Destinatii Europene

Uzbekistan - Tara domurilor albastre

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
11 zile
Valabilitate Oferta:
21/05/2014 - 07/10/2014
Pret Total:
1540 € (140€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • litoral
  • monumente istorice

Descriere Oferta Turistica:

07.Oct.2014 - 1540 EUR

Include:
- transport cu avionul Bucuresti - Tashkent si retur (schimbarea cursei la Istanbul) cu compania Turkish Airlines
- transport cu avionul Tashkent - Urgench cu companie locala
- 9 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) in hoteluri de 4: 3 nopti in Tashkent, 1 noapte in Khiva, 3 nopti in Bukhara, 2 nopti in Samarkand
- tururi de oras cu ghid local in Tashkent, Khiva, Bukhara, Samarkand
- transport cu trenul de mare viteza pe ruta Samarkand - Tashkent
- transferurile si vizitele mentionate in program
- transfer in centrul orasului Istanbul si tur pietonal cu insotitorul de grup prin zona veche a orasului
- ghid local vorbitor de limba engleza pe toata durata circuitului
- intrari la obiectivele turistice conform itinerariului
- insotitor roman de grup

Nu include:
- taxele de aeroport zbor Turkish Airlines: 260 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
- taxele de aeroport zbor companie locala: 90 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
- taxa de viza (se plateste la sosire pe aeroportul din Tashkent): 35 USD/ persoana
- asigurarea medicala obligatorie
- asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
- bacsisuri 40 USD/ persoana (se vor achita insotitorului de grup la sosirea pe aeroportul din Tashkent)
- bauturile racoritoare si alcoolice din timpul meselor
- alte intrari decat cele precizate si excursiile optionale

Ziua 1: Bucuresti - Tashkent
Intalnire la aeroportul Henri Coanda la ora 08:15 cu insotitorul de grup pentru imbarcare pe zborul Turkish Airlines cu destinatia finala Tashkent. Sosire in Istanbul la ora 11:40. Transfer in centrul orasului. Tur pietonal cu insotitorul de grup prin zona veche. Timp liber pentru servirea pranzului. Transfer la aeroport in cursul dupa-amiezii si plecare spre Tashkent la 23:55.
Ziua 2: Tashkent
Sosire la ora 06:30. Transfer si cazare la hotel Lotte City Tashkent 4 (sau similar). Mic dejun. Tur panoramic cu ghid local al capitalei Uzbekistanului. Este cel mai mare oras din Asia Centrala, cunoscut sub numele actual inca din secolul X, insa pana in secolul XIX a facut parte din diferite state central-asiatice, fara a fi insa un oras foarte important. In prezent Tashkent este un important centru economic si cultural, gazduind numeroase muzee, institutii de arta si invatamant superior, teatre si monumente de arhitectura din secolele XVI si XIX. Vom vizita partea veche a orasului, Piata Independentei, Piata si Monumentul Amir Temur, bazarul de mirodenii si articole artizanale Chor-su, Muzeul de Arte Decorative si Aplicate, Piata Alisher Navoi, Medresa Kukeldash, Mausoleul Kaffal Shashi. Cina la un restaurant local. Cazare la hotel 4.
Ziua 3: Tashkent - Urgench - Khiva
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor Tashkent - Urgench. Sosire la Urgench si plecare spre Khiva (30km). Khiva este un oras aflat in patrimoniul mondial UNESCO, situat pe traseul caravanelor pe Drumul Matasii, un oras muzeu unde se afla una din cele mai mari colectii de arhitectura islamica din lume. Turul include strazile inguste si monumentele arhitecturale din zona numita Ichon-Kala, ce ne dau senzatia ca suntem intr-un timp demult apus in negura istoriei. Aceasta zona este inconjurata cu ziduri puternice ce dateaza din evul mediu, cu porti orientate catre toate cele 4 puncte cardinale. Vom admira si mausoleele Uch Avlioli ("trei sfinti") si Pakhlavan Mahmoud; medresele Rafanek, Amir-Tur, Kutluq-Murad Inaq. Cina la un restaurant local. Cazare la hotel Asia Khiva 4 (sau similar).
Ziua 4: Khiva - Bukhara
Dupa micul dejun plecam spre Bukhara (467km), un fost centru de educatie renumit in lumea islamica, al cincilea oras ca marime al tarii si un nod comercial important pe Drumul Matasii. Traversam desertul Kizilkum ("desertul rosu" in limba turkmena) si facem o scurta pauza pentru fotografii pe malul raului Amudarya. Ajungem in Bukhara in jurul orei 17:00; transfer, cazare si cina la hotel Asia Bukhara 4 (sau similar).
Ziua 5: Bukhara
Astazi vom vizita acest frumos oras-oaza, avand o vechime de peste 2500 de ani. In ziua de astazi musulmanii din intreaga lume vin aici pentru a se inchina la mormantul lui Bahauddin Naqshbandi sau pentru a acumula cunostinte intr-una din cele mai bune scoli islamice - Miri-Arab. Se spune ca Dumnezeu si-a intins harul peste toate orasele din lume si numai din Bukhara acest har se reintoarce peste oameni. Aceasta este insasi esenta orasului Bukhara - cetatea sfanta. Turul va cuprinde mausoleele Ismael Samani (o capodopera a arhitecturii specifice Asiei Centrale), Chor-Minor, Chashma-Ayub, medresele Miri-Arab, Amir Alim Khan, Kukeldash, Abdul Aziz, complexul Bolo-Khauz (ce include moscheea si minaretul cu acelasi nume), fortareata Ark (resedinta emirilor din Bukhara), complexul Poi-Kalyan, al carui minaret principal este simbolul orasului. Cina la un restaurant local. Cazare la hotel 4.
Ziua 6: Bukhara
Mic dejun. Ziua de astazi va fi dedicata obiectivelor turistice din imprejurimile Bukharei. Sitora Mohi Hosa este resedinta de vara a ultimului emir, o cladire impresionanta cu decoratiuni interioare deosebite, o sala enorma unde se organizau banchetele, o colectie de costume, argintarii si diferite exponate chinezesti Ming. Continuam cu cele mai cunoscute locuri sfinte din Uzbekistan: necropola Chor Bakir si Mausoleul Bagautdin Nakshbandi unde, in fiecare zi, se aduna numerosi pelerini musulmani din Asia Centrala pentru a se ruga. Turul mai cuprinde si Moscheea si Mausoleul lui Buyan Kuli Khan. Acesta impresioneaza prin maretia formelor, scara de constructie, simplitatea exceptionala si luciditatea ideilor arhitecturale. Interiorul mausoleului este aproape fara decor, dar cavoul si camera de rugaciune sunt decorate cu ornamente superbe. Vom termina acest tur cu vizita la casa-muzeu a lui Faizullah Khodjaev, un renumit politician din Bukhara, ocazia cu care vom afla mai multe detalii despre viata oamenilor bogati in secolul XiX, suprafata totala a cladirii fiind de aproximativ 3 hectare. Seara revenim in Bukhara pentru cina la restaurant local si cazare la hotel 4.
Ziua 7: Bukhara - Shakrisabz - Samarkand
Dupa micul dejun plecam spre Samarkand (260km), citadela splendorilor, cea mai frumoasa din Asia Centrala. Pe drum ne vom opri in Shakre Sabz, locul de nastere al hanului Tamerlane/ Timur Lenk ("Timur cel schiop") - un cuceritor turco-mogol si erou national al Uzbekistanului. Aici vom vizita ruinele palatului Ak-Saray si moscheea Kok Gumbaz. Dupa amiaza ne continuam drumul spre Samarkand, unde vom ajunge in cursul serii. Cazare la hotel Regal Palace 4 (sau similar).
Ziua 8: Samarkand
Intreaga zi este dedicata vizitarii orasului Samarkand. Vreme de secole a fost o capitala a Islamului moderat si luminat, un centru al dervisilor si sufitilor, savantilor, astronomilor si medicilor din aceasta parte a lumii. Astazi farmecul sau a ramas, rezonanta cu vremurile de glorie regasindu-se in fiecare colt de strada si in orice cladire sau edificiu splendid conservat. Vom vizita Piata Registan ("piata nisipurilor") inconjurata de cele trei medrese (scoli de teologie musulmana unde se studiaza Coranul): Ulugbek, Shirdor si Tilla Kari. Urmeaza Moscheea Bibi Khanum - una din cele mai frumoase din intreaga Asie, ansamblul Shahi Zinda cu cele 44 de morminte in 20 de mausolee, Mausoleul Gur Emir - emirul care a construit macabre piramide din capetele invinsilor sai, Bazarul. Cina la un restaurant local. Cazare la hotel 4.
Ziua 9: Samarkand - Tashkent
Mic dejun. Astazi continuam vizita in Samarkand, oras denumit de istorici si poeti "Roma din Est" datorita moscheelor, medreselor si cladirilor impunatoare bogat decorate. Vom incepe cu Observatorul astronomic al lui Ulugbek, nepotul lui Timur Lenk, ce poate fi inca utilizat pentru observarea corpurilor ceresti si calcularea miscarii lor. Ziua continua cu Muzeul lui Afrosyab, considerat intemeietorul orasului. Legendele spun ca acesta a fost neobisnuit de intelept si glorios, remarcandu-se prin ganduri pure si fapte bune. Timp liber pentru plimbari individuale. La ora 17:00 luam trenul de mare viteza spre Tashkent, unde vom ajunge la 19:10. Cina la un restaurant local. Cazare la hotel Lotte City 4 (sau similar).
Ziua 10: Tashkent
Dupa micul dejun avem timp liber pentru plimbari individuale si ultimele cumparaturi in bazarul Chor-su. Cina cu spectacol traditional la un restaurant local. Cazare la hotel 4.
Ziua 11: Tashkent - Bucuresti
Transfer la aeroport la ora 05:30 pentru imbarcare pe cursa Turkish Airlines cu plecare la ora 11:35. Schimbarea cursei la Istanbul si sosire la Bucuresti la ora 20:50.

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " PARALELA 45 PIPERA"

Total Oferte de Turism (3307)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: PARALELA 45 PIPERA