Destinatii Europene

Reducere Circuit Scandinavia-Capul Nord 19 zile

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
19 zile
Valabilitate Oferta:
17/07/2010 - 04/08/2010
Pret Total:
1690 € (88.95€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping
  • concerte

Descriere Oferta Turistica:

Descriere: 18 nopti/ 19 zile

Itinerariu: Capul Nord, Laponia, Insulele Lofoten, Ruta de Aur

Plecari: 17 iulie 2010
Supliment single: 535 euro

Servicii incluse
● transport avion Bucuresti – Berlin – Bucuresti si autocar licentiat 3* pe durata traseului;
● 16 nopti cazare in hoteluri de 3* si 4* ( vezi detalii despre hoteluri );
● 2 nopti cazare pe vapor ( ferry-boat ) in cabine de 4 paturi, cu grup sanitar (vezi supliment cabina dubla );
● 17 mic dejunuri bufet;
● toate traversarile cu ferry–boat-ul pe traseu ( 8 traversari pe timp de zi ) si taxa de tunel de la Capul Nord ;
● ghid din partea agentiei pe durata excursiei.


Servicii neincluse
● asigurarea medicala;
● intrarile la obiectivele turistice;
● taxele de aeroport si securitate, taxe drumuri 195 €;
● excursia cu vaporasul la Castelul Drottingholm ( ziua 4 );
● certificat de la Capul Nord si taxa de intrare in galerie 35 €;
● cina aniversara optionala la Capul Nord: 27 €;
● croazierele pe Geirangerfjord 23 € ( ziua a 13-a ) si pe Sognefjord 29 € ( ziua a 14-a ) ;
● intrarea pe platforma de belvedere de la Stalheim 4 € (include o cafea sau o prajitura )
● suplimentul optional cabina dubla pe vapor 87 €;
● alte servicii decat cele mentionate ;


ProgramZiua 1. BUCURESTI – BERLIN – SWINOUSCIE (200 km)
Intalnire in aeroportul Baneasa ora 12.30 si zbor Bucuresti-Berlin ora 14.15. Sosire ora 15.30 si deplasare la Potsdam, oras fermecator, inconjurat de lacuri idilice si paduri, in care cele trei secole de regat prusac au creat un peisaj cultural unic, cu numeroase palate si parcuri. Vom putea admira renumitul Palat Sanssouci, fosta resedinta de vara a regelui Frederic cel Mare si parcul acestuia, cu splendidele sale gradini terasate, fantani arteziene si statui. Plecare in nord spre Swinouscie, Polonia, localitate de granita la Marea Baltica, de unde ne vom imbarca pe ferry-boat pentru traversarea in Suedia. Noapte la bord.

Ziua 2. YSTAD - STOCKHOLM ( 580 km )
Mic dejun. Sosire in cursul diminetii la Ystad, in sudul Suediei. Traseul continua spre nord de-a lungul coastei, strabatand regiunea Kalmar. Sosire la Sockholm si cazare.

Ziua 3. STOCKHOLM
Mic dejun. Vizitarea orasului Stockholm: Muzeul Vasa, Catedrala, Palatul Regal, Parlamentul, Orasul vechi, Primaria cu faimosul Salon Auriu, unde anual se tine banchetul consacrat decernarii Premiului Nobel. Dupa-amiaza timp liber sau vizita la muzeul in aer liber Skansen ( parc in care sunt \"conservate\" peste 150 de cladiri din Suedia din diverse perioade istorice). Cazare Stockholm.

Ziua 4. STOCKHOLM
Mic dejun. Excursie cu vaporasul pe canale pana la Castelul Drottnigholm (resedinta familiei regale ). Dupa-amiaza imbarcare pe vapor pentru traversarea Marii Baltice in Finlanda. Noapte la bord.

Ziua 5. HELSINKI - JYVÄSKYLÄ ( 275 km )
Mic dejun pe vapor. Dimineta sosire la Helsinki, in Finlanda, ‘Tara celor 10.000 de lacuri’, a lui Mos Craciun, a saunei, a eschimosilor. Vizitarea orasului: Piata Senatului, Monumentul Sibelius, Domul, Catedrala, Biserica Ortodoxa Uspenski, Parlamentul, Templul subteran. Continuam traseul via Lahti, capitala sporturilor Finlandei, pana la Jyväskylä, orasel situat pe tarmul nordic al lacului Päijänne. Vizitam Primaria si Biserica Ortodoxa. Cazare.

