Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Etiopia

Untitled Document

Ambasada României în Republica Federală Democratică Etiopia
Adresa: Bole Kifle Ketema, Kebele 03, Houses 9/10
P.O. Box: 2478, Addis Ababa
Telefon: 00-251-11-661.01.56
Fax: 00-251-11-661.11.91
E-mail: roembaddis@ethionet.et
Însărcinat cu afaceri e.p.: Ambasador de carieră Gabriel Irinel BRÂNZARU

Regim pasapoarte
Paşaport simplu: este necesară obţinerea vizei
Paşaport de serviciu:este necesară obţinerea vizei
Paşaport diplomatic:este necesară obţinerea vizei
Perioada de scurt sejur (zile): -

Condiţii de intrare şi regim de şedere
Este necesară viză de intrare. Viza de intrare se acordă pentru 30 de zile, după care se poate prelungi, la cerere. Viza de intrare se acordă în scop oficial (viză diplomatică sau viză de serviciu), în scop de afaceri, de imigrare, turistic, tranzit şi pentru studii. Viza de intrare se poate obţine şi la frontieră.
Cetăţenii străini care au intrat în Etiopia cu viză turistică nu pot obţine permis de muncă în această ţară. Anterior emiterii vizei, trebuie obţinută certificarea că toate condiţiile emiterii vizei au fost îndeplinite, în conformitate cu Proclamaţia nr. 114/2004. Permisele de şedere temporară nu depăşesc perioada de valabilitate de un an. Valabilitatea vizelor este stabilită de Autoritatea etiopiană pentru Imigraţie. Viza turistică poate fi prelungită până la 3 luni. Pentru prelungirea peste această perioadă, vizitatorul străin trebuie să prezinte documente care să ateste motivul prelungirii şederii, caz în care i se va emite permis de şedere temporară sau permanentă.
Permisul de şedere poate fi revocat în cazul în care se constată falsitatea documentelor prezentate pentru obţinerea acestuia, în cazul în care cetăţeanul străin posesor al permisului este plecat din Etiopia pentru o perioadă mai mare de un an, sau dacă se constată că acesta a fost obţinut în urma unei căsătorii de convenienţă.
Pentru informaţii suplimentare despre condiţiile de intrare şi regimul de şedere în Etiopia, vă recomandăm să consultaţi informaţiile oficiale furnizate de autorităţile etiopiene:

Apeluri de urgenta

  • 911 – serviciul de urgenţe Poliţie
  • 912 – Pompieri
  • 92 – serviciul de Ambulanţă Crucea Roşie.

Reglementări vamale
Prevederile vamale sunt reglementate prin Proclamaţia nr. 60 / 1997. Nu există limitări la sumele în valută. La vamă, bagajele călătorilor sunt trecute prin filtru, fiind admise fără taxe vamale obiectele de uz personal, băuturile alcoolice care nu depăşesc cantitatea de 2 litri. Nu sunt admise, la intrarea sau ieşirea din ţară, obiectele considerate periculoase pentru siguranţa călătorilor sau siguranţa de stat. Nu este admisă scoaterea din ţară a obiectelor declarate interzise comercializării (piei de animale, obiecte din fildeş etc.). Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Ethiopian Customs Authority, P.O.Box no. 3248 Addis Ababa, Tel: (00251)-(011) 5513100; Fax: (00251)-(011) 5518355.

Ultimile Oferte Turistice pentru Etiopia