Destinatii Europene

Paste 2011 Egipt

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale - Paste
Tip Oferta Turism:
Sejur
Durata:
12 zile
Valabilitate Oferta:
01/01/2011 - 15/04/2011
Pret Total:
975 € (81.25€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

 • litoral
 • muzee
 • monumente istorice
 • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Ziua 1
16.04
BUCURESTI – CAIRO
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 21:30. Plecare spre Cairo, decolare la ora 23:40; sosire in Cairo la ora 02:25 dimineata si transfer la hotel Barcelo Pyramids 4* sau similar. Cazare.
Ziua 2
17.04
CAIRO
Dupa micul dejun se viziteaza cele mai importante repere turistice ale metropolei egiptene: Muzeul de Egiptologie, care gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica, Sfinxul si cele trei piramide de pe platoul Giza (vizita exterioara), Muzeul de Parfumuri Orientale si Institutul Papirusului. Seara, cina si cazare la hotel.
Ziua 3
18.04
CAIRO
Mic dejun. Optional, excursie de o zi la Alexandria – port la Marea Mediterana, orasul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu, fosta capitala a tarii in perioada lui Alexandru Macedon (pot fi vizitate: teatrul Greco-roman, catacombele romane, biblioteca din Alexandria – vizita exterioara). Pret informativ: 60 EURO/ persoana. Seara, cina si cazare la hotel.
Ziua 4
19.04
CAIRO – ASWAN
Mic dejun. Optional se poate vizita Citadela cu Moscheea de alabastru a lui Mohammed Ali si cartierul Coptic, unde se afla biserica suspendata si cripta in care a locuit Fecioara Maria (pret informativ: 35 EURO/ persoana). Eliberarea camerelor la ora 12:00. Seara, transfer la gara din Cairo (aprox. ora 19:00) pentru deplasare cu trenul la Aswan, in sudul Egiptului.
Ziua 5
20.04
ASWAN
Sosire la Aswan (aprox. ora 08:00 dimineata) si imbarcare pe vasul de croaziera 5*. Cazare dupa ora 12:00. Pranz pe vasul de croaziera. Dupa amiaza se viziteaza gradina botanica din Aswan; plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine. Cina si cazare pe vas.
Ziua 6
21.04
ASWAN – KOM OMBO
Mic dejun. Excursie optionala la marele baraj de la Aswan (trezirea dimineata devreme), realizare impresionanta a ingineriei moderne si templul Philae situat pe o insula in mijlocul Nilului (pret informativ: 35 EURO/ persoana). Pranz pe vasul de croaziera. Dupa amiaza, navigare catre Kom Ombo, sosire si vizita a templului Kom Ombo, dedicat celor doi zei: Sobek si Horus. Cina si cazare pe vas. Navigare spre Edfu.
Ziua 7
22.04
EDFU – LUXOR
Trezirea dimineata devreme. Mic dejun. Vizita a templului Edfu, dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Navigare catre ecluza de la Esna. Pranz pe vasul de croaziera. Navigare catre Luxor. Seara, petrecere galabia. Cina si cazare pe vasul de croaziera.
Ziua 8
23.04
LUXOR – HURGHADA
Trezirea dimineata devreme. Eliberarea camerelor. Dupa micul dejun se viziteaza templele de pe malul estic al Nilului: templul Karnak, dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt, templul Luxor si monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor, sapate in stanca si ascunse in dealurile Thebei, pictate cu culori care isi mentin intensitatea nuantelor desi au o vechime de peste 3000 de ani, impresionantul templu al Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri si Colosii lui Memnon – statui gigantice ce strajuiau odinioara intrarea in templul lui Amenhotep al III-lea. Plecare in convoi spre Hurghada (aprox. ora 14:00 dupa amiaza; 300 km - aprox. 4 ore). Sosire la Hurghada. Cina si cazare la hotel Grand Seas Host Mark 4* sau similar.
Ziua 9
24.04
HURGHADA (MAREA ROSIE)
Mic dejun. Timp liber pentru plaja. Optional, pranzul de Paste va fi servit la un restaurant local (vom reveni cu detalii cu o luna inainte de plecare). Ne putem continua ziua optand pentru croaziera pe Marea Rosie (pret informativ: 35 EURO/ persoana); cei care doresc pot face snorkeling pentru a vedea renumitele recife de corali. Seara cina si cazare.
Ziua10
25.04
HURGHADA (MAREA ROSIE)
Mic dejun. Timp liber. Posibilitate de excursii optionale : jeep safari in desert pentru a vedea un sat de beduini si apusul de soare printre dunele de nisip (pret informativ: 35 EURO/ persoana) sau scufundare cu submarinul (pret informativ: 60 EURO/ persoana). Seara, cina si cazare.
Ziua 11 + 12
26.04/
27.04
HURGHADA – CAIRO – BUCURESTI
Mic dejun. Dupa amiaza (aprox. ora 16:00) transfer cu autocarul la Cairo (aprox. 500 km, in convoi). Sosire in Cairo la ora 23:00 si transfer la aeroport. Imbarcare pe cursa Cairo – Bucuresti cu decolare la ora 03:10 si sosire in Bucuresti la ora 06:00 dimineata.

Note:

 • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur
 • Tip transport:
 • Tip masa:
 • Servicii Incluse in tarif:
 • transport cu avionul Bucuresti – Cairo si retur, compania Tarom ï‚· 10 nopti cazare (3 nopti in Cairo, din care 1 noapte cu mic dejun si 2 nopti cu demipensiune la hotel 4*, 1 noapte – transport cu trenul, 3 nopti cu pensiune completa pe vas de croaziera 5*, 3 nopti cu demipensiune in Hurghada la hotel 4* ï‚· transport local cu autocar dotat cu aer conditionat ï‚· transferuri aeroport – hotel – aeroport ï‚· intrarile la obiectivele turistice mentionate in program ï‚· insotitor roman de grup.
 • Servicii neincluse in tarif:
 • ï‚· taxele de aeroport (obligatorii): 115 EURO/ persoana ï‚· supliment cuseta in vagon de dormit (obligatoriu): 55 EURO/ persoana ï‚· taxa de viza: 15 USD / pers (viza se obtine si se achita pe aeroport in Cairo, la sosire) ï‚· bacsisurile – obligatorii in Egipt (35 EURO/ pers; se achita la sosirea in Egipt reprezentantului agentiei) ï‚· pranzul de Paste ï‚· bauturile alcoolice sau racoritoare la mese ï‚· excursiile optionale, in

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: WORLD TRAVEL&EVENTS