Ziua 6. LA CERCUL ARCTIC : ROVANIEMI ( 560 km )
Mic dejun. Itinerariul ne poarta spre Golful Botnic, prin oraselul Oulu, supranumit si ‘Orasul Alb’ si mai departe, de-a lungul golfului, prin Kemi, portul de plecare al faimosului spargator de gheata arctic, Sampo si totodata orasul unde s-a construit cel mai mare castel de gheata din lume. De aici, dupa un traseu de aprox. 2 ore, sosim in Rovaniemi, capitala Laponiei finlandeze. La 8 km spre nord, pe linia Cercului Arctic, vom intalni parcul si ‘atelierul’ lui Mos Craciun, posta unde primeste scrisorile si numeroase magazine. Cazare Rovaniemi.

Ziua 7. SPRE CAPUL NORD ( 560 km )
Mic dejun. Incepem ultima etapa pana la punctul culminant al acestui voiaj, Capul Nord. Dupa o scurta vizita in satul lui Mos Craciun, ne indreptam spre granita cu Norvegia, stabatand tinutul feeric al Laponiei, prin Sodankylä si Ivalo, situal pe malul sudic al lacului Inari cu cele 3000 de insulite ale sale. Trecand granita, ajungem la Karasjok, centrul cultural al laponilor norvegieni, unde vom avea ocazia sa vizitam o autentica locuinta lapona. Traseul continua pe ‘Drumul soarelui de la miezul noptii’, de-a lungul fiordului Porsangerfjord, pana la Honningsvåg. Scurt popas pentru explorarea oraselului mirific, cu numeroase magazine de suveniruri si muzee lapone. Ne mai despart 45 de minute de mers pana la cel mai nordic punct al Europei ! Ajungem plini de emotii la Capul Nord, locul magic, unde soarele nu apune niciodata vara, telul calatoriei noastre. Ne vom bucura admirand Oceanul Arctic, vizitand galeria si monumentul emblematic al Capului Nord iar victoria noastra va fi incununata de primirea a cate unui certificat frumos colorat, care atesta prezenta noastra aici si marchaza aceasta experienta unica. Cazare Honningsvåg – Capul Nord.

Ziua 8. ALTA – LYNGENFJORD - TROMSØ ( 520 km )
Mic dejun. Plecam spre Alta, prin peninsula Sennalandet. Vizitam Muzeul Alta, cu cele 2500 de picturi si sculpturi preistorice rupestre, inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Continuam drumul pe coasta oceanului, de-a lungul spectaculosului fiord Lyngenfjord si sosim la Tromsø, cel mai mare oras norvegian din regiunea Cercului Arctic, asezat pe o insulita, supranumit si ‘Parisul Nordului’. Tur de oras, incluzand vizitarea Catedralei Oceanului Arctic, Muzeul Polar, Planetarium. Cazare.

Ziua 9. TROMSØ – INSULA SENJA - HARSTAD ( 375 km )
Mic dejun. De la Tromsø coboram de-a lungul fiordului Balsfjord pana la Nordkjosbotn, strabatem peisajele dramatice de-a lungul insulei Senja, a doua insula ca marime din Norvegia si ajungem la Harstad. Cazare.

Ziua 10. INSULELE LOFOTEN – BODØ ( 300 km )
Mic dejun. Continuam traseul pe E10 spre Insulele Lofoten, al doilea mare reper al acestei excursii. Arhipeleag format din sapte insule principale, presarate cu satulete pescaresti deosebit de pitoresti si impresionante formatiuni geologice, munti verticali si fiorduri inguste, Lofoten ofera peisaje magnifice. Vom vizita Henningsvær, sat traditional situat in sudul insulei, unde vom avea prilejul sa vedem cabanutele tipice ( rorbuer ) si vom admira ‘Zidul Lofot’, un zid urias de stanca iesind direct din mare, care se sparge in extremitatea sa sudica intr-o constelatie de insulite muntoase, oferind privelisti uimitoare. Traversam pe continent cu ferry-boat-ul de la Moskenes la Bodø. Cazare.

