Destinatii Europene

Circuit Cultural in Sri Lanka

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
7 zile
Valabilitate Oferta:
30/04/2010 - 31/12/2010
Pret Total:
820 € (117.14€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

SRI LANKA, CIRCUIT CULTURAL
7 zile/6 nopti
Perioada: 01/05/10 – 31/10/10
Plecare: la cerere

ZIUA 01: AEROPORT / COLOMBO
Colombo, asemenea multor capitale din ţările dezvoltate, este un oraş în continuă schimbare. Zgârie nori apar aproape peste noapte în locul clădirilor vechi. Totuşi, există şi zone în care s-a păstrat farmecul vechii civilizaţii. Spre exemplu, există un turn cu ceas, vechi de o sută de ani şi numeroase clădiri coloniale britanice. Alte puncte de interes turistic sunt bazarul Pettah – pentru cumpărături, un templu hindus şi unul budist, zonele rezidenţiale cu proprietăţi impunătoare, Centrul Internaţional pentru Conferinţe Bandaranaike Memorial (BMICH) – dăruit de Republica Populară Chineză. Petreceţi noaptea la Ceylon Continental Hotel.
Web Site: www.ceyloncontinental.com

ZIUA 02: COLOMBO / PINNAWALA / DAMBULLA / HABARANA
După micul dejun plecaţi spre Pinnawala.
Bazele orfelinatului pentru elefanţi de la Pinnawala au fost puse în 1975, când au fost aduşi şapte elefanţi orfani. Astăzi, o parte dintre acei elefanţi se bucură de compania celei de-a treia generaţii născută în acelaşi loc. Orfelinatul a fost înfiinţat în scop turistic, dar în scurt timp a devenit un centru de protejare al acestor animale. Cu ajutorul specialiştilor locali şi străini, Pinnawala a iniţiat un program ştiinţific de creştere a elefanţilor în captivitate. Deplasarea liberă a elefanţilor a sporit şansa acestora de a se întâlni şi de a se împerechea. În acest sens, râul din apropiere a avut un rol însemnat şi astfel, în 1984 s-a născut primul pui de elefant la Pinnawala. Acestă reuşită a atras atenţia oamenilor de ştiinţă din întreaga lume. Numeroase cărţi şi articole au fost publicate în diferite limbi, cu privire la orfelinatul pentru elefanţi de la Pinnawala. Membrii patrupezi ai centrului au fost filmaţi şi fotografiaţi de profesionisti de nenumărate ori. Vă continuaţi traseul spre Dambulla.
Templul Dambulla a fost construit în secolul I î.Hr. de regale Walagambahu şi este inclus pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Este cel mai impresionant templu din Sri Lanka. Complexul alcătuit din cinci peşteri, cu peste 2000 de metri pătraţi de pereţi şi tavane pictate, reprezintă cea mai mare suprafaţă pictată din lume. Conţine peste 150 de imagini în care este înfăţişat Buddha, iar cea mai impresionantă dintre acestea este sculptată în rocă şi măsoară 14 metri.
În încheierea acestei zile plecaţi spre Habarana. Dupa cina vă cazaţi la Chaaya Village Habarana.
Web Site: www.chaayahotels.com

ZIUA 03: HABARANA / SIGIRIYA / POLONNARUWA / HABARANA
Dimineaţa devreme plecaţi spre Sigiriya.
Vizitaţi fortăreaţa Sigiriya, care de asemenea face parte din patrimonial mondial, construită de Regele Kashyapa (477-495 d.Hr.). 'Stânca Leului' este o fortăreaţă de o frumuseţe deosebită care se înalţă la 200 de metri deasupra junglei. Aceasta a constituit centrul oraşului fortificat care se întindea pe 70 de hectare. Un şanţ de apărare şi grădini întinse, inclusiv vestitele grădini acvatice înconjoară baza stâncii. Vizitaţi renumitele fresce reprezentând Fecioarele din Sigiriya, aflate într-o adâncitură în piatră aproape de scara în spirală. Frescele sunt pictate cu pigmenţi naturali.
Vă întoarceţi la hotel pentru a lua micul dejun. Puteţi face un duş şi vă puteţi odihni puţin, înainte de pleca spre Polonnaruwa.
Vizitaţi Polonnaruwa care a fost a doua capitală a ţării, construită între secolele al XI-lea şi al XII-lea d.Hr., de asemenea parte a patrimoniului mondial. Aici puteţi vedea ruinele Palatului Regal, Gal Viharaya cu cele patru statui sculptate în piatră înfăţişându-l pe Buddha în posturi diferite 'Ridicat', 'Aşezat' şi 'Culcat', Sala de Audienţe, Baia Lotusului, statuia regelui Parakramabahu şi lacul Parakrama Samudraya. Există de asemenea monumente şi renumite locaşuri de cult cum sunt Templul lui Shiva, Lankathilake, Watadage, Galpotha, Kiri Vehera şi ruinele fostului Templu al Dintelui Sacru.
Vă întoarceţi la hotel. Luaţi masa de seară şi petreceţi noaptea la Chaaya Village Habarana.

ZIUA 04: HABARANA / MATALE / KANDY
După micul dejun plecaţi spre Kandy trecând prin Matale. Vizitaţi o grădină de mirodenii în Matale unde puteţi vedea diversele tipuri de mirodenii pentru care Sri Lanka este renumită. Puteţi afla cum se cresc plantele
şi modul cum se obţin condimentele. Plecaţi spre Kandy unde vă cazaţi la hotelul Tree Of Life. După amiază puteţi face un tur al oraşului Kandy.
Kandy a fost ultima capitală a regilor din Sri Lanka şi este de asemenea inclusă pe lista patrimoniului mondial. Denumirea oraşului "Kandy" evocă imagini caracterizate de splendoare şi măreţie. Folclorul, legendele şi tradiţiile sunt păstrate mare ateţie. Înconjuraţi lacul Kandy care datează din perioada ultimului rege din Sri Lanka, Sri Wickrama Rajasinghe, 1798. Vizitaţi oraşul şi bazarul, centrul de artă meşteşugărească şi muzeul de pietre preţioase. Vizitaţi Templul Dintelui Sacru. Apoi puteţi lua parte la un spectacol. La sfârşitul zilei vă întoarceţi la hotel. Luaţi cina şi petreceţi noaptea la hotelul Tree Of Life.
Web Site: www.hoteltreeoflife.com

ZIUA 05: KANDY / PERADENIYA / PLANTAÅ¢IE DE CEAI / NUWARA ELIYA
După micul dejun plecaţi spre Peradeniya. Grădina botanică din Peradeniya a fost îniţial concepută ca loc de recreere pentru rege şi a fost extinsă de britanici. Se întinde pe o suprafaţă de 147 de acri şi deţine o largă varietate de copaci, plante şi flori. Plecaţi apoi spre Nuwara Eliya trecând printr-o plantaţie de ceai / fabrică de ceai, unde se produce cel mai bun ceai din lume. Aici puteţi afla mai multe despre procesul de fabricare a ceaiului şi clasificarea acestuia. Gustaţi o ceaşcă de ceai de Ceylon. Plecaţi apoi Nuwara Eliya. Datorită peisajului şi climatului montan, Nuwara Eliya este cea mai populară staţiune de acest fel din Sri Lanka. Nuwara Eliya este de asemenea cel mai important centru de producţie a ceaiului din Sri Lanka, oferind pieţei mondiale o importantă cantitate de ceai de cea mai bună calitate. Aici se află şi cel mai înalt munte din Sri Lanka - Pidurutalagala (2524 m). Nuwara Eliya dispune totodată şi de unul dintre cele mai bune terenuri de golf cu 18 găuri, din Asia de Sud.
Vă cazaţi la Grand Hotel unde luaţi masa de seara şi vă petreceţi noaptea.

