Destinatii Europene

TURCIA - La granita dintre Orient si Occident

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
9 zile
Valabilitate Oferta:
22/02/2011 - 19/10/2011
Pret Total:
675 € (75€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • litoral
  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

TURCIA - La granita dintre Orient si Occident

Plecari: 12 mai, 19 Octombrie 2011

Ziua 1: BUCURESTI - ISTANBUL
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni pentru imbarcare cursa Tarom / Turkish Airlines cu destinatia Istanbul. Transfer si cazare la hotel. Dupa amiaza/seara avem timp sa ne familiarizam cu acest oras unic, ce imbina fascinatia Orientului cu tehnologia si civilizatia Occidentului.

Ziua 2: ISTANBUL
Mic dejun in hotel. Tur panoramic de oras de o jumatate de zi in partea europeana a Istanbulului. Indrumati de un ghid local, vom avea ocazia sa admiram Palatul Topkapi - resedinta sultanilor otomani pana in secolul XIX. Langa intrarea in palat se afla impresionanta Ayia Sofia (ridicata initial ca biserica si apoi transformata in moschee) care, timp de peste 1000 de ani, s-a mandrit cu cea mai mare si mai inalta cupola din lume, mozaicurile sale fiind o sursa pentru iconografia ortodoxa). Admiram in continuare vechiul Hipodrom, Obeliscul Egiptean, Fantana lui Willhelm II si Moscheea Sultanahmet (cunoscuta si ca Moscheea Albastra - a doua moschee din lume cu 6 minarete, dupa cea de la Mecca). In continuare, ne vom incerca talentele de negociatori in Marele Bazar si vom admira, din autocar, Taksim, cartierul nou. Seara, optional, croaziera pe Bosfor.

Ziua 3: ISTANBUL – CAPPADOCIA (700 km)
Dupa micul dejun, plecam spre Cappadocia. Pe drum, scurta oprire in Ankara pentru pranz. Sosire in Cappadocia in cursul serii, cazare si cina la hotel 3*.

Ziua 4: CAPPADOCIA
Dis de dimineata, inainte de rasaritul soarelui, va recomandam, optional, o experienta de neuitat: zbor cu balonul cu aer cald pe deasupra formatiunilor stancoase din Cappadocia.
Mic dejun. Aceasta zi este dedicata Cappadociei, zona unica cunoscuta in toata lumea atat pentru relieful fantastic creat de natura (aici pot fi admirate asa numitele «hornuri ale zanelor«), cat si pentru orasele subterane in rocile de origine vulcanica ce au adapostit oamenii de cateva milenii, si pentru lacasurile de rugaciune ale primilor crestini. Vom admira muzeul in aer liber Goreme, Valea Devrent, formatiunea Uchisar si ne vom bucura de multe opriri pentru fotografii panoramice. Dupa-amiaza, vom face o vizita la un atelier de ceramica din Avanos. Seara, optional, participare la o seara turceasca, cu spectacol si bauturi specifice.

Ziua 5: CAPPADOCIA – KONYA - PAMUKKALE
Dupa micul dejun parasim Cappadocia si ne indreptam spre Konya, trecand prin Valea Ihlara, ce adaposteste multe bisericute sapate in stanca si decorate cu fresce in stil bizantin. Scurta oprire in Konya pentru pranz. Dupa- amiaza ne continuam drumul spre Pamukkale. Cazare si cina la un hotel termal.

Ziua 6: PAMUKKALE - KUSADASI
Mic dejun. Vizitam celebrele piscine cu apa termala ale Castelului de Bumbac, cum este numita in turca aceasta unica opera a naturii in dealul calcaros, precum si orasul antic Hieropolis. Aici se afla si locul unde se spune ca a fost crucificat Sf Apostol Filip, in memoria acestuia ridicandu-se un monument. Cazare si cina hotel 3* in Kusadasi.

Ziua 7: KUSADASI
Mic dejun. In prima parte a zilei, ne bucuram de o excursie la Ephes, unul din cele mai celebre si bogate orase ale antichitatii. Vom putea admira ruinele vechiului oras si ale Templului Artemizei (una din cele 7 minuni ale lumii), prima din cele 7 biserici ale Apocalipsei, celebra Librarie a lui Celsius si marele Amfiteatru. Dupa-amiaza, timp liber in aceasta frumoasa statiune de pe malul Marii Egee pentru cumparaturi si plimbari individuale. Cazare si cina hotel 3*.

Ziua 8: KUSADASI - ISTANBUL
Dupa micul dejun plecam spre Istanbul. Dupa ce se traverseaza Marea Marmara cu ferry-boatul ajungem in Istanbul. Cazare la hotel 3*.

Ziua 9: ISTANBUL - BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi. Transfer la aeroport pentru imbarcare zbor TAROM / Turkish Airlines cu destinatia Bucuresti.

Pret/ persoana: 675 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 150 EURO

Servicii incluse:
• transport avion Bucuresti-Istanbul si retur, compania TAROM / Turkish Airlines
• 8 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri 3*: 3 nopti in Istanbul, 2 nopti in Cappadocia, 1 noapte in Pamukkale, 2 nopti in Kusadasi.
• 5 cine
• vizite la Goreme / Cappadocia, la Pamukkale si Ephes
• tur panoramic de oras cu ghid local in Istanbul (3h)
• transfer aeroport – hotel - aeroport
• insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:
 taxele de aeroport 120 EURO/ persoana (pot suferi modificari);
 excursiile optionale;
 bacsisurile – obligatorii in Turcia (30 USD/ pers; se achita la sosirea in Turcia reprezentantului agentiei)
 asigurarea medicala si asigurarea storno - optional.

GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru grup de 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 40 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE:
4 saptamani inainte de plecare.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT:
- 50 LEI/persoana/ sens (dus sau intors) din orasele PLOIESTI, URZICENI, PITESTI, ALEXANDRIA, GIURGIU, TURNU MAGURELE.
- 75 LEI/ persoana/ sens (dus sau intors) din orasele CONSTANTA, CALARASI, SLOBOZIA, BUZAU, TECUCI, BRAILA, GALATI, TULCEA, CRAIOVA, SLATINA, FOCSANI, VALCEA, BRASOV.

CONDITII DE RETRAGERE:
- 20% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;
- 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;
- 80% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;
- 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

Preturi informative pentru excursii optionale:
croaziera pe Bosfor: 35 EURO/ persoana (minim 20 persoane)
zbor cu balonul in Cappadocia: 150 EURO/ persoana (minim 20 persoane)
 seara turceasca cu spectacol: 25 EURO/ persoana (minim 20 persoane)

OBSERVATII:
Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. MAE recomanda cetatenilor romani care calatoresc in Turcia sa detina, pe langa pasaport, si cartea de identitate, care contine date suplimentare de identificare (incepand cu 01.01.2010, Turcia nu mai solicita viza de intrare cetatenilor romani). / Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Turcia conform standardelor proprii / Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei / Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu / Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion / Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Mai multe detalii pe www.terrasejur.ro
Bogdan Straut 0720 499 288

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " PARALELA 45 PIPERA"

Total Oferte de Turism (3307)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: PARALELA 45 PIPERA