Destinatii Europene

Liban - Siria - Iordania

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
9 zile
Valabilitate Oferta:
22/02/2011 - 01/11/2011
Pret Total:
997 € (110.78€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Descoperiti Orientul Apropiat
LIBAN – SIRIA – IORDANIA
LIBAN: Beirut- Tyrr – Sydon-Baitelddin
SIRIA: Crak de Chevaliers – Palmyra – Damasc – Ma’aloula – Bosra
IORDANIA: Jerash – Amman - Madaba – Muntele Nebo – Marea Moarta - Petra

Transport: Avion – Compania Tarom & autocar
Perioade: 09 – 17.04. ;21-29.05 ; 30.08-07.09. ; 01.11.-09.11.2011

Ziua 1: BUCURESTI – BEIRUT
Intalnire la Aeroportul International Otopeni “Henri Coanda”, ora 22.00, cu conducatorul de grup roman din partea agentiei. Imbarcare cursa TAROM, Bucuresti (23.50) – Beirut (02:30). Transfer aeroport – hotel. Cazare Hotel AS SAHA (similar) in Beirut.

Ziua 2: BEIRUT – SYDON – TYRR
Mic dejun. Incepem circuitul principalelor obiective istorice din Liban, cu cel de-al treilea oras din tara: Sydon (“Pescuit”), care a fost unul dintre cele mai renumite orase din lumea antica. Orasul a fost sub influenta egipteana, siriana, iar dupa anul 959 d.Hr., persana. Ne vom continua drumul spre Tyrr (Tyrrus), care apare in scrierile lui Herodot. In sec. VII a fost ocupat de Sarazini, iar in sec. XII de cruciati, pana in anul 1291, cand a intrat in sfera de influenta musulmana. Vom admira coloanele si mozaicurile romane, bine conservate, porti impunatoare in stil “corinth” sau cisterne. Intoarcere la Beirut. City tour Beirut. Cina si cazare Hotel AS SAHA in Beirut.

Ziua 3: BEIRUT – PALMYRA
Mic dejun. Tur de oras Beirut (supranumit “Monte Carlo” al Orientului), ce include deplasare la Beit Elldin, vizita la Palatul construit in anul 1788 de catre Emirul Bashir Al Shab. Continuam calatoria spre Siria. Vizita la Crak de Chevaliers (Castelul Cruciatilor), construit in perioada evului mediu, o impunatoare constructie, o mare atractie turistica. Continuam spre Palmyra, cel mai cunoscut sit arheologic din Siria. Perspectiva spre “Arabic Castle”.Cina si cazare Hotel ZANOBIA /similar in Palmyra.

Ziua 4: PALMYRA – MA`ALOULA - DAMASC
Mic dejun. Tur de oras Palmyra, cu vizitarea splendidului oras roman, care in perioada Imparatului Caracala era ridicat la rangul de “colonie romana”. Amplasat intr-o oaza cu doua izvoare, din desertul sirian, pe drumul cavalerilor dintre Damasc si Eufrat, orasul-cetate a cunoscut o perioada de inflorire datorita legaturilor comerciale cu “Drumul matasii”. Vom trece pe via Regia, ne vom opri la Templul Zeului Baal, vom admira Tetrapylonne si Teatrul Antic. Ne continuam drumul spre Ma`aloula,singurul loc din lume unde se mai vorbeste limba “aramaica”, cea vorbita de Iisus Hristos! Deplasare spre Damasc. Cina si cazare la Hotel SAFIR sau similar.

Ziua 5: DAMASC
Mic dejun. Tur de oras panoramic cu vizitarea urmatoarelor obiective: Muzeul National, Marele Bazar (“Souk”), Omayyad Mosque, unde se afla Mausoleul Sfantului Ioan Botezatorul si Mausoleul lui Saladin, situat intr-o mica gradina de langa Marea Moschee Capela Sf. Anania (unul dintre primii discipoli ai lui Hristos). Dupa-amiaza, timp liber pentru cumparaturi. Cina si cazare la Hotel Safir sau similar in Damasc.

Ziua 6: DAMASC – AMMAN
Mic dejun.Ultimul obiectiv din Siria pe care il vom vizita: anticul oras roman Bosra, capitala Provinciei Arabia (an 106 d.Hr.), in perioada Imparatului roman Traian.
Dupa trecerea granitei iordaniene, primul obiectiv pe traseu care se va vizita, va fi Jerash, anticul “Gerasa” ce facea parte din Confederatia celor mai importante 10 orase din zona in prioada romana, numite “Decapolis”. Vizitarea vechiului oras cu Poarta lui Hadrian, Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus si Artemis, Aleea Cardo (in linie dreapta cu peste 220 coloane in stil doric si ionic). Cina si cazare Hotel Region sau similar in Amman.

