Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Slovacia

Untitled Document

Ambasada României în Republica Slovacă
(Velvyslanectvo Rumunska)
Adresa: Frana Krala 11, 811.05 Bratislava
Telefon: 00-421-2-524.91.665; 00-421-2-524.93.562
Fax: 00-421-2-524.44.056
Site Web: http://bratislava.mae.ro
E-mail: ro-embassy@ba.sknet.sk
E-mail secţie economică:  ro-economic@.sknet.sk 
Însărcinat cu afaceri a.i.: Dl. Gheorghe ANGHEL


Regim pasapoarte
Pasaport simplu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport de serviciu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport diplomatic: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Perioada de scurt sejur: 90

Condiţii de intrare şi regim de şedere
Cetăţenii români pot intra pe teritoriul Slovaciei în baza cărţii de identitate sau a paşaportului valabil care atestă naţionalitatea şi pot rezida pe teritoriul acestui stat pentru o perioadă de până la 3 luni fără nici o condiţionare sau formalităţi, alta decât cea de a deţine o carte de identitate/paşaport valabile.
Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare şi de şedere prevăzute de legislaţia naţională recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile slovace
Pentru a preîntâmpina eventuale dificultăţi se recomandă cetăţenilor români ca în primul semestru al anului în curs să aibă asupra lor paşaportul, pe durata deplasării  în spaţiul Uniunii Europene.

Apeluri de urgenta

  • 112 sau 911 – servicii de urgenţă
  • 158 – poliţie
  • 150 – pompieri
  • 155 – salvarea

Reglementări vamale
Regulamentul vamal slovac conţine reglementări similare cu ale celorlalte ţări membre ale Uniunii Europene. Este permisă introducerea, fără plata taxelor vamale, a bunurilor de folosinţă personală, constatate de către funcţionarul vamal că nu sunt destinate unor scopuri comerciale.
Limitele cantitative pentru anumite produse sunt: 200 de ţigări sau 100 de ţigări de foi sau 50 trabucuri sau 250 grame tutun; 1 litru spirt; 2 litri de vin, 50 grame de parfum.
Este interzisă scoaterea din Slovacia a obiectelor de artă şi cultură. În cazul expoziţiilor care prevăd scoaterea temporară a obiectelor sau a colecţiilor de artă trebuie asigurat din timp avizul instituţiilor corespunzătoare. Este ilegal să se aducă pe teritoriul Slovaciei substanţe toxice şi psihotrope sau otrăvuri. Este permis importul şi exportul de valută sau titluri de valoare, fără declaraţie vamală, în limita a 10.000 euro.

 

Ultimile Oferte Turistice pentru Slovacia