Destinatii Europene

Bai termale in Pestera Miskolctapolca

Localizare: Locatii Turistice Uniunea Europeana / Ungaria / Miskolc Tapolca

Descriere Locatie:

Miskolc-Tapolca se afla la distanta de 180 km de Oradea si 220 km de Satu-Mare in apropierea granitei Ungariei cu Slovacia.
Miskolc-Tapolca este o adevărată staţie balneară cu unicile sale Băi din Peşteră cu apă caldă şi cu efect vindecător din centrul Europei, înconjurat cu pădurile minunate ale Parcului Naţional „Bükki”. Izvoarele din oraş au un efect vindecător asupra bolilor organelor de respiraţie, sunt eficiente împotriva bolilor sistemului nervos vegetativ, funcţiile nervoase ale inimii, ridicarea tensiunii, boli stomacale de origine nervoasă şi epuizare.
Memoria fostelor lacuri cu apă caldă nu este protejată doar de băile oraşului, ci şi de lacul pentru pimbările cu barca, aflat în inima oraşului. Lacul nu este acoperit total cu gheaţă nici iarna, oferind adăpost pentru raţele sălbatice şi pentru lebede. Vara vizitatorii pot face plimbări cu barca sau cu hidrobicicleta prin lac. Parcul are un teren de joc mare pentru bucuria celor mici. În parc se poate merge cu bicicleta sau cu patinele cu roţi.
Capela de Stâncă, sfântuită în vara anului 1935 este o atracţie locală. Capela, care este formată din două peşteri şi iniţial era folosită pentru stână, este accesibilă cu o plimbare scurtă şi plăcută. După reînnoire, înălţimea Capelei este de 4 şi jumate m, iar adâncimea de 25 m; putem pilmba în împejurul coridoarelor. Capela poate fi vizitată în fiecare duminică dimineaţă, înaintea liturghiei.
Natura cu păduri, cu munţi şi cu văi ne ispitează. Nici cei iubitori de tură nu rămân fără program dacă vizitează oraşul. Alegând o distanţă mai scurtă, de 5 km plimbare, ajungem până la Nagykőmázsa; iar dacă alegem o distanţă mai lungă, de 13 km, în linia Szent Kereszthegy – Leányvár – Kékmező, putem ajunge înapoi la Băile din Peşteră.
Băile sau plimbările cu barca sunt distractive, dar dacă ne plictisim, atracţiile din zonă oferă o varietate mare de programe. Pornind cu trenuleţul din oraşul Miskolc, putem vizita Lillafüred sau Ómassa, dar putem vedea şi lacul cu păstrăvi din Garadna.


Informatii Turistice pentru Ungaria

Album Foto Locatie Turistice

Locatie prezentata de Agentia de Turism " Turistsal