Destinatii Europene

Circuit Complet Al Fiordurilor Norvegiene

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
31/07/2010 - 31/12/2010
Pret Total:
1306 € (163.25€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • drumetii montane
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

CIRCUIT COMPLET AL FIORDURILOR NORVEGIENE
8 zile / 7 nopti
Sezon: tot anul
Circuit combinat: tren, vas de croaziera, autocar, barca cu motor

Introducere
Numele acestui tur vorbeste de la sine! Aceasta vacanta senzationala va poarta din uimitoara capitala plina de viata Oslo pana pe coasta norvegiana presarata de peisaje remarcabile, repere istorice si experiente culturale. Aceasta este sansa dumneavoastra de a explora Norvegia pe uscat si pe mare si de a calatori prin cea mai faimoasa atractie a tarii- fiordurile norvegiene. Atractiile includ: Oslo, Trondheim, Bergen, croaziera pe coasta, turul cu barca al fiordurilor, aventuri cu trenul pe caile ferate cu renume, site-urile patrimoniului mondial UNESCO, fermecatoarele sate de la malul marii si multe altele.

Itinerar
Ziua 1. Bine ati venit la Oslo
La sosirea dumneavoastra pe aeroportul Gardermoen veti fi asteptat si transferat la hotelul dumneavoastra din inima Oslo-ului. Daca ajungeti devreme va recomandam sa achiztionati Oslo Tourist Pass, care va da posibilitatea sa calatoriti pe mijloacele de transport in comun, intrarea la cel putin 25 de muzee, reduceri de pret la unele restaurante, magazine sau atractii turistice. Va recomandam o vizita la Muzeul Viking al Barcilor(Viking Ship Museum), Parcul de Sculptura Vigeland (Vigeland Sculpture Park), Palatul Regal, Fortareata Akershus sau la Muzeul Fram al Expeditiilor Arctice. Puteti de asemena sa va petreceti ziua pe cosmopolita strada Bogstadveien, unde puteti face cumparaturi sau lua masa la unul dintre restaurantele locale. Petreceti noaptea in Oslo.

Ziua 2. Calatorie cu trenul spre Trondheim
Trenul Oslo-Trondheim (08:07-14:50).
Va deplasati la Gara Centrala din Oslo pentru lua trenul Dovrebanen, ce va va purta prin platoul Muntilor Dovre printre orase istorice si rezervatii naturale. Fiind a doua linie de cale ferata la inaltime dupa ruta ce leaga Oslo de Bergen, ruta Dover prezinta variatii mari ale terenului printre cele 8 km de tuneluri. Traseul se termina cu o coborare abrupta spre platoul unde se afla situat Trondheim. Petreceti-va restul serii descoperind atractiile acestui oras medieval, inclusiv ale Bakklandet, un cartier idilic plin de istorie si cultura. Va petreceti noaptea in Trondheim.

Ziua 3. Explorarea Maiestuaselor Fiorduri
Croaziera pe coasta( plecare la ora 10): include cazare peste noapte.
Va bucurati de un mic dejun scandinav in Trondheim inainte de a va imbarca pe vasul de croaziera Hurtigruten in portul local, de unde incepe calatoria dumneavoastra de-a lungul Fiordului Trondheim si Insula Hitra, cu opriri scurte in orasele de coasta Kristiansund si Molde. Ultimul port al zilei este Ã…lesund, oras renumit pentru arhitectura Art Nouveau si atmosfera de basm. O excursie optionala la tarm poate fi disponibila. Petreceti noaptea intr-o cabina de pe vas.

Ziua 4. Navigati spre Bergen
Sosirea in Bergen( 14.30).
In timpul noptii vasul face scurte opriri in Torvik, Maløy, si Florø in timp ce calatoria continua printre ostroave si peisaje uimitoare spre destinatia finala—Bergen. Veti debarca dupa amiaza pentru a avea timp suficient pentru a descoperi orasul. Va recomandam turul cu minitrenul "Bergens Expressen" care ofera o panorama minunata a centrului orasului de pe Fjellveien (“Drumul de Munte”), inclusiv a Bisericii Maria, Turnul Rosenkrantz si Sala Tronului Regelui Håkon. Petreceti noaptea la un hotel din centru Bergenului.

Ziua 5. Capitala Fiordurilor
Bergen ” capitala fiordurilor” este cel de-al doilea oras ca marime al Norvegiei, dar inca pastreaza atmosfera si sarmul unui mic oras. De la hotelul dumeavoastra situat in centru aveti acces la atractiile culturale si istorice ale acestui oras ce trebuie vizitat. Va recomandam sa vizitati Bryggen, sit al patrimoniullui mondial UNESCO, ce dateaza inca din anii 900 ca un important centru comercial. Puteti sa luati parte la viata orasului cu o vizita la Piata de Peste sau printr-o calatorie cu funicularul Floybanen pe muntele Floyen pentru a va bucura de o vedere panoramica asupra orasului. Petreceti noapte in Bergen.

