Destinatii Europene

Rapsodie de Toamna

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana - Evenimente
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
3 zile
Valabilitate Oferta:
08/09/2017 - 22/09/2017
Pret Total:
99 € (33€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • drumetii montane

Descriere Oferta Turistica:

Rapsodie de toamna

22 – 24.09.2017

Constanta – Ostrov – Veliko Tarnovo – Madara – Constanta

Tarif: 99 euro/ persoanaZIUA 1 - Vineri, 22.09.2017 (375 km)

Ora 07,00 plecare din Constanta (vaporas – GARA).

Primul popas il facem la Manastirea Dervent (~ 1 ora) - În perioada împăratului roman Diocleţian, pe locul unde acum se află biserica mănăstirii Dervent, au fost martirizaţi patru creştini. Identitatea lor nu este unoscută, însă s-au păstrat patru cruci de piatră care au puteri tămăduitoare, atât pentru trup cât şi pentru suflet. Dintre cele patru Sfinte Cruci care au existat iniţial la Dervent, una mare şi trei mai mici, după cum spune tradiţia "crescute din pământ", în prezent se mai află două: cea mare, care are puteri tămăduitoare, este adăpostită în paraclisul din partea stângă a bisericii, iar cea mică se află în afara bisericii, în stânga altarului şi la ea se vindecă animalele bolnave.

In Bulgaria ne oprim sa vizitam Manastirea Rupestra Basarabov (1/2 ore) - ctitorul mănăstirii a fost regina Teodora, prima soţie a ţarului Ioan Alexandru şi fiica voievodului valah Ioan Basarab (întemeietorul primei dinastii voievodale din Ţara Românească). De aici provine şi numele mănăstirii.
Pauza de masa la restaurant Baykal.
Drumetie la Canionul Hotnitsa si Cascada Kaya Bunar (Plitvice in miniatura) – 1 ora.

In cursul serii ajungem la Veliko Tarnovo. Cazare la Hotel 4*.
Ora 19,00 admiram spectacolul de sunet si lumina de la Cetatea Tsarevets.

ZIUA 2 - Sambata, 23.09.2017 (50 km)

Mic dejun si dedicam 1 zi intreaga explorarii orasului Veliko Tarnovo.

Tur de oras Veliko Tarnovo - capitala Bulgariei timp de 600 de ani, supranumita si “Capitala Tarilor”. Vom vizita cetatea Tsarevets, unde zidurile si turnurile cetatii, ruinele palatului regal si biserica patriarhala ne vor reaminti de vremurile glorioase cand aici era situat centrul economic, religios si cultural al statului medieval bulgar.
Seara vom vizita centrul vechi al orasului, intesat de biserici medievale, ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati.

ZIUA 3 - Duminica, 24.09.2017 (375 km)

Mic dejun si plecare spre Constanta.

Vizitam Arbanasi – un sat pitoresc din Bulgaria, inclus in patrimoniul UNESCO: casa lui Constantin Brancoveanu, casa muzeu,

Urmatorul popas este la Calaretul din Madara – un basorelief in stanca (relieful sculptat reprezintă figura unui cavaler, de 23 metri înălţime, pe o stâncă aproape verticală, de 100 metri înălţime. Călăreţul, cu faţa spre dreapta, aruncă o suliţă într-un leu aflat la picioarele calului. În faţa lui zboară o acvilă şi după el aleargă un câine. Scena reprezintă simbolic o victorie militară). Acest relief sculptat este reprezentat pe aversul monedelor bulgăreşti de mică valoare (unul până la 50 stotinki) emise în 1999 şi 2000.

In drumul nostru spre casa, mai facem un scurt popas si la Padurea Pietrificata (Pobiti Kamani) un fenomen geologic unic aflat la 18 km. de Varna. Într-o zonă aridă sunt dispuse în grupe mari și mici coloane imense de piatră, care ating înălțimea de 7 metri și grosimea de 3 metri. Unele dintre aceste coloane sunt goale în interior.

Tariful include:

- Transport cu autocarul Constanta – Veliko Tarnovo – Constanta
- 2 nopti cazare cu mic dejun la Hotel 4*
- Vizite la obiectivele turistice: Manastirea Dervent, Manastirea Rupestra Basarabov, Canionul Hornitsa si Cascada Kaya Bunar, Arbanasi, Calaretul din Madara, Padurea Petrificata
- Insotitor de grup din partea agentiei

Tariful nu include:

- Intrarile la obiectivele turistice : Calaretul din Madara (5 leva), Cetatea Tsarevets (6 leva), loc la terasa VIP din cetatea Tsarevets (20 leva), Padurea Pietrificata (3 leva)

- asigurari medicale

Pretul este calculat pentru un grup minim de 30 persoane.

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " EXPOLITORAL TURISM"

Total Oferte de Turism (9)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: EXPOLITORAL TURISM