Destinatii Europene

Circuit Budapesta, Bratislava, Praga, Viena

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
4 zile
Valabilitate Oferta:
11/08/2011 - 14/08/2011
Pret Total:
155 € (38.75€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Va oferim sansa de a cunoaste 4 mari capitale imperiale, intr-o singura calatorie. O calatorie prin istoria Europei, printre mari imparati si regi, marcata de cladiri superbe: Parlamentul Ungariei, Curtea Imperiala Hofburg a Vienei, Palatul Schoenbrunn, catedrala Sfantul Martin, locul de incoronare a Mariei Tereza din Bratislava, superbul centru vechi din Praga......Istorie, cultura si viata moderna intr-o singura excursie.Ziua 1. ROMANIA – BUDAPESTA - BRATISLAVA

Plecare din tara. Traversam Ungaria. Ajunsi in Budapesta, orasul cunoscut sub numele de „Perla Dunarii”, vizitam: Piata Eroilor cu Monumentul Millenium, Bd. Andrassy, Opera de Stat. Vizita la biserica Biserica Sf. Istvan, cea mai impresionanta biserica baroca a orasului, in care se afla moastele primului rege crestin maghiar Istvan I. Apoi ne indreptam spre Castelul Buda, dominat de profilul sobru al Palatului regal. Vizita la Bastionul Pescarilor si Biserica Matyas - cel mai frumos edificiu religios gotic al Budapestei. Calatoria noastra continua spre Bratislava - capitala Slovaciei. Vizita la Biserica Sf. Martin, a incoronarii Mariei Tereza, apoi partea veche a orasului si plimbare in zona veche, centrala, din apropierea Dunarii, la obiectivele: Michalska Brana (Poarta Sfantului Mihai, din sec. XIV), Piata Primariei, Catedrala Sfintilor Petru si Paul, etc Bratislava este cunoscut si ca „oras al muzicii”; in trecut aici au compus si au sustinut concerte gigantii muzicii: Mozart, Haydn, Beethoven, Rubinstein si Hummel. In prezent, baletul si opera Teatrului National Slovac sunt cunoscute in intrega lume pentru performantele muzicale si artistice. Ne indreptam apoi spre hotel. Cazare hotel 3* in zona Bratislava.

Ziua 2. VIENA - CAPITALA VALSULUI

Mic dejun. Plecare spre Viena, locul nasterii celebrului „Sachertorte”, tortul de ciocolata cel mai cunoscut din lume, orasul valsului si al balurilor. Ajunsi in capitala ce a cunoscut splendoarea si fastul imperiului habsburgic, facem un tur panoramic cu autocarul pe Ringul Vienez (unul dintre cele mai monumentale bulevarde ale lumii) la obiectivele: Observatorul astronomic Urania, Sparrkasse, parcul orasului cu statuia lui Johann Strauss, Opera de Stat, Parlamentul Austriei, Primaria Vienei, Teatrul Municipal, Universitatea, Biserica Votiva, Bursa, Cazarma Rossauer, etc...Vizitam apoi Piata Maria Tereza, Muzeul de Istoria Artelor si Muzeul de Stiinte Naturale (din exterior), Curtea Imperiala Hofburg cu: Piata Eroilor, Statuia lui Eugene de Savoia, Neue Burg, Alte Hofburg, Apartamentele imperiale, Capela Curtii, Scoala Spaniola de calarie, Muzeul Lipitanilor, etc., apoi ne indreptam in tur pietonal spre catedrala gotica Stephansdom, trecand pe celebra artera comerciala Graben si admirand Coloana Trinitatii.

PE URMELE MARIEI TEREZA...Vizita la Schonbrunn, celebrul palat baroc, resedinta de vara a kaiserilor si a sotiilor acestora, edificiu ce poarta amprenta Mariei Tereza, a Imparatului Franz Josef si a sotiei acestuia, celebra Sissi... Se viziteaza: interiorul palatului cu apartamentele imperiale, Sala tronului, Marea sala a balului, etc, apoi curtea interioara, gradinile superbe ale palatului ce adapostesc o imensa Gradina Botanica, Gradina Zoologica, salonul de mic dejun al Mariei Tereza - Gloriette, Fantana lui Neptun, etc. Dupa o zi minunata petrecuta in capitala austriaca, ne imbarcam si pornim spre Praga unde ajungem spre seara. Cazare hotel 3* in Praga.

