Destinatii Europene

Paste la Cairo

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale - Paste
Tip Oferta Turism:
Sejur
Durata:
6 zile
Valabilitate Oferta:
16/04/2009 - 22/04/2009
Pret Total:
645 € (107.5€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Perioada: 16 – 22 APRILIE 2009
(6 zile / 5 nopti)
O experienta pe care n-o veti uita niciodata!
Prin excelenta tara contrastelor, Egiptul este locul pe care fiecare dintre noi ar trebui sa aiba ocazia sa il vada cel putin o data! Este poate, intai de toate, locul unde faraonii au construit istoria, paradis al istoricilor si pasionatilor de enigm. Pentru credinciosi, este pamintul pe care a calcat Moise si care a dat adapost Fecioarei Maria si Pruncului Iisus! Este tara in care aventura va poate duce astazi in safari prin desertul devenit casa pentru beduini iar maine in adincurile fascinante ale unora dintre cele mai curate si mai bogate ape din lume unde veti descoperi recifele de corali printre care inoata pesti multicolori. Pentru curajosi, Egiptul este Cairo, un oras ca o ploaie de vara – cald si repezit! Si daca Nilul le-a facut egiptenilor un cadou – Egiptul – va poate darui si Dumneavoastra una dintre cele mai romantice croaziere pe vasele de lux. Fie ca sunteti romantic, aventurier, pasionat de cultura sau istorie sau, pur si simplu, curios, Egiptul este tara din care nu va veti intoarce niciodata plictisiti sau … aceiasi. Nu renuntati la una dintre cele mai frumoase experinte posibile, vizitati Egiptul!

Ziua 1
16 APR Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 21:30. Plecare spre Cairo, decolare la ora 23:40; sosire in Cairo la ora 02:25 dimineata si transfer la hotel Zoser 4* sau similar. Cazare.
Ziua 2
17 APR Mic dejun. Timp liber sau optional excursie la complexul de piramide de la Sakkara si imprejurimi. Pret informativ: 35 EURO/ persoana. Seara cazare la hotel.
Ziua 3
18 APR Dupa micul dejun se viziteaza cele mai importante repere turistice ale metropolei egiptene: Muzeul de Egiptologie, care gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica, Sfinxul si cele trei piramide de pe platoul Giza (vizita exterioara), Muzeul de Parfumuri Orientale si Institutul Papirusului. Participare la slujba de Inviere in cadul unei biserici ortodoxe (slujba in limba araba). Seara cazare la hotel.
Ziua 4
19 APR Mic dejun. Vizita la Citadela cu Moscheea de alabastru a lui Mohammed Ali si in cartierul Coptic, unde se afla biserica suspendata si cripta in care a locuit Fecioara Maria si o sinagoga. Seara cazare la hotel.
Ziua 5
20 APR Mic dejun. Optional, excursie de o zi la Alexandria – port la Marea Mediterana, orasul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu, fosta capitala a tarii in perioada lui Alexandru Macedon (pot fi vizitate: amfiteatrul Greco-Roman, catacombele romane, ruinele bibliotecii din Alexandria – vizita exterioara). Pret informativ: 60 EURO/ persoana. Seara cazare la hotel.
Ziua 6
21 APR Mic dejun. Timp liberi. Dupa-amiaza, optional, vizita la bazarul Khan El-Khalili pentru cumparaturi de souveniruri si produse locale, apoi la mall-ul din Cairo pentru restul cumparaturilor. Pret informativ: 15 EURO/ persoana. Seara (aprox.ora 23 :30) transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Cairo–Bucuresti cu decolare la ora 03:25.
Ziua 7
22 Apr Bucuresti
Sosire in Bucuresti la ora 07:15 dimineata.


