Destinatii Europene

Figueres

Localizare: Locatii Turistice Uniunea Europeana / Spania / Figueres

Descriere Locatie:

Situat intre capatul de est al muntilor Pirinei si Costa Brava, Figueres este un oras plin de atractii turistice. Din exterior , castelul Sant Ferran, o fortareata construita in secolul 18th century, domina orasul de pe varful unui deal. Dimensiunile sale colosale si suprafata de aproape 3 km il fac unul din cee mai mari palate din lume
Fara indoiala cel mai important lucru ce si-a lasat amprenta asupra orasului a fost nasterea lui Salvador Dalí. Teatrul - Muzeu Dalí , situat in vechiul teatru municipal a devenit unul dintre principalele locatii culturale din Oras si din aceasta parte a Spaniei. Desenata de insusi artistul, Muzeul - Teatru contine cea mai importanta expozitie cu lucrarile sale care prin numeroasele locatii inc are ele sunt dispuse te ajuta sa faci o calatorie prin viata si activitatea celui care a fost considerat maestrul suprarealismului. Locul a fost extins si cu Torre Galatea, unde genialul artist a decedat.
Alte doua muzee completeaza oferta culturala deosebita a orasului. Muzeul Catalan de Papusi care expune o mare varietate de papusi din diferite timpuri si civilizatii cat si Empordà Museum unde poti patrunde in istoria si arta tarii. Toate acestea completeaza un oras cu puternice traditii catalane Figueres fiind locul de nastere al "sardana" dansul traditional Catalan.

Informatii Turistice pentru Spania

Album Foto Locatie Turistice

Locatie prezentata de Agentia de Turism " Destinatii Europene