Ziua 6. Aventura pe uscat si pe mare
Bergen – Flåm (08:40 – 13:40): include calatoria cu trenul de la Bergen la Voss , autobuzul de la Voss la Gudvangen si croaziera de la Gudvangen la Flåm.
Din Bergen, trenul matinal Bergensbanen va duce la Voss, de unde veti lua autobuzul spre Gudvangen. Inainte de a cobori Stalheimskleiva, cea mai abrupta sosea din nordul Europei, autobuzul va face o oprire la hotelul Stalheim , de unde aveti avea o panorama incredibila asuprea fiordurilor.
Dupa ce ajungeti la Gudvangen, va veti imbarca pentru o croaziera scurta a fiordurilor spre Flam, croaziera ce include o excursie prin Nærøyfjord, cel mai ingust fiord european. Acest loc inscris in Patrimoniul Mondial Unesco reprezinta una dintre cele mai uimitoare sectiuni ale Sognefjord, fiordul cel mai lung si mai adanc al Norvegiei, cu varfurile sale semete, cascade urlatoare si mici ferme ce pot fi zarite pe coastele abrupte ale muntilor. Vasul isi continua calatoria de la Aurlandsfjord spre Flåm, un sat incantator in care va veti bucura de cina intru-unul din restaurantele locale ( inclusa in tarif). Petreceti noaptea in Flåm.

Ziua 7: Calatoria cu trenul Flåm - Oslo
Flåm – Oslo (17:00 – 22:32): include transferul la statia Myrdal.
Petreceti prima parte a zilei explorand minunatul Flåm. Va recomandam o vizita la Centrul de Documentare al Cailor Ferate din Flåm, unde puteti afla mai multe despre constructia celei mai abrupte cai ferate din lume. Intrare gratuita.
Dupa- amiaza veti lua trenul din Flåm, pe un traseul montan deosebit ce urca 900 de metri de-a lungul celor 20 de kilometri de serpentine pana la statia Myrda. De aici veti fi transferat la trenul Bergensbanen , ce va duce a Oslo . Acest traseu de cale ferata ce a fost votat printre cele mai bune 20 de cai ferate din lume, tren ce va poarta peste acoperisul muntos al Norvegiei, prin incantatoarele sate Geilo si Gol inainte de a ajunge la Oslo, unde va veti petrece ultima seara in aceasta tara minunata.

Ziua 8. Plecare din Oslo
Transfer cu trenul la Aeroportul Gardermoen. Daca zborul Dvs. este dupa amiaza, atunci veti avea timp pentru ultimele cumparaturi sau pentru vizitarea unui muzeu sau doar pentru a va relaxa intr-o cafenea dupa aceasta vacanta placuta.


Tarife in euro/pers/loc in camera dubla:
Hotel 2*/vila/pensiune: 1.306 €
Hotel 3*: 1.337 €
Hotel 4-5*: 1.519 €

Durata calatoriilor:
• Oslo-Trondheim cu trenul; aprox. 7 ore.
• Trondheim-Bergen, croaziera Hurtigruten; aprox. 28,5 ore.
• Bergen-Voss cu trenul; aprox. 1 ora.
• Voss-Gudvangen cu autobuzul; aprox. 1 ora.
• Gudvangen-Flåm, croaziera cu barca cu motor prin fiorduri; aprox. 2 ore.
• Flåm-Myrdal cu trenul Flåm Railway; aprox. 1 ora.
• Myrdal-Oslo cu trenul; aprox. 5 ore.

Tariful include:

* Intampinare la aeroport
* Transfer privat de la aeroport la hotelul din Oslo
* Intalnirea cu consultantul de calatorie
* Documentele de calatorie inclusiv o harta a Norvegiei
* Cazarea la hotel pentru 6 nopti cu mic dejun inclus
* Calatoria cu trenul din Oslo la Trondheim
* Croaziera pe coasta din Trondheim la Bergen; include cabina categoria N (1 noapte)
* Trenul de la Bergen la Voss
* Autocar din Flåm la Gudvangen
* Croaziera prin fiorduri cu barca cu motor de la Gudvangen la Flåm
* Tren de la Flåm la Myrdal si Myrdal la Oslo
* Cina la Hotel in Flåm
* Transfer cu trenul de la gara centrala din Oslo la aeroportul Gardermoen la plecare
* 24 ore serviciu telefonic de urgenta
* Taxe si servicii

Tariful nu include:

* Zborurile Bucuresti – Oslo si retur (serviciu suplimentar la cerere)
* Asigurarea medicala (serviciu suplimentar la cerere)
* Mesele si bauturile la restaurante (in cazul in care nu este altfel specificat)


Aceasta este o cotatie. Costul final poate varia functie de perioada aleasa cat si functie de diferentele de curs valutar iar tarifele zborurilor si disponibilitatea hotelurilor pot fi confirmate numai in momentul rezervarii.

Această excursie poate fi personalizată pentru a se potrivi datelor dumneavoastră de călătorie şi oricăror cerinţe specifice.

Pentru tarife in timp real, detalii si rezervari va rugam sa contactati agentia DESTINATION TRAVEL.

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
31-Iul-10 - 31-Dec-101306

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DESTINATION TRAVEL