Destinatii Europene

Craciun 2011 Grecia

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana - Craciun
Tip Oferta Turism:
Sejur
Durata:
7 zile
Valabilitate Oferta:
01/07/2011 - 25/12/2011
Pret Total:
335 € (47.86€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Craciun 2011 in GRECIA
Circuit /Pelerinaj cu vizitarea unor importante obiective monahale din Tara Ortodoxiei

Russe – Kulata – Paralia Katerini – Atena – Peloponez – Kalambaka – Salonic –Serres

Perioda: 22.12 – 28.12.2011
Transport autocar (standard international)

Detalii program:

Ziua 1 (22.12.2011): BUCURESTI – SOFIA – KULATA – PARALIA – 720 km
Ora 06:30 Plecare din Bucuresti, Piata Victoriei – parcarea de langa muzeul Antipa – cu autocar clasificat pentru curse internationale (a/c), pe traseul: Bucuresti – Giurgiu – Russe – Sofia (sosea de centura) – Kulata – Promahonas – Paralia Katerini. Sosire in functie de formalitatile vamale si trafic auto. Cazare Hotel Star/similar (ctg “Turist”) in Paralia/Olympic Beach.

Ziua 2 (23.12.2011): PARALIA KATERINI – LAMIA – ATENA – 400 km
Mic dejun. Deplasare catre Atena pe traseul: Katerini – Canionul Tembi, vizitarea Manastirii Sfintei Paraschieva – Lamia. Sosire la Atena. Cazare Htl.Achilion / Balasca 3*/similar in Atena – zona centrala.

Ziua 3 (24.12.2011): ATENA – PIREU – INSULA EGINA (Marea Egee) – ATENA
Mic dejun. Optional croaziera in insula Egina din Marea Egee (45 euro/pers), pentru vizitarea Manastirii/Catedralei Sfantului Nectarie,unde se afla si moastele Sfantului, canonizat in 1961. Se asigura transfer auto. Dupa amiaza, tur panoramic Atena (auto), pe parcursul caruia vom admira Piata Omonia&Sintagma, Parlmentul, Academia, Universitatea, Stadionul Olimpic al “tuturor atenienilor”, unde s-a desfasurat prima Olimpiada moderna (1896). Vizitarea Akropolis-ului cu ghid grec, vorbitor de limba romana (intrare optionala, tarif: 12 euro/persoana). Seara participare la slujba de Craciun la Biserica Agios Konstantinos (Piata Omonia). Cazare Hotel 3*in Atena.

Ziua 4 (25.12.2011): ATENA – LOUTRAKI – PSATHOPYRGOS / PELOPONEZ – 350 km
In aceasta zi vom avea ocazia sa vizitam unele dintre cele mai frumoase obiective monahale din zona de nord a Peloponezului. Dupa micul dejun ne deplasam spre Canalul Korinth care separa partea de nord a Eladei de Peloponez (oprire). Dupa trecerea spre Peloponez, ne vom indrepta pe frumoasa autostrada din nordul Peloponezului, spre una dintre cele mai spectaculoase si importante manastiri: Mega Spileo (sec.IV), unde se afla o icoana a Maicii Domnului, facatoare de minuni, lucrata de Mana Sfantului Apostol Luca. Construita pe un perete salbatic si abrupt al unei stanci inalte de 120 m, manastirea domina valea; pelerinii care ajung la aceasta manastire se pot desfata, pe langa bucuriile duhovnicesti, cu o priveliste de nedescris a vaii ce se intinde la poalele muntelui Kilini. Urmatorul obiectiv religios pe care-l vom vizita in aceasta zi este Biserica Catedrala Sfantului Andrei din Patras, care a crestinizat poporul roman, unde se afla moastele Sfantului si crucea (in forma de “X”),pe care a fost martirizat. Continuarea drumului spre statiunea Psathopyrgos. Cina festiva de Craciun si cazare la Hotel Rodini 3*/similar in Psathopyrgos, Golful Korinthos.

Ziua 5 (26.12.2011): PSATHOPYRGOS – RIO – NAFPATKOS – DELPHI – KALAMBAKA – 330 km
Mic dejun. Plecare spre Kalambaka pe traseul: Rio, trecerea Golfului Korinthos spre zona Greciei Continentale pe noul pod rutier, inaugurat odata cu deschiderea Olimpiadei din 2004 de la Atena, Nafpatkos, locul cunoscutei batalii navale intre cruciati si otomani, unde s-a remarcat in lupta viitorul romancier Cervantes (a carui statuie se afla in zona cetatii medievale). Delphi, vizitarea celebrului Oracol (intrarea optionala 6 euro/pers). Continuarea drumului spre Kalambaka prin Lamia printr-o zona montana (Muntii Pindus) de o spectaculozitate deosebita. Cazare Hotel Kosta Famissi 3*/Rex/ similar in Kalambaka.

Ziua 6 (27.12.2011): KALAMBAKA – LARISSA – KATERINI – SERRES – 330 km
Mic dejun. Kalambaka este situat la “poalele” Meteorelor (1100 stanci cu forme si dimensiuni diferite), al doilea centru religios al Greciei (dupa Muntele Sfant Athos) si obiectiv turistic de renume mondial, inclus in patrimoniul UNESCO. Cele 24 de manastiri datand din sec. XIV-XVI domina de la inaltimea stancilor pe care sunt construite intreaga campie a Thessaliei, oferind o experienta unica, irepetabila! Vizitarea Manastirii Varlaam (sec XIV) una dintre cele 6 manastiri vizitabile, care au rezistat timpului in aceasta zona (intrare optionala 2 euro/pers). Oprire la un magazin/atelier de icoane. Plecare spre Serres, pe traseul: Kalambaka – Trikala – Larissa - Valea Tembi – Katerini - Salonic. Scurt tur de oras (autocar), cu vizitarea pricipalelor obiective din frumoasa “capitala” a Greciei de Nord: Bazilicile Sf. Dumitru (sec VI) si Sf. Sofia (sec VIII), Arcul si Ruinele Palatului lui Galerius (sec IV). Continuarea drumului spre Serres. Cazare Hotel Galaxy 3*/ similar in Serres (Nigrita).

Ziua 7 (28.12.2011): SERRES – KULATA – RUSSE – BUCURESTI – 590 km
Mic dejun. La ora 7.30 plecare spre tara, pe traseul: Kulata – Russe – Giurgiu. Sosire in Bucuresti (Piata Victoriei), in functie de trafic.

PRET / persoana: 335 Euro (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 105 EURO
Reducere pat suplimentar adult: 10 EURO
Reducere copil 2-14 ani: 50 EURO


SERVICII INCLUSE:
6 nopti cazare cu mic dejun inclus, hoteluri ctg “Turist” (echivalent 2*sup.-3*): 1 noapte in Paralia-Katerini, 2 nopti in Atena ), 1 noapte in Psathopyrgos, 1 noapte in Kalambaka, 1 noapte in Serres
transport autocar modern (aer conditionat) pe intreg traseul
ghid grec, vorbitor de l.romana, la Akropolis,
cina festiva de Craciun la hotel Rodini/Psathopyrgos
insotitor roman de grup

NU SUNT INCLUSE:
asigurarea de sanatate - nu este obligatorie dar este recomandata, asigurare storno (optionala, se incheie la semnarea Contrctului de comercializare a pachetului de servicii turistice)
intrarile la obiective istorice/monahale(se achita separat, la fata locului),
excursile optionale

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: WORLD TRAVEL&EVENTS