Destinatii Europene

Paris

Descriere Locatie:

LOCALIZARE

Parisul este capitala si cel mai mare oras al Frantei. Orasul este traversat de râul Sena, care împarte orasul în doua parti - Malul Drept, în partea de nord a Parisului, si Malul Stâng, în partea de sud.

DE CE SA VIZITAM?

Muzeele si monumentele din Paris sunt unice in lume prin grandoarea si numarul de opere de arta prezente. Aici putem gasi locatii ce acopera majoritatea disciplinelor artistice existente ... in plus Parisul este cel mai romantic oras si este numit " Orasul Indragostitilor ".

DE NEUITAT...

Turnul Eiffel - simbolul Parisului.
Arc de Triomphe - monument din centrul Place de l'Étoile, comemorând victoriile Frantei si onorând pe cei care au murit în lupta.
Palais Garnier - sediul Operei din Paris.
Catedrala Notre-Dame pe Ile de la Cité
Sorbonne - universitate faimoasa, fondata în Evul Mediu.
Statuia Libertatii - o versiune mai mica a statuii din portul din New York pe care Franta a daruit-o Statelor Unite în 1886.
Pantheonul din Paris - biserica si mormânt al celor mai mari personalitati ale Frantei.
Luvrul - un muzeu enorm care gazduieste foarte multe opere de arta, inclusiv pictura Mona Lisa si statuia Venus din Milo.
Muzeul d'Orsay - un muzeu de arta gazduit într-o gara din secolul XIX convertita, si care contine în special opere impresioniste.
Musée Picasso
Montmartre - zona istorica pe o colina, unde se afla si Basilique du Sacré-Cœur si care este faimoasa si pentru cafenele si atelierele multor artisti importanti.
Champs-Élysées - faimoasa strada din lume, un bulevard de obicei plin de turisti.
Place de la Concorde - piata din care porneste Champs-Élysées, cunoscuta în trecut ca Place de la Revolution, locul obeliscului si al ghilotinei.
Place de la Bastille - actuala piata, este locul unde se afla Bastilia pâna la Revolutia Franceza.
Cimitirul Pere Lachaise - unul dintre cele mai populare obiective pariziene, contine mormintele multor francezi faimosi, cât si al oamenilor faimosi din toata lumea care au ajuns sa traiasca în Franta (inclusiv români).
Bal du Moulin Rouge, Le Crazy Horse Saloon, Les Folies Bergère - cluburi de noapte faimoase.
Disneyland Resort Paris - parc de distractii din estul orasului.
Palatul de la Versailles - fostul palat regal în orasul Versailles din sud-estul Parisului. Cea mai mare atractie turistica a Frantei.
Basilica Saint Denis - catedrala gotica foarte veche si loc de veci al multor monarhi francezi, aflata în nordul orasului.

GASTRONOMIE

Franta este tara cu accidente cardio-vasculare cu risc aproape zero tocmai datorita bucatariei sanatoase. Aici, nu exista masa sa nu se bea un pahar cu vin. La aproape fiecare masa se mananca aici fasole verde sub toate formele: salata, garnitura. Francezii au salatele lor celebre din toate legumele la care se adauga ton sau sunca taiata cubulete.
Ca desert, este celebra branza (camembert, bleu d'Auvergne, brie, branza de capra, etc). Franta este campioana mondiala in privinta branzeturilor, are 480 de sortimente. Fructele de mare sunt foarte apreciate (scoicile de roca mai ales -sunt consumate crude, cu un pic de lamaie; foarte sanatoase, contin mult iod. Se mananca multe tarte cu fructe.

SARBATORI TRADITIONALE

Sarbatoarea Nationala : 14 iulie (aniversarea caderii Bastiliei - 1789)

Informatii Turistice pentru Franta

Album Foto Locatie Turistice

Locatie prezentata de Agentia de Turism " Destinatii Europene