Destinatii Europene

Circuit Antarctica

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
17 zile
Valabilitate Oferta:
01/11/2010 - 29/11/2010
Pret Total:
6790 € (399.41€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Buenos Aires – Ushuaia – Tara de Foc - Pasajul Drake – Insulele Shetland de Sud – Insulele Brabant - Port Lockroy – Jougla Point – Canalul Lemaire – Insulele Pleneau – Petermann – Pasajul Drake – Ushuaia – Buenos Aires

Un teritoriu vast si indepartat, Antarctica a atras cei mai inversunati aventurieri si oameni de stiinta ai lumii. Descoperiti peisajele ametitoare si fauna salbatica in aceasta expeditie emotionanta spre “Continentul Alb”. Explorati Parcul National “Tara de Foc” si navigati spre noi aventuri in fiecare zi. Expeditia noastra se desfasoara in timpul verii australe, cand zilele sunt lungi si relativ blande, pasarile sunt in plin ritual de imperechere si icebergurile gigantice se topesc in sculpturi impresionante cu forme si culori stralucitoare.

Perioada: 06 – 22 decembrie 2010

Zilele 1-2: BUCURESTI – BUENOS AIRES
Intalnire la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup la ora 13:30 pentru plecare spre Buenos Aires la ora 15:20, zbor Air France (cu schimbarea cursei la Paris). Sosire la Buenos Aires a doua zi la ora locala 08:50 dimineata. Transfer la hotel. In functie de disponibilitatile de la fata locului, cazare la ora 14:00 sau mai devreme. Timp liber pentru odihna si acomodare cu diferenta de fus orar. Seara va propunem un tur optional „Buenos Aires by night”. Cazare la hotel De Las Americas 3*/similar.
Ziua 3: BUENOS AIRES
Mic dejun. Excursia noastra debuteaza cu vizitarea sarmantului oras de pe Rio de la Plata unde, asistati de un ghid local, vom strabate bulevardele si pietele cele mai renumite ale capitalei argentiniene. Vom incepe cu Plaza de Mayo, centrul revoltelor politice, al protestelor vehemente si sarbatorilor nationale de-a lungul anilor. Piata este dominata de Casa Rosada (Casa Roz) de la balconul careia Evita Peron si sotul sau, Juan Peron, s-au adresat multimii. Acest palat prezidential dateaza din vremea presedintelui Sarmiento iar culoarea roz a fost aleasa de acesta din dorinta de a concilia cele 2 partide aflate la putere in perioada mandatului sau (1868-1876), cel Federal (partidul “rosu”) si cel Unitarist (partidul “alb”). Alte repere importante ale pietei sunt Catedrala cu cei 12 stalpi reprezentandu-i pe cei 12 apostoli si Cabildo, prima Primarie a orasului, construita in timpul dominatiei spaniole. In continuare vom avea timp liber pentru cumparaturi si vizite individuale in San Telmo, cel mai mare si mai bine conservat cartier istoric din oras, cu Plaza Dorrego animata de artisti ai tangoului si papusari, locul ideal pentru a servi pranzul si a savura o cafea. Continuam cu La Bocca, cartierul colorat al clasei muncitoare care, in ciuda saraciei sale evidente, este unul dintre locurile cele mai indragite de artistii orasului si Bulevardul 9 de Julio cu Teatrul Colon, unul dintre cele mai mari teatre de opera din lume inaugurat in anul 1908 cu Aida de Verdi, redeschis publicului pe data de 24 mai 2010 dupa 4 ani de renovare. Spre final turul ne va purta prin Palermo, cartierul verde cu cele mai frumoase parcuri ale orasului si prin fermecatoarea zona Recoleta cu magazine elegante si restaurante excelente. Optional: Seara “Tango Show” cu cina inclusa la un restaurant local. Cazare la hotel De Las Americas 3* sau similar.
Ziua 4: BUENOS AIRES – USHUAIA (zbor)
Dupa micul dejun vom lua avionul spre Ushuaia, cea mai sudica asezare permanenta de pe glob, localizata pe malul Stramtorii Beagle, la adapostul Muntilor Anzi. Daca nu ati avut suficient timp pentru cumparaturi in Buenos Aires profitati de aceasta zona scutita de taxe pentru achizitionarea produselor de import sau regionale la preturi avantajoase. Cazare la hotel Los Nires 3*/similar.
Ziua 5: TARA DE FOC
Astazi incepe aventura noastra spre continentul alb. Dupa-amiaza ne vom imbarca la bordul vasului de expeditii Plancius pentru o excursie in arhipelagul Tarii de Foc si ne vom familiariza cu ceea ce va constitui “casa noastra” pentru urmatoarele 11 zile.
Zilele 6-7: PASAJUL DRAKE – INSULELE SHETLAND DE SUD
Pe durata acestor zile vom traversa Pasajul Drake si vom ajunge in zona de convergenta antarctica marcata de o abundenta a faunei marine si o scadere brusca a temperaturii. La bordul vasului expertii in zonele polare ne vor prezenta date despre istoria, biologia si geologia zonelor pe care le parcurgem. Vom vedea numeroase specii de pasari polare si posibil cateva balene urmand ca in apropiere de Insulele Shetland de Sud sa apara si primele iceberguri.
Zilele 8 – 12: INSULELE SHETLAND DE SUD - ANTARCTICA
In continuare vom incerca parcurgerea itinerariului de mai jos dar vom tine cont ca acesta este doar un exemplu, ruta finala va fi stabilita la bordul vasului de conducatorul expeditiei in functie de conditiile meteorologice.
Vom naviga spre Insula Deception, un vulcan activ apartinand insulelor Shetland de Sud cu peisaje unice conturate de pantele vulcanului, plajele fumegande, ghetarii formati pe straturile de cenusa si caldera inundata. Speram ca vremea sa ne permita si o plimbare cu caiacul (optional). In continuare vom traversa Stramtoarea Gerlache, vom trece pe langa Insulele Brabant si ne vom opri in portul Orne pentru o drumetie spre spectaculosul varf Spigot. Panorma oferita de inaltimea promontoriului este fantastica.
Expeditia noastra continua cu Insulele Cuverville si Danco, patria pinguinilor Gentoo, a lupilor de mare, pinguinilor antarctici (Pygoscelis antarctica) si focilor.
Ne apropiem tot mai mult de destinatie, urmand ca in portul Neko sa pasim pe continentul alb intr-un cadru natural absolut incantator cu ghetari azurii impresionanti.
In fiordurile din Paradise Bay ne vom plimba cu barci Zodiac printre iceberguri si cu putin noroc vom vedea cateva balene cu cocoasa si balene stiuca. Vom strabate Canalul Neumayer si ne vom opri in Port Lockroy din Insula Goudier pentru vizitarea fostei statii britanice de cercetari stiintifice si a oficiului postal. Aici vom avea rara ocazie de a trimite celor dragi o carte postala avand stampila Antarcticii.
Urmatoarea stationare va fi in Jougla Point unde vom fotografia coloniile de pinguini Gentoo si cormoranii imperiali. Ne intoarcem la bordul vasului pentru a naviga prin spectaculosul Canal Lemaire strajuit de uriase stanci de gheata si vom ajunge in insulele Pleneau si Petermann unde vom vedea pinguinii Adélie si cormoranii cu ochi albastri. In aceasta zona sunt sanse mari sa intalnim si balene cu cocoasa, balene stiuca si balene comune cu inotatoare (Balaenoptera physalus).
Deplasandu-ne spre sud vom ajunge la statia ucrainiana Vernadsky unde un reprezentant al echipei de cercetatori ne va face un tur al statiei si ne va dezvalui cateva dintre particularitatile vietii pe continentul alb.
In continuare vom naviga spre nord si vom ajunge la insulele Melchior, paradisul mamiferelor marine: foci mancatoare de raci (Lobodon carcinophagus), foci leopard - cea mai mare specie de foci din Antarctica, diferite specii de balene.
Zilele 13-14: PASAJUL DRAKE
Pe durata acestor zile ne indepartam de acest tinut magic si vom avea timp sa ne bucuram de facilitatile de la bordul vasului, sa ascultam povestirile echipajului si sa impartasim impresii cu ceilalti participanti la aceasta experienta minunata.
Ziua 15: USHUAIA – BUENOS AIRES (zbor)
Dimineata vom sosi in Ushuaia si vom lua avionul spre Buenos Aires. Cazare la hotel De Las Americas 3*/similar.
Ziua 16: BUENOS AIRES – PARIS
Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 12:00. Transfer la aeroport la ora 15:00 si imbarcare pe cursa Air France Buenos Aires – Paris, cu decolare la ora 18:10.
Ziua 17: PARIS – BUCURESTI
Sosire la Paris la ora locala 11:00 dimineata, imbarcare pe cursa Paris – Bucuresti ce decoleaza la ora 15:25. Sosire la Bucuresti la ora locala 19:45.


