Destinatii Europene

Irlanda De Nord - Scotia - Insulele Hebride

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
13 zile
Valabilitate Oferta:
01/02/2011 - 01/07/2011
Pret Total:
1695 € (130.38€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

IRLANDA de NORD – SCOTIA – INSULELE HEBRIDE


Belfast – Portrush – Insula Rathlin – Digul Uriasului – Derry – Parcul National Gleanveagh – Omagh – Armagh – Glasgow – Loch Lomond – Fort William – Isle of Skye (Castelul Dunvegan) – Harris – Isle of Lewis – Ullapool – Inverness – Loch Ness - Edinburgh

PLECARE: 21 iulie 2011

Ziua 1: Bucuresti – Glasgow - Belfast
Intalnire ora 06:30 dimineata pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup pentru imbarcare pe cursa British Airways. Schimbarea avionului in Londra si sosire in Glasgow la ora 13:40. Transfer spre portul Stranraer si imbarcarea pe ferry boat-ul cu destinatia Belfast. Sosire in Belfast si cazare la hotel 3*.

Ziua 2: Belfast – Podul Carrick a Rede Rope – Portrush
Mic dejun. Dimineata un tur panoramic ne va purta spre cele mai reprezentative obiective ale capitalei Irlandei de Nord: Albert Memorial Clock Tower (un turn inclinat, replica Irlandei la Turnul din Pisa), cladirile Operei si Primariei din piata Donegall, Crown Bar (unul dintre cele mai vechi baruri, datand din 1885), Universitatea Queens si Gradina Botanica. In continuare vom trece pe langa santierul naval Harland & Wolfe unde in 1912 a fost construit Titanicul si vom strabate strazile Shankill si Falls pentru a intelege viata Belfastului din timpul perioadelor de criza.
Dupa-amiaza vom pleca spre Portrush urmand ca pe coasta Antrim sa facem o oprire pentru vizitarea unuia dintre cele mai spectaculoase poduri din lume. Carrick-a-Rede este un pod din franghii ce se desfasoara deasupra unei prapastii de 30 m adancime, unind Irlanda de micuta insula Carrick. Vizitatorii curajosi vor fi pe deplin rasplatiti cu o panorama superba. Cazare in Portrush, hotel 3*.

Ziua 3: Portrush (Excursie la Insula Rathlin)
Mic dejun. Dimineata vom vizita Insula Rathlin, un tinut salbatic de o frumusete desavarsita, situata la 9 km in largul coastei nord irlandeze. Insula este strajuita de stanci uriase ajungand pana la 150 m, aici putand fi admirate unele dintre cele mai mari colonii de pasari din Irlanda. In continuare vom servi pranzul si vom vizita centrul pasarilor marine. Cazare in Portrush, hotel 3*.

Ziua 4: Portrush – Giant’s Causeway (Digul Uriasului) - Derry
Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Giant’s Causeway, o formatiune geologica impresionanta formata cu peste 60 milioane de ani in urma, cand lava fierbinte racita rapid de apa marii a fost cristalizata si transformata in peste 40.000 de coloane poligonale de bazalt. Un obiectiv ce nu poate lipsi din niciun tur al Irlandei de Nord, Giant’s Causeway este un sit intrat in patrimoniul mondial UNESCO, fiind adesea mentionat ca “a opta minune a lumii”.
Continuam drumul spre Derry, ultimul oras fortificat al Irlandei si al doilea ca marime din Ulster. Ne vom intoarce in timp si ne vom plimba pe zidurile sale impozante, bucurandu-ne in acelasi timp de imaginea spectaculoasa asupra districtelor Bogside si Waterside. Cazare in regiunea Derry la hotel 3*.


