Destinatii Europene

Iordania

Descriere Locatie:

Regatul Hasemit al Iordaniei, numit in mod comun simplu Iordania, Este o tara araba din Orinetul Apropiat. Se invecineaza cu Siria în nord, cu Irak in nord-est, cu Arabia Saudia la est si la sud si cu Israel si Teritoriile Ocupate (Palestina sau Autoritatea Palestiniana) la vest. Impreuna cu Israelul imparte coasta Marii Moarte si a Golfului Aqaba. Principala religie este Islamul si limba oficiala este Limba araba.

Comorile Iordaniei se numara printre cele mai frumoase locuri din Arabia, de la anticele morminte de la Nabaten , templul lui Petra, la apa sarata a Marii Moarte , de la vechile orase Jerash si Pelala - infloritoarea statiune Aquaba, asezata in nordul golfului Aquaba. Mica tara la Marea Rosie are frontiere cu egiptul in vest, adica peninsula Sinai, iar la est are frontiera cu Arabia Saudita .

Orasul Petra este localizat la 162 de mile sud de capitala iordaniana Amman si este construit pe o terasa din apropierea Vaii lui Moise. A fost capitala regatului arab al nabatenilor, fiind loc de intalnire al caravanelor. Petra este faimos pentru tunelurile de apa si structurile sapate in roca. A fost descoperit de catre exploratorul elvetian Johann Ludwig Burchhardt in 1812. Orasul taiat efectiv in stanca rosie poate fi vizitat pe jos sau pe magarus - animalul il inchiriati la intrarea in orasul-muzeu. Pentru vizitarea acestei Minuni nu va va fi suficienta o singura zi. Poate doar in doua trei zile va veti putea face o imagine exacta.

Jerash, denumit in antichitate Gerasa, este unul dintre cele mai bine conservate orase romane ale lumii. Exista specialisti care sustin ca ruinele din Pompei au fost mult mai bine pastrate - dar totusi oraselul din nordul Iordaniei ramane un important punct de reper al arhitecturii imperiale.

Wadi Rum este vizitat anual de sute de mii de turisti. Se estimeaza ca in acest desert cu nisip rosu mai traiesc aproximativ 40 de familii de beduini. Agentiile de turism care ofera excursii optionale in zona, organizeaza inclusiv mese in corturile acestor localnici nomazi. De asemenea, turismul este destul de dezvoltat in regiune astfel incat vizitoatorii pot inchiria jeepuri pentru excursii individual.

Informatii Turistice pentru Iordania

Album Foto Locatie Turistice

Locatie prezentata de Agentia de Turism " VOYAGER