Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Algeria

Untitled Document

Ambasada României în Republica Algeriană Democratică şi Populară
(Ambassade de Roumanie)
Adresa: 24, Rue Abri Arezki, Hydra, 16035, Alger
Telefon: 00213-21-60.08.71
Fax:  00213-21-69.36.42
Telefon urgente: 00213.21.69.34.89
Mobil situatii deosebite: 00213.770.800.608
E-mail: amroalg@gmail.com
Ambasador: Dl. Victor MIRCEA

Regim pasapoarte
Paşaport simplu: este necesară obţinerea vizei
Paşaport de serviciu:este necesară obţinerea vizei
Paşaport diplomatic:nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Perioada de scurt sejur (zile): 90

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Viza de intrare în Algeria este obligatorie pentru cetăţenii români posesori de paşapoarte simple şi de serviciu. Nu este necesară viza de intrare pentru posesorii de paşapoarte diplomatice, care pot intra şi rămâne pe teritoriul algerian pentru o perioadă de 30 de zile. Viza se obţine numai de la misiunile algeriene acreditate în străinătate şi se acordă cu o valabilitate de 3 luni, 6 luni, 1 an sau 2 ani. Perioada de şedere nu poate depăşi 90 de zile. Sejurul efectiv cumulat pe teritoriul ţării de-a lungul unui an nu poate depăşi 180 zile. Scopurile pentru care sunt acordate vizele sunt: misiune diplomatică, misiune oficială, turism, afaceri, studii, muncă, muncă temporară (nu poate depăşi 3 luni), vizită familială, medicală sau culturală. Regimul de şedere al străinilor pe teritoriul algerian este reglementat de legea străinilor, care prevede necesitatea obţinerii unei cărţi de rezidenţă, eliberată de organele de poliţie locale.
Pentru informaţii suplimentare despre condiţiile de intrare şi regimul de şedere în Algeria, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile algeriene:

Autorităţile algeriene nu eliberează vize la frontieră. Vizele de intrare se pot obţine numai de la ambasadele sau consulatele Algeriei din exterior. În România, vizele se pot obţine de la Secţia Consulară a Ambasadei Algeriei din Bucureşti.
Reglementări vamale
Se interzice introducerea pe teritoriul algerian a băuturilor alcoolice, a produselor pe bază de carne de porc, a ţigărilor în cantitate excedentă consumului personal. În Algeria funcţionează legea stării de urgenţă, în baza căreia este interzisă introducerea oricărui tip de arme (inclusiv pentru vânătoare).

 

Ultimile Oferte Turistice pentru Algeria