Destinatii Europene

PASTE SICILIA 6 ZILE AVION

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana - Paste
Tip Oferta Turism:
Sejur
Durata:
6 zile
Valabilitate Oferta:
13/04/2012 - 18/04/2012
Pret Total:
499 € (83.17€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice

Descriere Oferta Turistica:

PLECARI
13 aprilie 2012

SERVICII INCLUSE
Bilet de avion Bucuresti – Catania – Bucuresti, via Roma, compania Alitalia
5 nopti de cazare cu mic dejun bufet hotel Idea 3*** Catania
Tur de oras Catania cu ghid local
Excursie la Siracussa si Noto cu ghid local
Excursie la Taormina si vulcanul Etna cu ghid local
Excursie la Forza D’Agro – locul unde s-a filmat „Nasul – Il Padrino”
Excursie la Agrigento si Valea Templelor cu ghid local
Transport cu autocar local pe durata programului
Ghid roman insotitor pe toata durata programului

SERVICII NEINCLUSE
Taxele de aeroport & combustibil: 180 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la plecare in functie de evolutia pretului petrolului)
Taxa de oras: 1,5 Euro/persoana/zi (se achita la receptia hotelului de fiecare turist in parte)
intrarile la obiectivele turistice din program
Excursiile optionale
Pranzul de Paste cu program folcloric : 40 Euro/persoana
Excursie la Cefalu, Palermo & Monreale : 60 Euro/adult, 45 Euro copil 3-5,99 ani, 50 Euro/copil 6-11,99 ani
Excursie in Insula Lipari : 80 Euro/persoana

PROGRAM
13 aprilie BUCURESTI – CATANIA
Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 04h25 la aeroportul Henri Coanda Otopeni pentru imbarcare pe zborul Alitalia AZ503 cu destinatia Catania, via Roma. Decolare la ora 06:25 si aterizare la Roma la ora 07:35. La ora 10:15 decolare cu cursa AZ1739 catre Catania. Sosire pe aeroportul din Catania la ora 11:30. Transfer la Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume. Tur de oras Catania cu ghid local: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Transfer la hotel. Cazare hotel Idea 3*** Catania.
Detalii pe: http://www.ideahotel.it/web/guest/idea-hotel-catania-ognina

14 aprilie EXCURSIE LA SIRACUSA & NOTO – „Citta del Barocco”
Mic dejun. Excursie la SIRACUSA – unul dintre cele mai vechi orase din lume. Se viziteaza cu ghid local: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Înfiinţat în anul 733 î.C. de colonişti greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate şi mai puternice oraşe ale Greciei Mari. În anul 212 î.C. a fost cucerit de romani. Este oraşul lui Arhimede (287-212 î.C.) care şi-a găsit moartea în timpul luptei romanilor pentru cucerirea oraşului. Dupa amiaza, se viziteaza orasul Noto cunoscut sub denumirea si de „Citta del Barocco”. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de „Citta del Barocco”. Intoarcere la hotel. Cazare hotel Idea 3*** Catania.

15 aprilie VULCANUL ETNA – FORZA D’AGRO – TAORMINA
Mic dejun. Excurise cu ghid local la Vulcanul Etna. Excursia continua cu vizitarea oraselului Forza D’Agro – devenit faimos odata cu filmarea aici a celebrului film „Nasul – Il Padrino”. Tur de oras Forza D’Agro – „Pe urmele Nasului”. Optional, servirea pranzului de Paste la un restaurant local cu program folcloric. Dupa pranz, Excursie la Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO). Taormina, a fost un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din secolul XIX si era cunsocuta sub numele de „MONTE CARLO al SICILIEI”, renume pastrat pana in ziua de azi. A fost pentru multa vreme cea mai cunoscuta statiune a Siciliei. Se viziteaza cu ghid local: Teatrul Grec, Corso Umberto cu Piata 9 Aprilie. Intoarcere la hotel. Cazare hotel Idea 3*** Catania.