Ziua 3. PRAGA - BIJUTERIA ESTULUI

Mic dejun. Astazi vizitam Praga, „orasul de aur” sau „orasul celor 100 de turnuri”, capitala regiunii Boemia Centrala, situata pe raul Vltava, locul nasterii lui Franz Kafka (scriitor evreu de nationalitate germana) si Hradului bijuterie baroca suspendata pe malul vestic al raului...Ne indreptam spre Castelul Hrad, un ansamblu superb de palate rezidentiale, curti interioare, porti si biserici, dintre care se remarca marele Palat Regal. Bijuteria Hradului este insa catedrala gotica Sf. Vitus, una dintre cele mai frumoase biserici ale Cehiei. Coboram cele peste 200 de trepte spre Cartierul Mic (Mala Strana), un ansamblu de curti, stradute, biserici, palate si resedinte mici, care oscileaza intre sumbrul stil medieval si dulcele stil baroc. Drumul ne duce pe stradutele inguste si pietruite spre Podul Carol (Karluv Most) – cel mai faimos pod medieval din Praga, construit din piatra. Vizitam apoi Orasul vechi (Stare Mesto), pornind din Piata Orasului Vechi (Staromestske Namisti), cu: Biserica Sf. Maria din Tynn si celebrul Turn al Primariei, cu ceasul astronomic vechi de peste 500 de ani. Pe toate stradutele si in pietele orasului gasiti magazine pline de: jucarii din lemn, portelan, cristal de Bohemia, lumanari parfumate, bijuterii, palarii, papusi de portelan, alte obiecte de artizanat, printre care se strecoara restaurantele cu specific local, recunoscute pentru mancarurile savuroase, dar mai ales pentru berea Pilsen. Ajungem in Nove Mesto (Orasul Nou) dominat de Piata Welceslas (Václavske námìstí) cu Muzeul National si statuia ecvestra a Sfantului Welceslas. Este inima comerciala a orasului, din ea pornind cateva stradute cu magazine cochete, admiram hoteluri minunate, artere comerciale, magazine cu bijuterii si cristale de Bohemia...Timp liber pentru cumparaturi si cina. Cazare la hotel 3* in Praga.

Ziua 4. PRAGA - ROMANIA.

Mic dejun. Timp liber intr-unul din super-mall-urile orasului Praga, pentru cumparaturi. In jurul orei 11,00, plecare spre tara. Trecem pe langa Brno: metropola Moraviei si un important centru turistic pentru iubitorii de natura si cultura. In nordul orasului se afla celebra zona calcaroasa Carstul Moravian, in sud se afla o renumita zona viticola. Orasul este inconjurat de paduri de amestec, dar este cunoscut pentru vestigiile sale arhitecturale: “Manchester-ul” austriac, centru comercial puternic al imperiului, azi adaposteste cladiri incluse in patrimoniul UNESCO: Villa Tugendhat, o universitate cu traditie si multe puncte de recreere. Sosire in tara in timpul noptii, in functie de trafic si formalitatile vamale.


Tarif Grup min. 40 pers.
Pret in camera dubla/pers 155 euro
Supliment single 65 euro
Copil 4 – 12 ani 125 euroPRET = 155 EURO/ PERSOANA


*Nota: Tariful este calculat pentru grup minim de 40 de persoane.
*In cazul neconstituirii grupului minim de 40 de persoane, tariful se recalculeaza.

Date de plecare: 11.08.2011Plecari din: Baia Mare, Satu Mare.
Pentru imbarcarile din : Bistrita , Tg Mures, Campia Turzii, Sibiu, Alba Iulia, Sebes, Aiud, Turda, Cluj Napoca, Zalau, suplimentul de transport este de 20 euro/ persoana.
Pretul include:
· transport cu autocar modern, clasificat conform normelor internationale;
· cazare 3 nopti cu mic dejun, la hotel 3*;
· vizite ghidate;
· ghid – insotitor de grup!
· Asigurare medicala


Pretul nu include:
· Intrarea la obiectivele turistice
· Orice servicii turistice care nu sunt mentionate la rubrica "tariful include"


Acte necesare calatoriei:
· Pasaport sau CI valabile minim 6 luni de la inceperea calatoriei
· Copii sub 18 ani calatoresc obligatoriu cu un insotitor adult care sa aiba imputernicire notariala a ambilor parinti (sau a parintelui care nu il insoteste) si cazier judiciar.

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
11-Aug-11 - 14-Aug-11155

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:
  • Gratuitate copil: 4-12 ani - 125 euro

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: Expert Travel