Destinatii Europene

Circuit India de Nord – Nepal, martie 2012

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
12 zile
Valabilitate Oferta:
27/03/2012 - 07/04/2012
Pret Total:
1660 € (138.33€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

HASHAS Travel va propune o calatorie fascinanta, in care veti descoperi cele mai importante atractii ale subcontinentului Indian si veti experimenta trairi bogate in Nepal, “ acoperisul lumii”…ritualurile stravechi , povestile memorabile si diversitatea , vor face din vacanta dumneavoastra o experienta de neuitat!

Ziua 1 – 27.03.2012: Bucuresti – Istanbul – New Delhi

Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda la ora 08:45 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare cu zborul TK 1044 spre Istanbul (10:45 / 12:10) si mai departe spre New Delhi cu zborul TK 716 (18:45 / 03:10).

Ziua 2 – 28.03.2012: Delhi – Jaipur

Sosire in Delhi si transfer cu autocarul la Jaipur, capitala Rajahstanului unde vom face prima vizita din asa numitul ” Triunghi de Aur “ din Nordul Indiei ( Delhi – Agra – Jaipur). Dupa cazare si timp de odihna incepem explorarea Jaipurului, cunoscut ca “orasul roz”, culoare de bun venit, data cladirilor orasului cu ocazia vizitei printului Albert. Orasul construit dupa reguli de planificare urbana Hindu, il putem considera oglinda a tot ceea ce reprezinta Rajahstanul: cultura, traditie, societate. Cina si cazare in Jaipur.


Ziua 3 – 29.03.2012: Jaipur

Mic dejun. Dimineata vizitam fortul Amber, fosta capitala a Rajahstanului pana in anul 1728, un exemplu impresionant de arhitectura Rajput cu terasele si turnurile impresionante care se reflecta in lacul Maota. Astazi ne vom simti ca niste regi, deoarece pastrand vechea traditie, vom urca dealul catre Fort Amber pe elefanti, asa cum membrii familiilor regale o faceau odinioara. Fortul, de un rafinament aparte, cu pereti acoperiti de minunate picturi murale, pietre pretioase si oglinzi a fost construit de catre Man Singh I in 1592 si completat de catre descendentul sau, Jai Singh I. Dincolo de aspectul sau exterior robust, interiorul surprinde prin rafinamentul artistic. Se viziteaza Sheesh Mahal (sala oglinzilor), Jai Mahal si alte palate din interiorul fortului.
Continuam vizita orasului cu un stop fotografic la Hawa Mahal – Palatul Vantului, special prin fatada sa cu 953 de ferestre, prin care doamnele curtii puteau sa observe viata cotidiana a orasului fara a fi vazute, City Palace – Palatul Maharajahului din centrul orasului vechi, imbinare intre arta Rajasthani si cea Mughal, impartit in mai multe curti interioare, gradini si cladiri, dintre care o parte s-a transformat in muzeu si apoi Jantar Mantar, cel mai mare si bine conservat dintre cele 5 observatoare construite de astronomul Maharaja Jai Singh in sec. al XVIII- lea. Cina si cazare.


Ziua 4 – 30.03.2012: Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra

Mic dejun. Plecare spre Agra, cu oprire in Fatehpur Sikri, situat la aprox. 40 km de Agra, pentru a vizita fosta capitala a imparatului moghul Akbar, abandonata dupa doar 12 ani din cauza lipsei de apa, o nestemata arhitectonica care surpinde prin bogata decoratie a palatelor sale. Alaturi de acestea, intalnim moscheea Jama Masjid cu mormantul sfantului sufi Salim Christi. Cina si cazare Agra.


Ziua 5 – 31.03.2012: Agra

Mic dejun. Tur panoramic in Agra, fosta capitala a mogulilor, astazi celebra in intreaga lume pentru faimosul Taj Mahal, “visul in marmura alba”, eternul monument al dragostei, construit de imparatul Shahjahan in anul 1630, in memoria iubitei sale sotii, Mumtaz Mahal sau cum spunea poetul “ dragostea unui imparat incrustata in piatra”. Cu siguranta Taj Mahal este cel mai vizitat monument al Indiei si va reprezenta momentul de maxima emotie al acestui tur. Continuam cu vizita Fortului Agra, construit in perioada mogula, intr-un stil arhitectonic eclectic, pe malul raului Yamuna, in anul 1565, de catre imparatul Akbar. Fortul, prima resedinta a imparatilor moguli este o adevarata metropola seculara care adaposteste palate, moschei, gradini si pavilioane. Fiecare imparat si-a adus contributia sa, devenind astfel un adevarat oras in oras. Se viziteaza numeroasele palate si Salile de Audiente Publice si Private. Cina si cazare Agra.


Ziua 6 – 01.04.2012: Agra – Jhansi – Orcha – Khajuraho

Mic dejun. Transfer la gara pentru a lua trenul Bhopal Satabadi Express spre Jhansi. De aici, continuam cu autocarul spre Orchha, exemplu stralucit de palat fortificat medieval, din perioada dinastiei Bundela. Aici vom avea o inedita incursiune fotografica in atmosfera medievala a fortului cu palatele sale: Jehandir Mahal, mausoleu construit in sec. al XVII- lea, pentru comemorarea Imparatului Jehangir, Raj Mahal, Rai Praveen Mahal si cateva temple: Ram Raja Mandir, Chaturbhuj, construit pe o masiva platforma din piatra si Lakshminarayan al carui interior pastreaza interesante picturi murale. Traseul continua spre Khajuraho. Cina si cazare Khajuraho.