PRET/ persoana: 645 EURO + 390 Lei (loc in camera DBL)
Supliment camera Single : 150 EURO
* Oferta este valabila pentru grup minim: 25 persoane

SERVICII INCLUSE: transport cu avionul Bucuresti – Cairo si retur, compania Tarom • 6 nopti cazare cu mic dejun in Cairo la hotel 4* • tur de oras cu ghid local si autocar dotat cu aer conditionat • transferuri aeroport – hotel – aeroport • intrarile la obiectivele turistice mentionate in program • ghid local • insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE IN PRET: taxele de aeroport: 105 EURO/ pers (pot suferi modificari) • asigurarea medicala • taxa de viza: 20 EURO/ pers (viza se obtine pe aeroport, dar se achita la agentie) • bacsisurile – obligatorii in Egipt (25 USD/ pers; se achita la sosirea in Egipt reprezentantului agentiei) • bauturile alcoolice sau racoritoare la mese • excursiile optionale, intrarea in sala mumiilor in Muzeul de Egiptologie, intratrea la mormantul lui Tutankhamon • cheltuieli personale (convorbiri telefonice, servicii de spalatorie - curatatorie, etc) • asigurarea storno (se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice).

NOTA: pentru grup 24 - 20 persoane pretul se majoreaza cu 15 EURO/ persoana; pentru grup 19 - 15 persoane pretul se majoreaza cu 30 EURO/ persoana.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: cu 4 saptamani inainte de data inceperii excursiei.
CONDITII DE PARTICIPARE: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara, copie xerox pasaport.
CONDITII DE RETRAGERE: conform contractului de prestari servicii turistice care va fi semnat la inscriere.
OBSERVATII:
 Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
 Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport si taxei de viza, in situatia in care acestea sunt impuse de terti (agentie aeriana, respectiv autoritatile din Egipt).
 Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara:
1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor
2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat
3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera
 Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport si taxei de viza, in situatia in care acestea sunt impuse de terti (agentie aeriana, respectiv autoritatile din Egipt)
 Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Egipt conform standardelor proprii.
 Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentant.
 Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, prosoape la piscina etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
INFORMATII UTILE:
 Ora locala este aceeasi cu ora locala a Romaniei (cu exceptia lunilor aprilie si octombrie cand exista o diferenta de 1 ora).
 Electricitate: 220 volti.
 Moneda locala este LIRA EGIPTEANA (pound). Paritatea este aprox. 5 lire egiptene pentru 1 dolar american si aprox. 6,8 lire egiptene pentru 1 euro. Banii se pot schimba la banci.
 Telefoane: companiile Orange si Connex ofera serviciul de roaming pentru Egipt, in cazul in care doriti sa luati cu Dvs. telefonul mobil. Convorbirile telefonice efectuate din camera de hotel sunt mai scumpe decat cele efectuate de la telefoanele publice.
 Nu lasati obiectele personale de valoare (bani, bijuterii, pasaport, bilet de avion) la intamplare in camera de hotel; va recomandam sa le depozitati in locurile special amenajate: seiful din camera sau de la receptia hotelului. Aveti grija in locurile aglomerate din bazaruri si piete!
 In Egipt preturile se pot negocia, insa aceasta regula nu este valabila si pentru bunurile de strict necesar sau pentru cumparaturile de valoare mica. In general, calitatea bunurilor cumparate din bazaruri este indoielnica.
 Temperaturile in Egipt sunt cuprinse intre 25° - 35°C (mai, oct, nov) si 35 - 40°C (iunie - sept). In timpul zilei va recomandam sa purtati haine subtiri si incaltaminte cat mai comoda. Nu uitati sa luati cu Dvs. ochelarii de soare, lotiunea protectoare, palaria de soare si costumul de baie. Pentru lunile octombrie si noiembrie va recomandam sa puneti in bagaj si cateva haine mai groase pentru serile racoroase. Egiptul este o tara conservatoare, de aceea va recomandam sa purtati haine decente in Cairo.
 Sanatate: deranjamentele stomacale si uneori raceala (datoria variatiilor de temperatura) pot aparea in timpul calatoriilor in Egipt. Nu trebuie sa va lipseasca din bagaj medicamentele potrivite pentru asemenea afectiuni.
 Accesul cu camera video sau aparatul de fotografiat la unele obiective turistice este permis numai cu taxa (platita la intrare) sau in unele cazuri interzis; verificati intotdeau

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " Ellada Travel"

Total Oferte de Turism (71)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: Ellada Travel