Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Uzbekistan

Untitled Document

Ambasada României în Republica Uzbekistan
(Embassy of Romania)
Adresa: Str. Rejametova nr. 44 A,  Taşkent
Telefon: (+99871) -252.63.55;  252.68.88
Fax: (+99871) 120.75.67
E-mail: romanian_embassy@sarkor.uz
            consular@romania.uz
Web site: www.romania.uz
Ambasador: Dl. Constantin ALEXA


Regim pasapoarte
Pasaport simplu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport de serviciu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport diplomatic: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Perioada de scurt sejur: 90

Condiţii de intrare şi regim de şedere
Cetăţenii români, posesori de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, pot intra pe teritoriul Uzbekistanului fără viză, pe o perioadă pe maxim 90 de zile. Cetăţenii români posesori de paşapoarte simple pot intra pe teritoriul Uzbekistanului doar în condiţiile obţinerii vizei. Durata de şedere permisă de viză poate fi de 30 de zile, 3 luni, 1 an si viză de tranzit. Scopuri pentru care sunt acordate vizele sunt turistic, afaceri, serviciu, activităţi profesionale, tranzit. Vizele pot fi obţinute de la reprezentanţele diplomatice ale Uzbekistanului în străinătate (consulate sau ambasade). Persoanele care provin din ţări în care Uzbekistanul nu are reprezentanţă diplomatică pot obţine viza la sosirea pe Aeroportul Taşkent (este şi cazul cetăţenilor români). Este însă necesară contactarea prealabilă a Ambasadei României la Taşkent. Cetăţenii străini trebuie să obţină un permis de şedere temporară în 3 zile lucrătoare de la sosirea în Uzbekistan. Permisul de şedere este eliberat de Ministerul Afacerilor Interne, în funcţie de tipul şi durata vizei. De asemenea, hotelurile efectuează automat eliberarea de permise de şedere pentru cetăţenii străini. Şefii delegaţiilor parlamentare şi guvernamentale, membrii familiilor acestora, personalul tehnic al delegaţiilor, minorii şi cetăţenii străini care stau în Uzbekistan mai puţin de 15 zile sunt exceptaţi de la regula obţinerii permisului de şedere.
Pentru verificarea şi a altor condiţii privind intrarea pe teritoriul Uzbekistanului, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile uzbece: Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Uzbekistan ( www.mfa.uz ).

Apeluri de urgenta

  • Miliţia – 02
  • Salvare – 03, 133-6854, 136-7332, 169-7085
  • Pompieri – 01
  • Situaţii Speciale – 136-2292
  • Serviciul de Salvare – 050
  • Biroul de accidente – 569-658, 133-2814

Reglementări vamale
Toate sumele de bani trebuie declarate la trecerea frontierei, în caz contrar fiind posibilă confiscarea banilor. În cazul în care suma depăşeşte 5000 USD, se completează un formular special (TS-28), în 2 exemplare (unul rămâne la autorităţile vamale, iar celălalt este destinat posesorului sumei).

Ultimile Oferte Turistice pentru Uzbekistan