Ziua 7: AMMAN – MADABA – MT. NEBO – MAREA MOARTA
Mic dejun. Tur de oras Amman: se viziteaza Citadela (cu perspectiva spre Amfiteatrul Roman),Templul lui Zeus, Palatul Omayazilor si Muzeul de Arheologie. Deplasare spre Madaba - orasul mozaicurilor, pentru a vizita Biserica greaca-ortodoxa Sf. Gheorghe, unde se afla un mare mozaic din sec. VI, ce reprezinta Tara Sfanta, cu centrul la Ierusalim. Vom urca pe Muntele Nebo (800 m), de unde Moise a vazut “Pamantul Fagaduintei”. Continuam spre Valea Iordanului, cu vizitarea locului real al Botezului Mantuitorului, pe malul stang al raului, in apropiere de varsarea Iordanului in Marea Moarta (400 m sub nivelul marii). Scurt popas cu dejun inclus la un restaurant din zona. Ne intoarcem la Amman. Cina si cazare Hotel Region sau similar.

Ziua 8: AMMAN – PETRA - AMMAN
Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre Petra (cca. 3 ore). Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor (acum mai mult de 2000 ani in urma), sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812, dupa o uitare de cca 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple si monumente funerare. Ne vom opri, in special, pentru a vizita Tezaurul – Al Kmazanek si Amfiteatrul. Pentru comorile ei, Petra reprezinta cea mai cunsocuta atractie turistica a Iordaniei, fiind recent votata a Treia Minune a Lumii Antice. Retur in Amman pentru cina si cazare la Hotel Region.

Ziua 9: AMMAN – BUCURESTI
La ora 01.00, mic dejun la pachet. Transfer hotel – aeroport. Imbarcare cursa TAROM AMM (03:00) si sosire in BUH (07:20).
Pentru retur data: 07.09 si 09.11.2011, AMM (04:45)-BUH (07:45)

PRET / PERSOANA: 997 Euro (loc in camera dubla / tripla)
Supliment camera single – 200 Euro
Pretul este valabil pentru grup minim de 25 persoane.
Supliment pentru grup 20-24 pers: 29 euro / persoana

SERVICII INCLUSE
 transport avion compania TAROM, Bucuresti – Beirut si Amman – Bucuresti;
 8 nopti cazare hoteluri 3*(in Iordania) / 4*(in Liban & Siria) conform program (camere cu aer conditionat, telefon, TV cablu): 2 n.Beirut, 1 n.Palmyra, 2n.Damasc, 3n. Amman
 8 mic dejunuri si 7 cine ;
 1 pranz (Marea Moarta) ;
 transport autocar modern (a/c), pentru transferuri si realizarea programului in Liban, Siria & Iordania;
 intrari la obiectivele precizate in program (INCLUSIV la Petra, unde intrarea costa 50 Dinari -cca.55 Euro/euro/persoana!!);
 insotitor roman de grup;
 ghizii locali la principalele obiective din Liban, Siria si Iordania.

NU SUNT INCLUSE,DAR SUNT OBLIGATORII
 taxele de aeroport: 150 euro / persoana, se achita la agentie
 taxa de viza Liban, Siria & Iordania : 45 euro / persoana, se achita la agentie
 intrare / iesire Iordania: 16 euro / persoana, se achita la agentie
“tips”/bacsisurile – obligatorii pentru Iordania / Siria / Liban: 40 euro / persoana (se achita la fata locului ghidului / reprezentantului agentiei locale),pentru ghizii,soferii,personal hotelier etc.
 medicala / asigurarea storno (optionala, se incheie la semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice).
 asigurarea de sanatate - nu este obligatorie dar este recomandata.
 asigurarea storno – se incheie la inscriere, odata cu semnarea Contractului cu Turistul

ACTE NECESARE:
Pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii (pentru obtinerea vizelor, doar copii xerox).

CONDITII DE RETRAGERE / PENALIZARI:
20% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;
50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;
80% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;
100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

TERMENUL LIMITA DE INSCRIERE:
3 saptamani inainte de data de plecare, cand se depun tabelele pentru obtinerea vizelor pentru Liban, Siria si Iordania.

TRANSFERURI DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT:
- 50 Lei/ persoana/ sens (dus sau intors) din orasele: Ploiesti, Urziceni, Pitesti, Alexandria, Giurgiu, Turnu Magurele
- 75 Lei/ persoana/ sens (dus sau intors) din oraslele: Constanta, Calarasi, Slobozia, Buzau, Tecuci, Braila, Focsani, Galati, Tulcea, Craiova, Slatina, Ramnicu Valcea, Brasov

ATENTIE!!! IMPORTANT!!!
Turistii care au in pasaport stampila de intrare/iesire stat Israel, NU PRIMESC VIZA DE INTRARE IN SIRIA. In acest sens este RECOMANDABILA SCHIMBAREA PASAPORTULUI.
In cazul neacordarii vizei de intrare in Iordania, Siria sau Liban, taxa de viza NU ESTE RETURNABILA.

OBSERVATII:
 Pentru pauza rezervata mesei de pranz, se va asigura oprirea numai in limita posibilitatilor de timp si spatiu adecvat.
 Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
 Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.
 Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
 Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
 Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita de oficialitatile de resort, conform standardelor proprii.
 Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele lega

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " PARALELA 45 PIPERA"

Total Oferte de Turism (3307)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: PARALELA 45 PIPERA