Ziua 11. BODØ – MO I RANA - TRODHEIM ( 705 km )
Mic dejun. Deplasare la Salstraumen, locul unde au loc cele mai puternice vartejuri oceanice din lume cand fluxul oceanului umple fiordul Skjerstad. Continuam itinerariul de-a lungul Muntilor Saltfjellet, dincoace de Cercul Arctic, si strabatem regiunile muntoase trecand prin oraselele Mo i Rana si Mosjøen. Sosire la Trodheim, al treilea oras ca marime din Norvegia si unul din cele mai pitoresti. Cazare Trodheim.

Ziua 12. DRUMUL OCEANULUI ATLANTIC ( 360 km )
Mic dejun. Tur panoramic Trodheim, continuam apoi traseul spre Kristiansund, unde putem vizita parcul idilic Kringsja sau putem urca pe Turnul de observatie Verden pentru a admira o panorama deosebita, cu Insula Gripp la orizont. Traseul ne duce de-a lungul faimosului “Drum al Oceanului” ( 8274 m ), intr-o aventura spectaculoasa pe Coasta Atlanticului, strabatand cele opt poduri peste o multime de insule si insulite. Ajungem la Molde, supranumit si “orasul trandafirilor” -oras deosebit de pitoresc, cu o clima temperata, situat in depresiunea Alpilor Romsdals. Cazare Molde.

Ziua 13. RUTA DE AUR & GEIRANGER (355 km )
Mic dejun. De la Andalsnes se deschide peisajul dramatic al muntilor Romsdal, strabatuti de ‘Drumul Trolilor’, ruta spectaculoasa, care traverseaza versantii de la nord la sud, oferind privelisti magnifice. Odata ajunsi in varf ( daca exista conditii de parcare ), oprire la platforma de belvedere pentru o perspectiva de exceptie asupra drumului serpuitor si a cascadei. Dupa traversarea cu ferry-boat-ul la Eidsdal, spre Geiranger, pe ultimii 6 km, intram pe faimosul ‘Drum al Vulturilor’. Traseul, numit si ‘Ruta de Aur’, ofera panorame unice. De la Geiranger ne imbarcam intr-o minunata croaziera pe Geirangerfjord ( traseu de linie ), unul din cele mai spectaculoase fiorduri, cu versanti abrupti, impresionante caderi de apa, precum cascadele ‘Voalul Miresei’ si ‘Cele sapte Surori’. Debarcam la Hellesylt si continuam traseul pe marginea fiordurilor si a lacurilor glaciare. Posibilitatea vizitarii (pe jos) a ghetarului Briksdal, parte din cel mai mare ghetar din Europa. Seara cazare la Leikanger – Forde.

Ziua 14. SOGNEFJORD & BERGEN ( 270 km )
Mic dejun. Aproximativ ora 10.30 imbarcare pe vaporas de la Flam pentru cea de-a doua croaziera, de data aceasta pe Sognefjord, cel mai mare si mai adanc din lume. Debarcare si intalnire cu autocarul la Gudvangen si continuarea drumului spre Voss intr-o ascensiune captivanta de-a lungul canionului Stalheim. Oprire la Stalheim Hotel, cel mai bun punct de belvedere asupra canionului. Sosire la Bergen, “poarta catre fiorduri”. Urcare, optional, cu funicularul pe muntele Fløien pentru o minunata panorama asupra orasului si a fiordurilor. Cazare la Bergen.

Ziua 15. HARDANGERFJORD – GEIL – OSLO ( 495 km)
Mic dejun. Vizitarea orasului: Piata de flori si Peste, Biserica Sf. Maria, vechiul port. Continuam itinerariul spre Oslo, de-a lungul fiordului Hardanger, traversand cu ferry-boat-ul spre Brimmes. Drumul pana la Geil ofera un spectacol in sine: canionul Mabødal, cascada Vøringsfoss (cu o cadere verticala de 180 m). Popas la Geil (celebra statiune d

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
17-Iul-10 - 04-Aug-101690

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " Agentia de Turism PREMIER TOUR"

Total Oferte de Turism (1243)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: Agentia de Turism PREMIER TOUR