiti asa ca prima noapte a fost stresanta. Asa e totdeauna prima data :)

[imagebrowser id=66]

Seara am inceput sa ne facem programul de navigare pentru a 2-a zi si cum toti aveam chef de umblat am stabilit ca tinta virtuala Zakintos la cam 80 de mile de noi. Vantul parea sa ne ajute si am zis ca incercam o distanta cat mai mare in prima zi sa avem de unde sa ne intoarcem :) Zis si nefacut fiindca a doua zi pe mare lucrurile au stat cu totul altfel. Skipper 1 disperat de bucurie ca e vant puternic a bagat viteza de mergeam doar cu 9 – 11 noduri , barca bandata ( aplecata ) cam  la un 45 de grade si cand mai venea cate o pala de vant ne apleca aproape de un 85 ( la 90 atingeam apa ;) ) Vantul ce-i drept era super bun pentru el ca si capitan cu experienta  insa pentru noi ceilalti , aflati la prima zi pe apa, nu era chiar asa de amuzant. Norocul nostru e ca ne-a tot imbiat sa conducem si noi asa ca si eu si colegul Skipper 3 am condus velierul destul. E destul de peste mana de condus fiindca de ex daca bate vantul travers din dreapta si vine o pala mai puternica si te culca pe stanga , din reflexul de sofer tragi dreapta insa aici risti sa te rotesti cu manevre de astea :) Trebuie tras tot stanga ceea ce ne-a luat vreo cateva minute si incercari sa ne obisnuim sa facem. Oricum a fost super.

Dupa vreo 30 de volte ( rotiri ale velelor de pe dreapta pe stanga si invers , necesare schimbarii cu 90 grade a directiei de mers ) si tot atatea injuraturi in gand am observat ca nu prea avem sanse la Zakintos si nici macar la Ithaca asa ca am schimbat din mers planul si am ales sa tragem la Kalamos.

Intrarea in port e senzationala fiindca iti apare de dupa o stanca inconjurata de o apa limpede si stralucitoare dar noi , dupa cum incepusem excursia cu stangul, stateam cu stres daca o sa acostam cum trebuie asa ca doar eu am cam savurat momentul :) Inainte de intrarea propriu zisa am vazut cateva plaje unde puteam sta , face baie si un gratar din ce ne adusesem de pe acasa.

In port ne-a asteptat Georgios, un fel de smecher local, proprietar de taverna si barcagiu care veti vedea maine cam cat de ” de ajutor ” ne-a fost. :)

2 thoughts on “Excursie in Grecia – ziua 2 – port Kalamos

  1. Irina

    :))))))Aventuri nu gluma…. Totusi vad ca gps-ul nu arata numai aiurea pe drumul/raul (nu e chiar clar) pe care erati!!!

  2. admin Post author

    Am ales eu o poza in care nimerise directia ca sa nu se simta prost :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>