Ziua 5: Derry (Londonderry) – Donegal – Parcul National Glenveagh – Omagh
Mic dejun. In aceasta zi vom cunoaste regiunea Donegal, o regiune salbatica, invaluita in mistere. Irlandezii il considera ca fiind cel frumos tinut al tarii, peisaje ametitore asteptand sa fie descoperite la fiecare pas. Coaste dramatice, munti, lacuri si mlastini se imbina in mod armonios, conferind un farmec aparte acestui colt izolat al Irlandei de Nord. Vom vizita Parcul National Glenveagh cu stanci modelate de ghetari la sud-vest in contrast cu dealurile domoale si vaile mlastinoase ale raului Owencarrow din nord-est. Cazare in regiunea Omagh, hotel 3*.

Ziua 6: Omagh – Armagh – Belfast
Dupa micul dejun vom strabate regiunea Armagh si vom vizita 2 catedrale, una romano-catolica datand de la sfarsitul secolului al XIX-lea si una anglicana, inaltata pe locul unde Sf. Patrick a fondat prima sa biserica in anul 445, catedrala actuala datand din perioada medievala. Cazare in Belfast, hotel 3*.

Ziua 7: Belfast – Glasgow –Loch Lomond - Fort William
Mic dejun. Dimineata vom traversa cu ferry boat-ul in Scotia si vom face un tur panoramic al orasului Glasgow cu parcurile sale si cladirile in stil victorian. Vom vizita catedrala medievala St. Mungo si colectia Burrell, cea mai frumoasa colectie individuala de arta si artefacte din Scotia, donata orasului in anul 1944 de celebrul posesor de ambarcatiuni Sir William Burrell. In continuare vom calatori pe malul lacului Lomond, cel mai mare si spectaculos “loch” din Marea Britanie, dominat de silueta masiva a Muntelui Ben Lomond. Seara, cazare la hotel de 3* din Fort Willam.

Ziua 8: Fort William - Mallaig – Isle of Skye
Mic dejun. Un tren cu aburi ne va purta pe traseul pitoresc “Road to the Isles” prin defilee grandioase, plaje superbe de nisip alb si satuce de munte cufundate in istoria iacobitilor, martore ale tentativei lui Bonnie Prince Charlie (Charles Edward Stuart) de a recastiga tronul britanic in secolul al XVIII-lea. Ajunsi in Mallaig vom traversa cu ferry boat-ul spre Isle of Skye. Vizitarea acestei insule incantatoare ar fi incompleta fara savurarea secretelor enigmaticului clan Mac Leod, astfel ca o oprire la Castelul Dunvegan, resedinta acestora de mai bine de 800 de ani, este un ingredient ce nu va lipsi din circuitul nostru. In continurare ne vom indrepta spre Portree, capitala insulei. Cazare in Portree, hotel 3*.

Ziua 9: Isle of Skye –Harris – Isle of Lewis
Mic dejun. In cursul diminetii vom lua ferry boat-ul din Uig spre Tarbert (Isle of Harris) unde vom vizita celebrul magazin Harris Tweed cu panze tesute manual de locuitori ai insulelor Lewis, Harris, Uist si Barra, folosind lana naturala toarsa si vopsita in Hebridele Exterioare. Vom avea timp liber pentru vizite individuale urmand ca in cursul serii sa ajungem in Isle of Lewis. Cazare in Stornoway la hotel de 3*.

Ziua 10: Isle of Lewis (Excursie la Callanish – Gearrannan Black House si Castelul Lewis)
Dupa micul dejun vom vizita ansamblul neolitc Callanish si micul sat de pe malul Atlanticului, Gearrannan Black House, cu o istorie de peste 300 de ani, readus la viata prin restaurarea caselor traditionale cu acoperis de paie. Aici vom putea experimenta activitatile rurale specifice zonei si vom afla mai multe despre trecutul bogat insulei. Urmatorul obiectiv din aceasta zi este Castelul Lewis construit de Clanul Matheson in secolul al XIX-lea, accesul in interiorul castelului nu este permis. Cazare in Stornoway la hotel 3*.

Ziua 11: Stornoway – Ullapool - Inverness
Mic dejun. In aceasta dupa-amiaza vom parasi Hebridele si vom traversa in nordul Scotiei. Vom face o scurta oprire in traditionalul sat pescaresc Ullapool unde vom avea timp liber pentru descoperirea pe cont propriu a micutei localitati din nordul arhipelagului britanic. In cursul serii vom ajunge in Inverness unde vom si innopta. Cazare hotel 3*.

