Destinatii Europene

Craciun Laponia-Rovaniemi-H.Rantasipi Pohjanhovi

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana - Craciun
Tip Oferta Turism:
Sejur
Durata:
5 zile
Valabilitate Oferta:
23/12/2009 - 27/12/2009
Pret Total:
1875 € (375€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Un Craciun Acasa la Mos Craciun! Rovaniemi - Laponia. 23 - 27 Decembrie 2009

Bucurati-va impreuna cu cei mici de magia Craciunului chiar acasa la Mos Craciun. Veti petrece clipe de neuitat intr-un decor de basm din fermecatoarea Laponie.

Tip oferta: sejur
Mijloc transport: avion

Descriere

HOTELURI
Clarion Hotel Santa Claus 4 **** De Luxe


Hotel Rantasipi Pohjanhovi 4****

Hotel Sokos Vaakuna 4****
ZBOR:
Charter, operat de compania TAROM. Locuri in BUSINESS CLASS si ECONOMIC.


Cele mai bune ore de zbor! Cea mai moderna aeronava!

Miercuri, 23 Decembrie: Ziua sosirii
Intalnire cu trimisii speciali ai lui Mos Craciun pe aeroportul Henri Coanda si imbarcare pentru zborul charter RO6341 "Special de Craciun" operat de Compania TAROM. Avionul va decola catre fascinantele tinuturi de la Cercul Polar in cursul diminetii.
Orar de zbor informativ: decolare la ora 08:00 din Bucuresti si aterizare in Rovaniemi la ora 11:30. (Durata zborului direct: 3,5ore)

Mic dejun cald servit la bordul aeronavei (bauturi incluse).

Sosim pe aeroportul din Rovaniemi unde vom fi asteptati de trimisii lui Mos Craciun pentru a porni catre Clubul de Safari. Aici vom primi hainele termale care ne vor tine de cald in tinutul "gradelor minus".


Transfer la hotelul ales din Rovaniemi si formalitati de cazare incepand de la ora 15:00.

La hotel, ni se vor prezenta programul detaliat pe zile si excursiile optionale.


Toti copiii vor primi un “PASAPORT” pe care trebuie sa colecteze stampile din locurile vizitate de-a lungul excursiei, iar parintii se vor putea bucura de un relaxant program la sauna. (Sauna separata pentru domni si pentru doamne).

Seara, cina de bun venit in restaurantul hotelului ales.
Excursii optionale pentru prima zi, 23 Decembrie:
(Inscrierile pentru aceste excursii optionale se fac pana la data de 1 Decembrie!)



SAFARI PE SNOWMOBILE LA LUMINA LUNII (Durata: 2h30')
Bucurati-va de noaptea Arctica intr-o aventura de neuitat cu snowmobilele prin padurea acoperita de zapada scanteietoare! Cu putin noroc, daca cerul este senin, vom putea admira luna, stelele si chiar “Aurora Boreala”. Vom savura apoi cateva bauturi calde la lumina unui foc de tabara in timp ce ni se vor povesti istorioare lapone si legenda "Luminilor Nordului".



VIZITA LA O FERMA DE HUSKY (Durata: 3h00’)
Excursia incepe la Clubul de Safari, de unde ne vom porni cu autocarul catre o ferma de Husky, bine ascunsa in inima padurii. La sosire, prietenosii caini Husky ne vor intampina cu bucurie, iar gazdele ne vor povesti despre obiceiurile cainilor si despre procedurile de dresaj. Dupa o scurta plimbare prin padure intr-o sanie trasa de caini, gazda ne va invita intr-o traditionala “Kota”, unde vom servi bauturi calde si prajiturele finlandeze, timp in care ne vom putea relaxa ascultand povestile depanate in jurul semineului. Joi, 24 Decembrie - Ajunul Craciunului:

EXCURSIE LA CASA LA MOS CRACIUN SI IMPODOBIREA BRADULUI DE CRACIUN

In aceasta zi, fiecare copil isi va putea indeplini visul de a vizita casuta secreta a lui Mos Craciun, ascunsa in inima padurii, acolo unde in fiecare an, Mosul pregateste cadouri pentru copiii din intreaga lume. Desi, in Ajunul Craciunului, Mosul este extrem de ocupat cu pregatirea cadourilor pentru copiii din intreaga lume, nu a uitat ca azi, copiii din Romania vor veni in vizita si a lasat pentru fiecare copil cate un mesaj personal. Trebuie doar sa-l gasiti!


