Destinatii Europene

Craciun de poveste la Strasbourg

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale - Craciun
Tip Oferta Turism:
Sejur
Durata:
5 zile
Valabilitate Oferta:
23/12/2009 - 27/12/2009
Pret Total:
460 € (92€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Craciun de poveste la Strasbourg

Perioada 23 – 27 decembrie 2009

(5 zile / 4 nopti)

Ziua 1 (23.12) Intalnire la aeroportul Otopeni, ora 13:00 cu insotitorul de grup; plecare spre Strasbourg cu compania CSA, cu schimbarea cursei la Praga. Sosire in Strasbourg la ora locala 18:35 si transfer la Hotel Hilton Strasbourg 4*(sau similar). Cazare.

Ziua 2 (24.12) Mic dejun. In prima parte a zilei va propunem un tur de oras de jumatate de zi cu ghid local in care vom vedea Catedrala Notre Dame, cartierul Petite France, Podul Acoperit, Podul Courbeau, Palatul Europei, Palatul Rohan. In a doua parte a zilei vom avea timp sa ne delectam intr-un dintre cele mai vechi piete de Craciun din Europa. Vom putea degusta specialitatile alsaciene si vom face cumparaturi. Cazare.

Ziua 3 (25.12) Mic dejun. Optional participare la Slujba de Craciun de la Parohia Ortodoxa romana „Sf.Ioan Botezatorul” care isi are lacasul de cult situat la adresa 14 rue Sainte Elisabeth. Dupa pranz timp liber pentru plimbari individuale. Seara, optional cina festiva de Craciun la un restaurant local.

Ziua 4 (26.12) Mic dejun. Va propunem o excursie optionala de o zi cu autocar si ghid local in orasul Colmar situat in estul Frantei, la est de muntii Vosges. Colmar este centrul regiunii viticole Alsacia, vinul Colmar fiind celebru in intreaga lume. Orasul este cunoscut si pentru conservarea centrului orasului construit in stil gotic. Cele mai importante obiective sunt casele din lemn vechi, Castelul Maison Pfister, Manastirea St Antony, Muzeul Berthold, Muzeul Unterlinden, Biserica St Martin, vechiul bazar, dar si partea orasului numita Mica Venetie. Seara ne vom intorce in Strasbourg. Cazare.

Ziua 5 (27.12) Mic dejun. Astazi vom avea timp liber pentru ultimele cumparaturi din Piata de Craciun sau din magazine si pentru o ultima plimbare. Trasferul la aeroport este programat in jurul orei 16:00. Imbarcare cursa CSA cu destinatia Bucuresti cu schimbarea cursei la Praga. Sosire la Bucuresti la ora 00:20.

PRET / persoana: 460 EURO + 200 LEI (loc in dubla)
Supliment camera single: 170 EURO

SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Strasbourg si retur cu compania CSA (cu schimbarea cursei la Praga)
• 4 nopti cazare cu mic dejun in Strasbourg la hotel Hilton 4* (sau similar)
• transferuri aeroport – hotel – aeroport
• tur de oras de jumatate de zi in Strasbourg cu ghid local
• insotitor roman de grup

NU SUNT INCLUSE:
• taxele de aeroport 110 Euro (pot suferi modificari, valoarea exacta va fi comunicata cu 2 saptamani inaintea plecarii)
• intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale
• asigurarea medicala – obligatorie
• bacsis pentru soferi si ghizi locali
• asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)

GRUP MINIM: 25 persoane
Pentru grup de 20-24 persoane tariful se majoreaza cu 40 Euro/persoana

ORAR DE ZBOR (ore locale):
23.12 Bucuresti ora 15:15 – Praga ora 16:10 / Praga ora 17:00 – Strasbourg ora 18:35
27.12 Strasbourg ora 19:05 – Praga ora 20:40 / Praga ora 21:30 – Bucuresti ora 00:20

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: 15 noiembrie 2009

Penalizari in cazul retragerii:
- 25 % din total valoare pachet turistic daca renuntarea se face incepind cu a treia zi de la momentul confirmarii rezervarii , pina la 30 zile inaintea plecarii
- 50 % din total valoarea pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile- 21 zile
inaintea plecarii
- 75 % din total valoarea pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 20 zile – 16 zile inaintea plecarii
- 100% din total valoarea pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii

Observatii:
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
• Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport, in situatia in care acest lucru este impus de compania aeriana.
• Asigurarea medicala nu este obligatorie, dar este recomandata (tarif: 20,5 LEI/ persoana/ saptamana pentru persoane sub 65 ani). Asigurarea storno (optionala), se incheie in momentul semnarii lui de de comercializare a serviciilor turistice.
• Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 11 ani. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar
• Programul poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita oficial de Ministerul Turismului din Franta. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

