Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Cehia

Untitled Document

Ambasada României în Republica Cehă
(Velvyslanectví Rumunská)
Adresa: Nerudova 5, 118 00, Praha 1
Telefon: + 420 257 534 210
Fax: + 420 257 531 017
Site web: http://praga.mae.ro/ (http://prague.mae.ro/)
E-mail: embroprg@mbox.vol.cz

Secţia consulară
Telefon: + 420 257 532 090
Fax: + 420 257 531 017
Însărcinat cu afaceri a.i.: Dl. Dan  BĂLĂNESCU

Regim pasapoarte
Paşaport simplu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Paşaport de serviciu:nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Paşaport diplomatic:nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Perioada de scurt sejur (zile): 90


Condiţii de intrare şi regim de şedere
Cetăţenii români pot intra pe teritoriul Cehiei în baza cărţii de identitate sau a paşaportului valabil care atestă naţionalitatea şi pot rezida pe teritoriul acestui stat pentru o perioadă de până la 3 luni fără nici o condiţionare sau formalităţi, alta decât cea de a deţine o carte de identitate/paşaport valabile.
Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare şi şedere prevăzute de legislaţia naţională din Republica Cehă, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile cehe:

Pentru a preîntâmpina eventuale dificultăţi se recomandă cetăţenilor români ca în primul semestru al anului în curs să aibă asupra lor paşaportul, pe durata deplasării  în spaţiul Uniunii Europene.

 Apeluri de urgenta

  • 112 – servicii de urgenţă
  • 158 – poliţie

Reglementări vamale
Regulamentul vamal ceh conţine reglementări similare cu ale celorlalte ţări membre ale Uniunii Europene. Este permisă introducerea, fără plata taxelor vamale, a bunurilor de folosinţă personală, constatate de către funcţionarul vamal că nu sunt destinate unor scopuri comerciale.
Limitele cantitative pentru anumite produse sunt: 200 de ţigări sau 100 de ţigări de foi sau 50 trabucuri sau 250 grame tutun; 1 litru spirt; 2 litri de vin, 50 grame de parfum.
Este interzisă scoaterea din Cehia a obiectelor de artă şi cultură, fără a fi însoţite de un certificat de achiziţie şi un permis de export eliberat de Muzeul Naţional sau de Galeriile de Artă. Este interzisă introducerea pe teritoriul Cehiei a substanţelor toxice şi psihotrope. Este permis importul şi exportul de valută sau titluri de valoare, fără declaraţie vamală, în limita a 10.000 euro.

 

 

Ultimile Oferte Turistice pentru Cehia