PRET / persoana: 6790 EURO (loc in cabina dubla standard)
Supliment loc in cabina superioara: 850 EURO
Reducere loc in cabina cvadrupla: 700 EURO

NOTA: Preturile sunt valabile pentru un loc intr-o camera/cabina cu minim doi ocupanti; in situatia in care exista un singur pasager in camera/cabina, pretul va fi furnizat la cerere.




Vasul de expeditii “Plancius” apartine companiei OCEANWIDE EXPEDITIONS membra a IAATO (International Association of Antarctic Tour Operators) si opereaza in conformitate cu ultimele standarde impuse de SOLAS (Safetey of Life at Sea).
“Plancius” a fost construit in 1976 ca vas de cercetari oceanografice apartinand Marinei Regale Olandeze. In 2004 a fost achizitionat de Oceanwide Expeditions si renovat complet in decembrie 2009.
“Plancius” este clasificat de catre Lloyd’s Register in Londra si navigheaza sub pavilion olandez.
Are o capacitate de cazare pentru 110 pasageri in 53 de cabine cu baie proprie (4 cvadruple, 39 duble standard de 15m2 si 10 duble superior de 21m2). Cabinele au 2 paturi sau un pat matrimonial iar cele cvadruple au un pat 2 paturi supraetajate.
Vasul dispune de restaurant, sala de lectura, bar, un salon spatios pentru observatii avand ferestre mari pentru o vedere panoramica, barci zodiac.
“Plancius” este un vapor confortabil de 4* dar nu un vas de lux. Expeditiile in zonele polare sunt programe educationale de explorare care au ca scop accesul pe tarmurile Antarcticii pentru observarea indeaproape a vietii de pe acest continent. Nava va satisface pe deplin aceste cerinte.


FILMUL UNEI EXPEDITII SIMILARE poate fi vizionat pe urmatorul link: http://www.youtube.com/watch?v=ZGIdR5Pqc20

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Gratuitate copil: -
  • SERVICII INCLUSE:
  • transport cu avionul Bucuresti – Buenos Aires – Bucuresti cu compania AIR FRANCE;
  • transport cu avionul Buenos Aires – Ushuaia – Buenos Aires;
  • transferurile mentionate in program;
  • 10 nopti cazare pe vasul de expeditii Plancius in cabina dubla standard;
  • pensiune completa pe vas inclusiv cafea, ceai si gustari.
  • 4 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 3 nopti in Buenos Aires si 1 noapte in Ushuaia
  • inchirierea cizmelor de cauciuc la bordul vasului;
  • excursiile cu barcile Zodiac;
  • seminarii la bordului vasului sustinute in limba engleza de naturalisti cu experienta in zonele polare;
  • insotitor roman de grup;
  • taxele portuare.
  • NU SUNT INCLUSE:
  • taxele de aeroport si securitate = 450 EURO – pot suferi modificari;
  • asigurarea medicala – obligatorie;
  • excursiile optionale;
  • bacsis pentru soferi, ghizi locali si bagajisti – aproximativ 40 Euro/persoana;
  • asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de comercializare a

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: WORLD TRAVEL&EVENTS