16 aprilie EXCURSIE OPTIONALA LA CEFALU, PALERMO – Capitala Siciliei & MONREALE
Mic dejun. Optional, Excursie la Cefalu, Palermo & Monreale cu ghid local. Fondat de fenicieni in sec. VIII i.C., care l-au numit ZIZ, Palermo a fost construit ca un oras port. Fenicienii au fost obligati de greci sa migreze din estul Siciliei catre vest, astfel ca au fost nevoiti sa-si construiasca aici un nou oras port – Panormos conform scrierilor grecesti sau Panormus asa cum apare in scrierile bisericii catolice. Tur de oras Palermo cu ghid local: Piata Quattro Canti ,Palatul Municipal , Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio, Palatul Normanzilor, Catedrala, Palatul Chiaramonte. Excursia continua cu o vizita cu ghid local la Monreale – este situat la doar 8km de Palermo, cu o priveliste deosebita aspra capitalei siciliene si a vaii Conca D’Oro. Se spune ca o excursie la Palermo nu este completa fara o vizita la Monreale. Aici se afla cea mai mare concentratie de arta normanda, araba si bizantina intr-un singur loc.Punctul de atractie il reprezinta Domul, socotit un varf de lance al artelor normanda si bizantina (peste 6400mp. de mozaic bizantin). In Cefalu se viziteaza centrul istoric si Catedra Intoarcere la hotel. Cazare hotel Idea 3*** Catania.

17 aprilie EXCURSIE OPTIONALA IN INSULA LIPARI - INSULELE EOLIENE
Mic dejun. Excursie optionala de 1 zi in insula Lipari – cea mai mare insula din arhipeleagul Insulelor Eoliene si una dintre principalele atractii turistice din Sicilia. Intoarcele la hotel. Cazare hotel Idea 3*** Catania.

18 aprilie EXCURSIE LA AGRIGENTO & VALEA TEMPLELOR
Mic dejun. Excursie cu ghid local la Agrigento & Valea Templelor. Agrigento a fost intemeiat in sec. VI i.H. de greci si a devenit ulterior un important centru comercial al lumii antice. Se viziteaza biserica San Lorenzo si renumita Vale a Templelor – inscrisa in anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Printre cele mai importante monumente din „Valle dei Templi” amintim: Templul lui Jupiter – cel mai mare templu doric din antichitate, Templul Dioscurilor - cunoscut si sub denumirea de Templul lui Castor si Pollux, Templul lui Hercule, Templul Concordiei – cel mai bine pastrat, Templul Herei, Templul Athenei, Templul lui Demeter. Transfer la aeroportul din Catania pentru imbarcare pe zborul Alitalia AZ1730 cu destinatia Bucuresti, via Roma. Decolare la ora 18:25 si aterizare la Roma la ora 19:45. La ora 21:40 decolare cu cursa Alitalia AZ502 catre Bucuresti. Sosire pe aeroportul Henri Conada Otopeni la ora 00:45. Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

017

Suplimente & Reduceri:
Camera single : +125 Euro/persoana/perioada
Copii 3-5,99 ani : - 45 Euro/copil/perioada
Copii 6-11,99 ani : - 30 Euro/copil/perioada
DOCUMENTE DE CALATORIE
Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.
Tarile care permit intrarea pe baza cartii de identitate sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria. Pentru toate celelalte tari este NECESAR PASAPORTUL. Mai multe detalii gasiti pe site-ul Politiei de Frontiera: www.politiadefrontiera.ro
In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi CI
Copiii care nu au implinit 14 ani si nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.
CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI
Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.
INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL
Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor.
Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bag

Tabel cu lista de preturi

Perioada SingleDoubleTripleA 3-a pers
13-Apr-12 - 18-Apr-12-499--

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " Agentia de Turism PREMIER TOUR"

Total Oferte de Turism (1243)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: Agentia de Turism PREMIER TOUR