Incepeti ziua savurand un mic dejun buffet finlandez dupa care, porniti cu autocarul in cautarea lui Mos Craciun prin padurea fermecata. De-a lungul drumului veti fi intampinati si salutati de animalele padurii (ursi si iepurasi se vor alatura la drum copiilor) si veti putea vedea chiar si ajutoarele lui Mos Craciun jucandu-se vesele prin zapada. Unii dintre acestia chiar se vor imprieteni cu copiii si-i vor insoti de-a lungul cararii din padure. Copiii se vor bucura la vederea urmelor proaspete ale trecerii lui Mos Craciun prin neaua pufoasa si chiar pot gasi unele cadouri lasate de Mosul.


Dupa o calatorie ca-n povesti, vom sosi la casuta fermecata din mijlocul padurii unde mese mari si lungi vor fi deja pregatite pentru servirea traditionalului “Christmas Eve's Snack”: paella de pui, budinca de orez cu fructe de padure, prajiturele din turta dulce si bauturi calde.


Apoi, fiecare copil va fi invitat sa viziteze micuta si frumoasa coliba a lui Mos Craciun decorata in stil traditional de Craciun si va primi o scrisoare personala din partea lui Mosului in care acesta ii incurajeaza sa hraneasca pasarile si animalele padurii, iar daca il vor asculta, Mosul promite sa ii viziteze in cursul serii. Ajutoarele lui Mos Craciun vor da o mana de ajutor copiilor sa pregateasca hrana pentru pasari si animale dupa care vor pleca impreuna sa caute un bradut pentru impodobirea Bradului de Craciun, spre bucuria tuturor.


Vor sosi apoi celebrii reni ai lui Mos Craciun inhamati la sanie. Fiecare persoana va face un “drive-test” pe sania trasa de reni si va primi un permis international de conducere a “Saniei trase de Reni”. Si pentru ca va aflati la Cercul Polar, nu puteti pleca inainte de a participa cu totii la “Ceremonia de Traversare a Cercului Polar”.
Dupa traversarea Cercului Polar, vom merge pe cararea fermecata pana la autocar pentru transferul la hotel.
Program de sauna pentru doamne si pentru domni la intoarcerea in hotel.



MAGIA SERII DE CRACIUN
In aceasta seara magica, fiecare hotel pregateste o cina traditionala de Craciun, un bufet urias cu multe feluri de mancare.
Dupa cina, SURPRIZA SERII!
Visul fiecarui copil de a se intalni cu Mos Craciun va deveni in sfarsit realitate! Adevaratul Mos Craciun va veni in vizita la fiecare hotel pentru a le oferi micutilor cadoul mult dorit!
Traiti alaturi de copii magia serii de Craciun si bucurati-va de farmecul copilariei!



Vineri, 25 Decembrie - EXCURSIE IN SATUL LUI MOS CRACIUN SI LA CELEBRUL PARC DE DISTRACTII "SANTA PARK"
Dimineata, savurati micul dejun buffet finlandez la hotel.
Intre orele 08:00 - 09:00 aveti posibilitatea de a participa la o slujba traditionala de Craciun, oficiata in limba finlandeza, la o biserica luterana din Rovaniemi.



Pornim apoi intr-o excursie plina de fantezie in Satul lui Mos Craciun - "Santa Claus Village si la indragitul parc de distractii Santa Park, situate la Cercul Polar, in imediata apropiere a orasului Rovaniemi. (Se va pleca de la hotel cu autocarul.)


De aici vom putea cumpara cele mai frumoase cadouri si suveniruri de la Fabrica de Surprize a renului Rudolf. Atat copiii cat si adultii vor fi incantati sa trimita carti postale si scrisorele de la Oficiul Postal al lui Mos Craciun. Fiecare scrisorica trimisa catre cei dragi va avea un timbru special cu insemnele lui Mos Craciun. Marea atractie a acestei excursii o reprezinta vizitarea Biroului lui Mos Craciun, prilej de a vorbi cu Mos Craciun in persoana si de a face o fotografie inedita!

Apoi, vom servi un delicios pranz traditional finlandez intr-un restaurant cochet situat chiar in satul lui Mos Craciun.