Strasbourg – capitala Craciunului.
Targul de Craciun de la Strasbourg este unul dintre cele mai vechi din Europa si se desfasoara de la sfarsitul lunii noiembrie si pana la Craciun. Atasamentul alsacienilor pentru traditiile si limba lor, mentalitatea toleranta si impregnata de umanism, iar nu ultimul rand, spiritul lor comercial si pozitia geografica au contribuit la perpetuarea si cresterea faimei acestui targ de–a lungul secolelor. In jurul catedralei se aliniaza casutele care vand podoabe pentru pomul de Craciun: ingerasi, lumanari, beteala, casute din sticla colorata, scufii de Craciunei, jucarii, decoratii, dulciuri, ceaiuri, suveniruri, biscuiti de Craciun.. Aici aromele de vin fiert cu scortisoara ce inunda strazile sunt cele mai tari. Si tot aici, pungutele de turta dulce si de bredele deschise cu infrigurare compun sonoritati muzicale specifice. In piata Gutenberg, unde este amenajat satul artizanilor din Europa, domina mirosul de castane coapte.
Despre orasul Strasbourg
Strasbourg este inconjurat ca o centura de apele raului Ill, care in inima orasului formeaza o insula, "Grande ile", legata de celelalte cartiere prin nu mai putin de 21 de poduri. Orasul, un fel de mic Amsterdam, se revarsa cu mult dincolo de zona insulei, iar numeroasele parcuri si canale ce-l strabat dau senzatia unui spatiu foarte aerisit.
Vizitati Catedrala gotica Notre Dame (finalizata in 1439) pe care, de altfel, nu o puteti rata datorita turnului de 142 de metri inaltime (cel mai inalt turn al unei catedrale din Franta). Una din atractiile sale turistice este ceasul astronomic, construit in anul 1547 de catre un grup de mesteri ceasornicari elvetieni. Aceasta nepretuita mostenire din perioada Reformei, uimeste si astazi prin mecanismul sau complex, de calculare a eclipselor solare, a momentelor zilnice de rasarit si de apus ale soarelui pentru o perioada, practic, "infinita". Periplul poate continua in Petite France, cartierul cel mai pitoresc al Strasbourgului, la mica distanta de catedrala. Traversezi un pod si te trezesti intr-o lume de basm, cu stradute stramte, pietruite si case tipic germane in alb si negru, cu frontoane.
Dintre muzee amintim Muzeul Artelor Frumoase, care adaposteste opere ale lui Hans Memling, Francisco de Goya, Tintoretto, Paolo Veronese, Giotto di Bondone, Sandro Botticelli, Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck, El Greco, Correggio, Cima da Conegliano si altii, Muzeul Catedralei Notre-Dame, Muzeul de Arta Decorativa, Muzeul Arheologic si Muzeul Zoologic, renumit in toata Franta datorita atat vechimii lui, cat si colectiei impresionante de pasari gigantice. Lista muzeelor din Strasbourg nu se opreste aici. Mai exista aproximativ 14 muzee care pot fi vizitate pe toata perioada anului.
O alta modalitate de a vizita Strasbourgul este pe apa, prin intermediul vaporasului, care porneste din dreptul Palatului Rohan si care te poarta timp de aproximativ 45 de minute de-a lungul raului Ill, inconjurand centrul si care ajunge pana in zona institutiilor europene. Orasul mai este cunoscut si pentru numarul mare de institutii europene care isi au sediul aici: Consiliul Europei, Parlamentul European, Comisia si Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Fundatia Europeana pentru Stiinta, Institutul International pentru Drepturile Omului.
Locuitorii Strasbourgului acorda o grija speciala si gastronomiei. Specialitatile alsaciene sunt numeroase, la fel si restaurantele ce servesc astfel de mancaruri. Nu ar trebui sa ratati “choucroute” (varza acra), servita alaturi de carnati sau alte feluri de carne. Alte specialitati sunt Flammekueche (tartes flambes in franceza), un fel de pizza cu un blat extrem de subtire, cu topping de smantana, ceapa si sunca sau Baeckeoeffe, o tocanita de carne de vita si de porc, cu cartofi si morcovi, care se serveste de obicei pentru doua sau mai multe persoane. Aceste preparate se gasesc cu precadere in winstub-uri, localuri traditionale, echivalentul alsacian al pub-urilor britanice.

Pentru detalii si rezervari, va rugam contactati agentia:
Destination Travel
Websites:
www.destinationtravel.ro
www.destination-luxury.ro
www.destinationscandinavia.ro
www.vacantecroaziere.ro
www.vacante-de-iarna.com

Email:
travel@destinationtravel.ro
office@destination-luxury.ro
skype:Destination.Travel
Adresa: Bdul Tineretului 49, Bl.58, Apt.1, Sc.1, parter, interfon 01, Bucuresti

Tabel cu lista de preturi

Perioada 2Double
23-Dec-09 - 27-Dec-09460

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DESTINATION TRAVEL