Ziua 12 Inverness – Loch Ness (Croaziera pe lac) – Edinburgh
Mic dejun. Aceasta zi este dedicata legendelor ce invaluie Loch Ness-ul, urmand ca optional sa participam la o croaziera pe celebrul lac. In continuare ne vom indrepta spre capitala Scotiei. Vom ajunge in Edinburgh in jurul orei 16:00 urmand ca in cursul serii sa ne plimbam impreuna cu insotitorul de grup pe cele mai cunoscute strazi ale orasului. Cazare in Edinburgh, hotel 3*.

Ziua 13 Edinburgh – Bucuresti
Mic dejun. Dimineata vom avea timp liber pentru cumparaturi urmand ca in jurul orei 11:00 sa avem transfer spre aeroport. Imbarcare la cursa British Airways cu plecare la ora 13:45. Schimbarea avionului in Londra si sosire in Bucuresti la ora 23:30

TARIF: 1695 EURO/PERS/CIRCUIT

SERVICII INCLUSE:
transport avion, compania British Airways Bucuresti – Londra – Glasgow si Edinburgh – Londra - Bucuresti;
12 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri 3*: 2 nopti in Belfast, 2 nopti in Portrush, 1 noapte in Derry, 1 noapte in Omagh, 1 noapte in Fort William, 1 noapte in Isle of Skye, 2 nopti in Stornway (Isle of Lewis), 1 noapte in Inverness, 1 noapte in Edinburgh;
transport conform itinerariului cu autocar local;
transferuri aeroport - hotel – aeroport;
transferuri ferry boat: Stranraer – Belfast, Belfast – Stranraer, Uig – Tarbert, Stornway – Ullappol;
tren cu aburi intre Fort William si Malaig – ziua 8.
tururi panoramice de oras cu ghid local in Belfast, Derry si Glasgow;
tur pietonal cu insotitorul de grup in Edinburgh;
traversarea podului Carrick a Rede Rope;
excursie la Insula Rathlin cu pranz inclus si vizitarea centrului pasarilor marine.
excursie la situl neolitic Callanish, Gearrannan Black House si Castelul Lewis
vizitarea catedralei romano – catolice St. Patrick si a bisericii St. Patrick a Irlandei.
vizitarea castelului Dunvegan (clanul Mac Leod)
asistenta locala si insotitor roman de grup;

NU SUNT INCLUSE:
● taxele de aeroport: 219 EURO (pot suferi modificari) ● alte vizite cu exceptia celor mentionate la sectiunea “Servicii Incluse” ● excursiile optionale ● asigurarea medicala si asigurarea storno (optionale)● bauturile de orice fel la mesele incluse in program ● bacsisuri pentru soferi si ghizii locali: ~ 30 euro / persoana, se achita insotitorului de grup, la sosirea in Irlanda.

EXCURSII OPTIONALE (preturi informative):
Croaziera pe Loch Ness: 20 EUR/persoana

TRANSFERURI DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT:
- 50 LEI/persoana/ sens (dus sau intors) din orasele PLOIESTI, URZICENI, PITESTI, ALEXANDRIA, GIURGIU, TURNU MAGURELE.
- 75 LEI/ persoana/ sens (dus sau intors) din orasele CONSTANTA, CALARASI, SLOBOZIA, BUZAU, TECUCI, BRAILA, GALATI, TULCEA, CRAIOVA, SLATINA, FOCSANI, VALCEA, BRASOV.

ORAR DE ZBOR INFORMATIV (ORE LOCALE) – COMPANIA BRITISH AIRWAYS:

21 IUL BUCURESTI OTOPENI 08:30 - LONDRA 10:00 / LONDRA 12:15 – GLASGOW 13:40
02 AUG EDINBURGH 13:45 – LONDRA 15:10 / LONDRA 18:1

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: WORLD TRAVEL&EVENTS