Distractie si voiosie in Santa Park!
"Dupa pranz, vom vizita renumitul parc de distractii "Santa Park" aflat intr-o pestera uriasa sapata adanc intr-o stanca. Aici, ne vor intampina Craciunita, spiridusii si ajutoarele Mosului, care abia asteapta sa ne initieze la cursurile Scolii de Elfi si sa ne pregateasca numeroase surprize.



Mergand de-a lungul unui tunel feeric luminat de miile de lumanari aprinse si ascultand minunatele colinde traditionale de Craciun, vom ajunge in inima pesterii.
Aici 2 restaurante uriase ii asteapta pe parinti si bunici in fata unei scene pe care se va desfasura Serbarea de Craciun a “Scolii de Elfi". Intre timp, copiii vor explora toate misterele pesterii lui Mos Craciun. Vor face o vizita la “Brutaria Craciunitei – sotia Mosului” de unde isi pot cumpara faimoasele prajiturele deosebit de parfumate.
Infierbantati de la cuptorul din bucatarie, ne vom indrepta apoi catre...”Barul de gheata” unde mesele, scaunele si inclusiv paharele sunt din...gheata.



Si multe alte surprize ne sunt pregatite pe parcursul acestei excursii. Vom putea arunca la tinta cu bulgari de zapada, iar cei indemanatici vor primi un mic cadou din partea elfilor.Apoi vom fi invitati in atelierele de creatie, unde impreuna cu elfii vom face cateva jucarii. Si chiar daca este vacanta, va fi o experienta de neuitat sa mergem la scoala - la "Scoala de Elfi".
Inainte de plecare, mai putem face cateva cumparaturi sau putem vizita " Galeria de Gheata" cu statuetele sale inedite.
Apoi autocarul ne va transfera la hotel unde doamnele si domnii se vor relaxa din nou cu un program la sauna.



Seara, cina tip buffet cu specific international, la restaurantul hotelului.
Excursii optionale pentru ziua de 25 decembrie:
(Inscrierile pentru aceste excursii optionale se fac pana la data de 1 Decembrie!)



SAFARI LA LUMINA LUNII (Durata: 2h30’)
Bucurati-va de noaptea Arctica intr-o aventura cu snowmobilul prin padurea inzapezita si de-a lungul raului inghetat. Cu putin noroc, daca cerul va fi senin, veti putea admira sclipirea stelelor si mai ales, spectacolul extraordinar al Aurorei Boreale. Veti “sorbi” apoi cateva bauturi calde la caldura unui foc de tabara si veti invata mai multe despre “Luminile Nordului” si Laponia.



VIZITA LA O FERMA DE HUSKY (Durata: 3h00’)
Excursia incepe la Clubul de Safari, de unde va veti indrepta cu autocarul catre o ferma de Husky, bine ascunsa in inima padurii. La sosire, prietenosii caini Husky va vor intampina cu bucurie, iar proprietarii va vor povesti despre obiceiurile cainilor si despre procedurile de dresaj. Dupa o scurta plimbare prin padure intr-o sanie trasa de caini, proprietarul va va invita intr-o traditionala “Kota”, unde veti servi bauturi cald

Tabel cu lista de preturi

Perioada SingleDoubleTripleA 3-a pers
23-Dec-09 - 27-Dec-09-1875--

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur
  • Tip transport:
  • Tip masa:
  • EXCURSII SI PROGRAME OPTIONALE:
  • - Safari la Lumina lunii pe snowmobil: € 104 / adult & € 78 / copil
  • - Excursie la o ferma de Husky: € 60 / adult & € 45 / copil
  • - Chemarea Zapezii: € 75 / adult & € 56,25 / copil
  • - Snowmobil Safari in padure: € 104 / adult & € 78 / copil
  • - Cina la Snowland “Iglu-Restaurant”: € 98, / adult & € 72,75 / copil
  • - Cross country Skiing: € 57 / adult & € 42,75 / copil
  • - Drumetie la lumina lunii la coliba lapona € 53 / adult & € 39,75 / copil
  • - Gradina zoologica Arctica Ranua € 120 / adult & € 90 / copil
  • INFORMATII GENERALE privind Programele Optionale:
  • Excursiile optionale au plecari garantate; nu este necesar un numar minim de participanti
  • Copiii sub 15 ani beneficiaza de reducere 25%. Vor alea loc intr-o sanie separata trasa de snowmobil.
  • Fiecare snowmobil va fi impartit de 2 persoane care vor conduce cu schimbul. Pentru o taxa suplimentara, snowmobilul poate fi condus de o singura

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: Cosmo Travel