Cetatea Tomis in varianta 3D

Studentii de la Facultatea de Informatica a Universitatii Ovidius au realizat un proiect prin care ofera turistilor posibilitatea de a vedea reconstituiri tridimensionale ale vechilor cetati din Dobrogea. Mai exact, prima parte ce a fost deja finalizata este recrearea 3D a Edificiului Roman cu Mozaic din cetatea Tomis. Se pare insa ca acesta este doar inceputul, urmand sa fie reconstituite tridimensional  si alte cetati: Histria, Capidava si Adamclisi.

Proiectul TOMIS a inceput din anul 2007, atunci cand echipa formata din studenti a primit finantare de la Ministerul Educatiei. Doar asa cercetarile si munca au putut fi continuate, laboratorul fiind dotat cu tehnologia necesara derularii unui astfel de proiect.

Ineditul proiect 3D va putea fi admirat de publicul larg incepand cu luna august a acestui an, la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>