Destinatii Europene

Tarile Nordice

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
13 zile
Valabilitate Oferta:
19/02/2014 - 21/08/2014
Pret Total:
685 € (52.69€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Pret: 685 EUR
Plecari:
28.Jun.2014
15.Jul.2014
31.Jul.2014
21.Aug.2014

Include:
- transport cu autocar modern, cu climatizare, clasif. 2- 4, exceptând ziua a 9 Copenhaga (contra cost cu mijloace de transport public)
- 1 cazare pe vapor în cabine de 4 paturi;
- 11 cazări cu mic dejun în hoteluri 3 - 4 si IBIS;
- ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Nu include:
- asigurarea medicală, intrările la obiective si serviciile de ghizi locali;
- supliment (opţional) pt. cabină de 2 paturi pe ferry de noapte (39 euro/pers.)

Ziua 1. BUCURESTI- BUDAPESTA (895 km)
Ora 6:00 Plecare din Bucuresti din parcarea de la Piaţa Victoriei, pe ruta (vezi tabelul de mai jos). Sosire si cazare la Budapesta.
Ziua 2. BUDAPESTA- CRACOVIA- VARSOVIA (650 km)
Mic dejun. Tranzitând Slovacia, se pleacă spre Cracovia, unul dintre cele mai vechi si mai mari orase din Polonia, fosta resedinţă a regilor polonezi. Pe colina Wawel, situată deasupra Vistulei, se vizitează cel mai important complex arhitectonic, aparţinînd fostei resedinţe regale: Castelul Wawel si Catedrala fortificată Wawelska. Cazare la Varsovia.
Ziua 3. VARȘOVIA- GDYNIA (ferry) (480 km)
Mic dejun. Începem turul de oras în Varsovia, care este notabilă printre capitalele Europei nu numai prin mărimea, vechimea si frumuseţea sa, cât pentru indestructibilitatea sa, o adevărată Pasăre Phoenix care a renăscut de nenumărate ori din cenusa războiului. Se vizitează Orasul Vechi - Stare Miasto, cu Catedrala Sf. Ioan si Palatul Regal. Plecare spre Gdynia (sau Swinoujscie) si îmbarcare pe ferry boat pentru traversare în Suedia (la Karlskrona sau Ystad). Cazare la bordul navei în cabine cu 4 paturi (vezi supliment pt. cabine cu 2 paturi).
Ziua 4. KARLSKRONA (sau YSTAD)- STOCKHOLM (490 km)
Mic dejun. Traversăm sudul ţării către Stockholm, capitala Suediei "răsfirată" pe un adevărat arhipelag de insuliţe. Cazare la Stockholm.
Ziua 5. UPPSALA- STOCKHOLM (150 km)
Mic dejun. Începem turul de Stockholm: vechiul oras medieval (Gamla Stan), Catedrala, Palatul Regal, Parlamentul, Primăria, (în salonul albastru si salonul auriu în fiecare an se decernează Premiile Nobel), Muzeul Vasa. Timp liber. Sugerăm vizita "Muzeului Satului"-Skansen, unde sunt expuse clădiri tradiţionale din toată Suedia. Opţional (25 euro) excursie spre Uppsala, capitala eclesiastică si universitară a ţării, unde se vizitează Catedrala încoronării regilor suedezi, Castelul regal si prestigioasa Universitate. Întoarcere la Stockholm pentru cazare.
Ziua 6. STOCKHOLM- Castelul DROTTNINGHOLM- OSLO (520 km)
Mic dejun. Dimineaţă timp liber sau optional excursie cu autocarul (10 euro) sau croazieră cu vaporasul (25 € )spre Castelul Drottningholm, resedinţa oficială a familiei regale, numit si "Versailles suedez". După amiază se traversează Suedia cu destinaţia Oslo. Cazare la Oslo.
Ziua 7. OSLO
Mic dejun. Tur de oras pietonal în Oslo: Parcul sculptorului Gustav Vigeland, Palatul Regal, Stortinget (Parlamentul), Teatrul Naţional si Primăria (unde se decernează anual, premiile Nobel pt. pace) si Fortăreaţa Akershus. Timp liber în capitala Norvegiei pt. a gusta farmecul orasului în portul Akker Brygge cu atracţiile sale: restaurante cu specific, magazine de creveţi si specialităţi de peste etc. Cazare la Oslo.
Ziua 8. OSLO- GOTEBORG- HELSINGOR- COPENHAGA (560 km)
Mic dejun. Părăsim Norvegia pentru o ultimă vizită în Suedia la Goteborg, cel de-al doilea oras ca mărime al ţării si cel mai mare port scandinav. Tur de oras: GotheborgsUtkiken - turnul principal, Opera, Centrul Maritim, Radhuset (Primăria), Bursa si Centrul Istoric Gustav Adolfs Torg. Deplasare către sudul Suediei, pentru traversare cu ferryboat spre Helsingor. Traseul trece pe lângă Castelul Kronborg, locul tragediei lui Hamlet, impunător prin arhitectura sa sobră. Cazare la Copenhaga.
Ziua 9. COPENHAGA
Mic dejun. Vizita capitalei Danemarcei pietonal si cu transportul public: Palatul Rosenborg (fosta resedinţă regală), Palatul Christiansborg, Primăria, vechiul Port Nyhavn si celebra statuie Mica Sirenă - simbolul capitalei daneze. Timp liber pentru vizită individuală în Copenhaga. Cazare la Copenhaga. Seara, opţional vizită în parcul de distracţii Tivoli (al 3-lea ca faimă din Europa), deschis publicului încă din 1843.
Ziua 10. COPENHAGA- HAMBURG- BERLIN (590 km)
Mic dejun. Dimineaţă traversăm cu ferryboat-ul în Germania la Puttgarden (45 min.). Se vizitează centrul cosmopolit al orasului Hamburg: Primăria, Bursa, Biserica St.Jacobi, Binenalster, Biserica St.Michaelis si zona portuară. După-amiază ne îndreptăm spre Berlin pentru un tur de oras cu autocarul, ca apoi să continuăm turul pietonal admirând de aproape: Poarta Brandenburg, Unter den Linden Strasse, Reichstag Insula muzeelor, Opera, Catedrala. Cazare în zona Berlin.
Ziua 11. POTSDAM- DRESDA- KARLOVY VARY- PRAGA (370 km)
Mic dejun. În Potsdam vizităm Palatul Sanssouci si splendidele sale grădini (fost Palat de Vară al Regelui Prusiei, Frederick cel Mare). Apoi tur de oras în Dresda: Opera, Domul si Palatul Zwinger, fastuos ornamentat în stil baroc. Continuăm cu o scurta vizita in Karlovy Vary- staţiune balneara cu izvoare termale si hoteluri luxoase care au atras aristocraţia secolelor trecute. Seara sosire si cazare la Praga.
Ziua 12. PRAGA- BUDAPESTA (525 km)
După micul dejun, tur de oras Praga: Catedrala Sfântul Vit, Podul Carol, Primăria si Turnul cu Ceas, Cartierul Evreiesc, etc. Continuăm itinerariul spre Budapesta unde opţional se poate organiza o croazieră pe Dunăre (cu sau fără cină inclusă). Cazare la Budapesta.
Ziua 13. BUDAPESTA- BUCURESTI (895 km) După micul dejun, plecare spre Bucuresti. Sosire seara, după ora 23.30, în funcţie de trafic si formalităţile vamale.

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " PARALELA 45 PIPERA"

Total Oferte de Turism (3307)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: PARALELA 45 PIPERA