ZIUA 06: NUWARA ELIYA / YALA/YALA
După micul dejun plecaţi spre Yala unde vă şi cazaţi. După amiaza puteţi lua parte la un safari în Parcul Naţional Yala, cu o maşină de teren.
Yala este cel mai mare parc naţional din Sri Lanka, în care trăiesc elefanţi, porci mistreţi, bivoli, leoparzi, urşi, căprioare şi crocodile. Stoluri mari de păsari migratoare şi indigene pot fi de asemenea văzute.
Vă cazaţi în Yala. Luaţi masa de seară şi petreceţi noaptea în Yala.
Web Site: www.johnkeellshotel.com

ZIUA 07 : YALA / GALLE / KOSGODA / COLOMBO
După micul dejun plecaţi spre Galle.
În trecut, Galle era cel mai important port din Ceylon. Acesta este în continuare renumit pentru obiectele decorative executate manual. Puteţi vizita Fortul Galle (se întinde pe o suprafaţă 90 de acri), iniţial construit de portughezi şi extins ulterior de olandezi în 1663. Acesta este de asemenea inclus pe lista patrimonilui mondial.
Plecaţi apoi spre Colombo prin Kosgoda. Vizitaţi crescătoria de broaşte ţestoase din Kosgoda aflată în grija Societăţii pentru Protecţia Animalelor Sălbatice din Sri Lanka. Aici sunt protejate numeroase specii de broaşte ţestoase, în special broasca ţestoasă marină comestibilă din carapacea căreia se obţine bagaua, aflată pe cale de disparitie. Cele mai vulnerabile sunt ouăle acestei specii, care rămân neacoperite pe întreaga plajă existentă de-a lungul coastei. Bunăvoinţa pescarilor locali, care aduc aceste ouă la crescătorie, fără a primi nicio recompensă, a condus la creşterea cu 100.000 a numărului de ţestoase în doar doi ani de când s-a deschis acestă crescătorie.
La finalul călătoriei, plecaţi spre Colombo, unde turiştii sunt condusi la hotel.


Tarife in $ (dolari SUA)/persoana/camera dubla:


Tarif:
2 turisti: 820$
3 - 4 turisti: 770$
5 - 6 turisti: 735$
Supliment Single: 215$

Suplimente obligatorii:
*** Supliment perioada de varf la Chaaya Village (21/07/10 - 31/08/10)
Tarif pe persoana in camera dubla - 7$
Tarif pe persoana camera single - 12$
*** Supliment obligatoriu la Hotelul Tree of Life din perioada festivalului (15/08/10 - 25/08/10)
Tarif pe persoana pe zi 20$
*** Supliment perioada de varf la Grand Hotel (01/07/10 - 31/08/10)
Tarif pe persoana in camera dubla - 6$
Tarif pe persoana in camera single - 12 $

Tariful include:
• Cazarea in camere duble cu mic dejun inclus, conform itinerar
• Cazarea in camere standard cu demipensiune pentru 5 nopti incepand cu cina din ziua a 2-a pana la micul dejun din ziua a 6-a la hotelurile specificare in itinerar sau hoteluri similare
• Transportul cu masina
cu aer conditionat (minum 2 persoana) conform itinerar
• Taxa de intrare la: Elephant Orphanage, Dambulla, Sigiriya, Polonnaruwa, Templul Kandy, Cultural Show si Gradinile Botanice, Parcul National Yala si la crescatoria broastelor testoase
• Tariful pentru Yala Jeep.
• Serviciile soferului vorbitor de limba engleza


Tariful nu include:
• Permisul pentru video camera la elephant orphanage.
• Permisul pentru video camera si pentru aparat fotografiat la Templul Dintelui Sacru in Kandy.
• Pranzul pe tot parcursul circuitului.
• Cina in prima noapte.
• Taxele de intrare la obiective in cazul in care nu este altfel specificat in itinerar.
• Suplimentul de cazare
in Kandy

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
30-Apr-10 - 31-Dec-10820

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DESTINATION TRAVEL