Destinatii Europene

Bulgaria-Grecia-Turcia, Autocar 7 zile

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
7 zile
Valabilitate Oferta:
01/03/2011 - 01/10/2011
Pret Total:
295 € (42.14€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • litoral
  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:



CIRCUIT BULGARIA - GRECIA - TURCIA
INCURSIUNE IN CIVILIZATIA BIZANTINA


DATE DE PLECARE:
29.05 ; 19.06 ; 10.07 ; 31.07 ; 21.08 ; 18.09 ; 09.10

ZIUA 1 BUCURESTI – SOFIA
Plecare din BUCURESTI (Parc Carol – Marasesti) la ora 6.00, pe ruta Giurgiu – Pleven – Sofia.
Tur panoramic cu autocarul si pietonal in SOFIA. Se vor admira: Catedrala Alexander Nevski, Biserica Sf. Sofia, Universitatea, Galeriile Nationale Bulgare pentru arte straine, Biblioteca Nationala, Palatul National al Culturii, Monumentul eroului national Vassil Levski, sediul Presedintiei, Muzeul National de Arheologie, Palatul Regal, Piata Monumentului National cu statuia impresionanta a tarului eliberator Osvoboditel, Bulevardul Vitosha. Cazare in SOFIA.

ZIUA 2 SOFIA – Manastirea RILA – SALONIC
Mic dejun. Plecare spre Manastirea Rila, cea mai renumita manastire din Bulgaria, unde se afla moastele Sfantului Ioan de Rila (sec. X). Traseul se continua spre SALONIC, capitala Macedoniei si a nordului Greciei.
Timp liber in oras. Optional, se poate servi cina intr-o taverna traditionala greceasca.
Cazare in SALONIC.

ZIUA 3 SALONIC
Mic dejun. Vizita in SALONIC, oras situat pe colina, pornind de la tarmul Marii Egee, in amfiteatrul format de bulevarde, strazi pline de culoare, biserici la tot pasul si vestigii istorice. Se efectueaza un tur panoramic cu autocarul si pietonal: Arcul lui Galeriu, Rotonda, Turnul Alb, Agora Romana, Piata Aristoteles si se viziteaza Biserica Sf.Dumitru Izvoratorul de Mir, cu moastele Sfantului Dimitrie, protectorul spiritual al orasului. Timp liber pentru cumparaturi. Cazare in Salonic.

ZIUA 4 SALONIC – KAVALA – ISTANBUL
Mic dejun. Plecare spre Turcia cu un popas in Kavala, important port la Marea Egee situat in fata insulei Thassos. Kavala este cunoscut din perioada romana cand se numea Neapolis – Orasul nou, datorita minelor de aur. Apostolul Paul a facut un popas in Kavala, iar in perioada Bizantului, orasul a fost redenumit Christoupolis. Traseul se continua spre Istanbul, orasul de pe doua continente. Tur panoramic by night si traversarea Stramtorii Bosfor pe cele doua poduri Mehmet si Bosfor, care unesc partea europeana de cea asiatica. Cazare in ISTANBUL.

ZIUA 5 ISTANBUL
Mic dejun. Tur pietonal cu transport public si ghid insotitor, in platoul Sultanahmet (fostul Hipodrom).
Se viziteaza: Biserica Sfanta Sofia construita in timpul imparatului Constantin (sec.al IV lea), Palatul Topkapi, Moscheea Albastra construita de sultanul Ahmet (sec.al XVII lea), Fantana, Obeliscul si Coloana Sarpe. Dupa – amiaza, optional, Croaziera pe stramtoarea Bosfor (15 euro – minim 20 pers. cu ghid insotitor). Timp liber pentru explorarea Marelui Bazar, care dateaza din sec.al XV lea si este cel mai mare bazar acoperit din lume, cu mii de magazine si zeci de strazi pline de marfuri. Cazare in ISTANBUL.


ZIUA 6 ISTANBUL
Mic dejun. Optional, Turul Cetatii Constantinopol: Fortareata Yedikule (Palatul celor 7 turnuri, unde Constantin Brancoveanu a fost inchis si decapitat impreuna cu familia sa), Apeductul, Biserica Chora, Biserica Blaherne (Acoperamantul Maicii Domnului, Izvorul Sfant), Biserica Bulgara, Patriarhia Constantinopolului (Cartierul Fanar). Deplasare cu autocarul pentru vizitarea Palatului Dolmabahce – palatul sultanilor de pe Bosfor, resedinta imperiala a sultanilor otomani pana la caderea si destramarea Imperiului Otoman. Intoarcere cu transport public. (20 Euro/pers. – aprox. 6 ore). Timp liber. Cazare in ISTANBUL.

ZIUA 7 ISTANBUL – EDIRNE – BUCURESTI
Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Pe traseu popas in EDIRNE pentru vizitarea moscheei Selimiye, o capodopera a arhitecturii islamice, construita de catre arhitectul Sinan intre 1568 si 1574.
Sosire seara in Bucuresti.

TARIFUL INCLUDE:
6 nopti cazare in hoteluri 3* - 4* (exemplu: Sofia – Hotel Rodina - 4* www.rodina.bg;
Salonic - Hotel Capsis 4* www.capsishotel.gr; Istanbul – Hotel Kaya 3* sau Aspen 4*; sau in hoteluri similare)
6 mic dejunuri bufet
Transport cu autocar modern 3*, clasificat international
Excursiile si vizitele specificate in program
Taxe parcari, autostrada, trecere frontiere
Ghid insotitor

TARIFUL NU INCLUDE:
Excursiile locale optionale, croaziere optionale, biletele de intrare la obiectivele turistice
Bilete de transport local
Asigurarea medicala.

NOTA:
Tariful este calculat pentru un numar minim de 36 persoane. In cazul neintrunirii numarului minim de persoane, excursia se anuleaza. Agentia va anunta turistii inscrisi cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data plecarii si va restitui sumele achitate de acestia, integral.
AVANS: 150 Euro/pers. Rest plata – cu 21 zile inainte de data plecarii. Supliment SGL – 120 Euro.
Plata se poate efectua in Euro sau lei (curs BNR+2%,)
Agentia, respectiv ghidul isi rezerva dreptul de a modifica programul pe zile sau ordinea obiectivelor de vizitat, inlocuirea unui mijloc de transport cu un altul, in functie de anumite conditii obiective.
Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu reglementarile din tarile respective si poate sa difere de clasificarea facuta de autoritatile din Romania. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru intrare in Turcia este obligatoriu pasaport valabil 6 luni de la data intrarii. Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti (cu pasaport individual, carte de identitate, sau pe pasaportul unui parinte). Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta fie are declaratie notariala de la celalalt parinte cu acordul acestuia, sau are hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii ci insotit de un alt adult, acesta trebuie sa posede in afara de declaratie sau procura notariala data de ambii parinti si cazier judiciar. Informatii pe www.politiadefrontiera.ro
Recomandam intocmirea unei asigurari „STORNO” pentru situatiile in care turistul nu mai poate efectua calatoria din cauza imbolnavirilor, accidentelor, furtul sau distrugerea pasaportului, etc. Astfel, turistul isi poate recupera costul excursiei de la societatile de asigurari.
Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii, fiecare turist avand rezervat locul cu numarul confirmat, indiferent de localitatea unde se imbarca. 

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: WORLD TRAVEL&EVENTS