Ziua 7 – 02.04.2012: Khajuraho – Varanasi

Mic dejun. Dimineata este dedicata micii localitati Khajuraho, dar celebra prin complexul templelor hindu si jain. Templele din Khajuraho sunt considerate a fi o minune artistica si de creativitate, unica si cu totul speciala, oferita intregii lumi de catre India. Se vor vizita templele de vest si Lakshamana (cel mai bine conservat) si celebrul templu Kandariya Mahadeva, decorat cu scene din Kama Sutra (Stiinta iubirii), un text religios in esenta, dar care a devenit un veritabil manual de educatie sexuala, general acceptat si in ziua de azi. De fapt, Kandariya nu este decat unul (e drept, cel mai mare) dintre cele 85 de temple care alcatuiau complexul Khajuraho (capitala a regatului in timpul dinastiei Chandella), temple dintre care astazi se mai pastreaza doar 20, exemplu elocvent al artei arhitectonice din India anilor 1025 – 1050 din timpul dinastiei Chandella, una dintre cele mai infloritoare perioade din istoria sa. Transfer la aeroport, pentru zbor spre Varanasi, cu decolarea la ora 13:25. Sosire la ora 14:15 la Varanasi (cunoscut in vechime si cu numele Benares) unul din cele mai vechi orase din India si totodata cel mai sfant oras pentru hindusi. Dintre locurile de interes, vizitam templul Bharat Mata dedicat patriei cu o harta de marmura in relief a Indiei, trecem pe langa Benares Hindu University si Templul Vishwanath. Daca timpul permite, vizita la Dasaswamedh Ghat, aflata pe malul Gangelui, pentru a asista la “rugaciunea de seara”, care incepe imediat dupa apus. “Spectacolul” este de neuitat, o imbinare de sunet (incantatii), si lumini (provenite de la lampile acelorasi credinciosi). Cina si cazare in Varanasi.


Ziua 8 – 03.04.2012: Varanasi – Khatmandu

Dimineata devreme, vom avea parte de o experienta unica, plutind cu barca la rasarit de soare pe fluviul sacru, Gange, prilej de a admira ghat-urilor in lumina diminetii unde mii de pelerini participa la ritualurile de rugaciune si imbaiere purificatoare in apele sfinte ale fluviului. Clopotele templelor, murmurul rugaciunilor localnicilor, meditatia lor, locurile de incinerare ale caror ruguri ard neintrerupt vor face din aceasta plimbare o experienta unica, dupa care ne vom intoarce la hotel pe stradutele labirintice ale orasului. Mic dejun si timp liber pana la transferul la aeroport pentru zborul spre Kathmandu, cu decolarea la ora 12:30. Dupa formalitatile de frontiera din aeroport, incepem vizita in Nepal, cu cel mai vechi si enigmatic altar din valea Kathmandu, stupa Chaitya Swayambhunath (asezata pe locul de unde se spune ca a fost creat Kathmandu din lacul primordial), unul dintre cele mai importante monumente budhiste din lume, aflat la 3 km vest de Kathmandu, ridicat se spune cu cca 2000 de ani in urma, loc de pelerinaj pentru budhisti, cunoscut si ca “templul maimutelor”, un loc care ofera o frumoasa panorama asupra capitalei. Tur panoramic al orasului in care se viziteaza: Hanuman Dhoka sau Durbar Square, centru cultural, social si religios, piata istorica cu palate elegante, gradini, case cu ferestre vechi si balcoane din lemn sculptat, temple vechi in forma de pagoda, locul in care sunt oficiate slujbele solemne de incoronare a regilor nepalezi; Templul Zeitei vii Kumari, care se afla in vecinatatea Palatului Hanuman Dhoka; Kasthmandap, monument construit din lemnul unui singur arbore si atribuit regelui Laxmi Narshinga; Templul Ashok Vinayek, templu mic, dar deosebit de important, cunoscut si sub numele de Kathmandu Ganesh sau Maru Ganesh. Cina si cazare in Khatmandu.


Ziua 9 – 04.04.2012: Kathmandu – Patan – Bhaktapur – Kathmandu

Mic dejun. Ziua de azi o dedicam oraselor istorice din valea Khatmandu. Incepem cu Patan cunoscut ca Lalitpur, oras stravechi situat la 5 km sud-est de Kathmandu, vechiul oras Newar cu piata Durbar, un adevarat muzeu in aer liber, cu numeroase temple, statui de zeitati protectoare si un vast tezaur artistic in bronz si lemn. Continuam cu Bhaktapur, cunoscut ca Bhadgaon, faimos pentru arta si arhitectura medievala, cu stradute pitoresti, cu case traditionale si ateliere de artizanat, declarat patrimoniu UNESCO. Se viziteaza Durbar Square in care ne va impresiona Poarta Leului, Poarta de Aur, Palatul celor 55 de ferestre, Templul Batsala, statuia Regelui Bhupatendra Malla si Templul Pasupatinath. Urmeaza apoi vizita unei alte “piatete”, unde se remarca unul dintre cele mai inalte temple – pagoda: Templul Nyatapola si un alt templu impresionant prin dimensiunile sale, dedicat zeului terorii, numit Templul Bhairavnath. In urmatoarea “piateta” se poate admira Templul Dattatraya, construit in anul 1427, din trunchiul unui singur copac. La intoarcerea spre Kathmandu, poposim la Bodhanath, centrul culturii tibetane din Nepal, dominat de colosala stupa care are pictata ochii atotvazatori ai lui Budha si care are la baza o multime de roti de rugaciune. Se viziteaza Templul Pasupathinath, cel mai sacru templu hindu din Nepal, dedicat lui Shiva, ridicat pe malul raului Bagmati in apropiere de stupa tibetana amintita, veche de 2500 de ani, numita stu

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
27-Mar-12 - 07-Apr-121660

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel