Destinatii Europene

PELERINAJ IN “TARA SFANTA” - ISRAEL

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
6 zile
Valabilitate Oferta:
04/11/2013 - 09/11/2013
Pret Total:
435 € (72.5€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • monumente istorice
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

PELERINAJ IN “TARA SFANTA”
ISRAEL
(P)

BETHLEEM - IERUSALIM - JERIHON - QUMRAN-NAZARET - MAREA MOARTA - GALILEA - HAIFA - TEL AVIV

Transport: Avion – Compania TAROM & autocar lux
Perioada: 04 - 09.11.2013
Actiune organizata in colaborare cu Agentia ”Yacov Tours”- Nazaret, Israel

Ziua 1: BUCURESTI – BETHLEEM
Intalnire la Aeroportul International Otopeni “Henri Coanda”, ora 04:30, cu conducatorul de grup din partea Agentiei Organizatoare. Imbarcare cursa TAROM, Bucuresti (06:00) – Tel Aviv (07:35). Transfer aeroport – Ierusalim – Ein Karem – “patria Sfantului Ioan Botezatorul”. Vizitarea Bisericii si a criptei in care s-a nascut “cel mai mare om nascut dintr-o femeie”, Fantana Fecioarei Maria. Ultimul obiectiv din zona Ein Karem: Biserica Vizitarii, una dintre cele mai “artistice” Biserici din Tara Sfanta! Cina si cazare la hotel Shepherd Plaza 4* (similar), in Bethlehem.

Ziua 2: BETHLEEM – IERUSALIM
Mic dejun. Vizitarea Bisericii Ortodoxe a Nativitatii si a Criptei unde Dumnezeu S-a facut Om, pentru mantuirea noastra (aici se afla o icoana a Maicii Domnului ”Aparatoarea Betleheemului”, facatoare de minuni). Biserica romano-catolica Sf. Ecaterina, Campul Pastoriilor Evrei. Deplasare (autocar) Ierusalim, pe Muntele Maslinilor. Incepem pelerinajul nostru pe jos (atentie cu ce va incaltati!), cu vizitarea Bisericilor Pater Noster (Tatal Nostru) si Dominus Flevit (Domnul a Plans), Gradina Getismani, unde Iisus a petrecut Joia cea Mare, ultima noapte de libertate, cu Biserica Natiuniilor (Agoniei). Ultimul obiectiv din ziua respectiva, impresionanta Biserica a Mormantului Maicii Domnului. Cina si cazare hotel 4* in Bethleem.

Ziua 3: IERUSALIM
Mic dejun.OPTIONAL Ierusalim. ”Pachet special vizita” Via Dolorosa - Drumul Crucii - Muntele Sionului: 65 euro/persoana, include si transfer auto). Vom intra in Sfanta Cetate prin Poarta Sf. Stefan (Poarta Leilor). Vizitarea casei in care a locuit Maria in Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa (Calea Durerii) spre Golgota. Drumul este marcatde cele 14 Statii (popasuri), ce amintesc momentele dramatice, dupa prinderea lui Hristos. Apoi cu iubire si reculegere ne vom inchina in Biserica Sfantului Mormant, la altarul Rastignirii Domnului pe Golgota si la Piatra Ungerii. Vizitarea tuturor Paracliselor Sfinte. Continuam cu vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul ”Cina cea de Taina” (locul primei Biserici crestine din lume), Mormantul Marelui Rege David. Vizita la Zidul Plangerii. Cina si cazare in Bethleem la hotel 4*.

Ziua 4: IERUSALIM –JERIHON – MAREA MOARTA – NAZARET
Mic dejun. Deplasare Ierusalim – Marea Moarta. Intrare in orasul Jerihon, cel mai vechi oras din lume. Vizita la Biserica si Caminul Romanesc de la Jerihon. Privire asupra Muntelui Carantania, unde Mantuitorul a fost Ispitit de diavol. Coboram la Marea Moarta (- 400 m), cea mai joasa mare de pe glob si vom ajunge la Qumran (vechiul centru al Esenienilor) la Marea Moarta. Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice (AHAVA), restaurant/autoservire. Continuam spre Galileea (in nordul Israelului), urcand pe valea Iordanului. Yardenit–vizita la locul amenajat al Botezului. Cina si cazarea in Nazaret la hotel Sant Gabriel 3*superior (similar).

Ziua 5: GALILEA: CAANA GALILEII – NAZARET – MUNTELE TABOR
Mic dejun. Primul obiectiv pe care-l avem de vizitat in Nazaret: Biserica Ortodoxe Sf. Gavril cu Izvorul Mariei – pictata de Fratii Morosanu in anul 1977, continuam cu Biserica Catolica Buna Vestire, cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat. Deplasare la Caana, vizita la Biserica Grec-Ortodoxa, aflata pe locul casei lui Simion Cananitul unde a avut loc prima minune din Galileea, transformarea apei in vin. Continuam, indreptandu-ne spre Muntele Tabor, vizitarea Bisericii Grec-Ortodoxe, aflata pe locul “Schimbarii la Fata”. Transfer microbuze arabe ( 5 euro/persoana, se achita la urcare). Coboram spre Marea Moarta (215 m sub nivelul marii). Capernaum, oras denumit si ”Cetatea Domnului”, vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf. Petru. Tabha, unde Iisus a savarsit minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti. Muntele Fericirilor, unde Mantuitorul a spus cele 8 Fericiri, vizitarea Bisericii. Optional, in functie de timp, scurta croaziera (45 minute; cca.10 euro/persoana) cu o copie a “ barcii lui Isus”, pe apele Sfinte ale Marii Galileii si masa de pranz la un restaurant cu produse pescaresti, pe malul Marii Galileii.
Cina si cazare hotel in Nazaret.

Ziua 6: NAZARET – HAIFA – TEL AVIV.
Mic dejun matinal. Parasim hotelul, indreptandu-ne spre HAIFA, splendid oras, unul dintre principalele porturi la Marea Mediterana, al treilea oras ca marime al Israelului, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom admira (vedere panoramica) Templul Cultului Bahai, cu gradinile pe terase - etajate, vizitarea Bisericii Stela Maris (Steaua Marii) cu grota Sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Parasim Haifa si ne indreptam pe coasta Mediteranei spre Aeroportul International Ben – Gurion Imbarcare cursa TAROM Tel Aviv (23:45) - Bucuresti (03:30).


PRET/PERSOANA: 435 Euro (loc in camera tripla)
445 Euro (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 130 EURO
Tariful este valabil pentru un grup de minim 35 persoane.

SERVICII INCLUSE:
 transport avion Compania TAROM, Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti;
 asistenta (Tel Aviv) in aeroport la sosire / plecare;
 5 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) hoteluri 3*sup./4* (camere cu grup sanitar propriu, aer conditionat, telefon, TV cablu): 3 nopti Bethleem, 2 nopti Nazaret;
 transport autocar modern (aer conditionat) pentru executarea programului;
 intrari la obiectivele precizate in program;
 ghid local – vorbitor de limba romana la principalele obiective – specializat in Circuite Religioase;
 conducator de grup (Tour Leader) din partea agentiei organizatoare.

NU SUNT INCLUSE, DAR SUNT OBLIGATORII:
 taxele de aeroport: 155 euro/persoana, se achita la Agentie;
 “pachet special vizita” ziua 3: 65 euro /persoana, se achita la Agentie;
 transfer microbuz Muntele Tabor: 5 Euro/persoana, se achita la urcare;
 bacsisurile, obligatorii in Israel: 30 euro/persoana (pentru ghizi locali, soferi, restaurante, hoteluri), se achita la fata locului reprezentantului Agentiei locale;
 asigurarea medicala;
 asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice).

GRUP MINIM: 35 PERSOANE. Supliment grup 25-34 persoane: 20 euro/persoana

ACTE NECESARE:
 pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii. In vederea acceptului de intrare in statul Israel, copie xerox.
 Atentie: NU se mai accepta pasapoarte temporare cu valabilitate un an /zile!

TERMENUL LIMITA DE INSCRIERE: 10 zile inainte de data plecarii.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):
 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
 40 EURO / adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
 45 EURO / adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
 50 EURO / adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
 60 EURO / adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

OBSERVATII:
 Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
 Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.
 Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
 Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
 NOTA: Autoritatile israeline isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Paralela 45 nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.
 Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita de oficialitatile de resort, conform standardelor proprii.
 Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
 Asezare

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel