Destinatii Europene

INSULELE AZORE

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
17/07/2013 - 24/07/2013
Pret Total:
980 € (122.5€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • litoral
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

Insulele Azore
(P)

Plecari: 17.07, 21.08.2012 (7 nopti / 8 zile)

Ziua 1: Bucuresti – Insula Sao Miguel
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 04:00 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei TAP Portugal cu decolare la ora 05:35. Sosire in Lisabona la ora 08:00, ora 13:00 decolare zbor Lisabona - Ponta Delgada (Insula Sao Miguel). Sosire in Ponta Delgada la ora 14:15 si transfer la hotel. Cazare la hotel Vila Nova 3* sau similar. Dupa amiaza, plimbare cu insotitorul de grup in centrul istoric al orasului Ponta Delgada.

Ziua 2: Insula Sao Miguel: Lagoa do Fogo, Furnas si plantatiile de ceai
Mic dejun. Excursie de o zi la Lagoa do Fogo si Furnas, in partea centrala si estica a insulei. Ne vom opri mai intai la punctul de Belvedere spre Lagoa do Fogo, lac care acopera craterul unui vulcan stins. In continuare ne vom opri la punctul de belvedere Santa Iria de unde vom admira panorama coastei nordice. Vom trece pe langa plantatiile de ceai unde se produce ceaiul verde si ceaiul negru, foarte apreciat pentru aroma sa. Ne vom opri la punctul de belvedere Pico do Ferro pentru a admira valea Furnas, vom vedea malurile pline de flori ale lacului Furnas si “caldeiras” – izvoarele calde care sunt folosite drept bucatarie naturala. Gatitul in vase ingropate in pamantul fierbine este o traditie veche care ofera o mancare foarte gustoasa, traditie pe care o vom testa si noi la masa de pranz. Dupa pranz vom vizita Parcul Terra Nostra, amenajat inca din sec al XVIII-lea care contine si o piscina cu apa termala. Intoarcere la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 3: Insula Sao Miguel: Sete Cidades si plantatiile de ananas
Dupa micul dejun, excursie de jumatate de zi la Sete Cidades, in partea de vest a insulei. Ne vom opri la punctul de belvedere Vista do Rei pentru a admira privelistea minunata a Lacului Verde si a Lacului Albastru care acopera un imens crater vulcanic. In continuare vom vizita o plantatie de ananas si vom vedea cum este cultivat acest fruct. Inainte de a pleca spre Ponta Delgada vom degusta lichiorul de ananas. Dupa amiaza, excursie optionala Ecoaventura & Ferraria spa (pentru grupul din luna august, aceasta excursie optionala se poate organiza in ziua 4).

Ziua 4: Insula Sao Miguel – Insula Faial
Mic dejun. Transfer la aeroportul Ponta Delgada pentru zbor spre Insula Faial. Sosire in Horta, capitala insulei Faial si transfer la hotel 4*. Timp liber. Dupa amiaza vom face un tur de ½ de zi al Insulei Faial pornind din Horta. Vom trece pe langa morile de vant spre Espalamaca Belvedere pentru a admira panorama insulei dupa care vom trece pe langa “caldeira”, craterul verde al Insulei Faial. Ne vom intoarce in Horta trecand pe langa Varadouro, un spa local cu piscine naturale (pentru grupul din luna august, turul Insulei Faial se va desfasura in ziua 6). Cazare in Horta.

Ziua 5: Optional, excursie in Insula Pico
Mic dejun. Excursie optionala de o zi in Insula Pico: dupa o scurta calatorie cu feribotul vom ajunge pe Insula Pico situata foarte aproape de Insula Horta. Vom incepe vizita insulei cu Arcos do Cachorro, satul Sao Roque, in trecut un centru prosper al vanatorii de balene. Ne vom deplasa in continuare spre Lajes, pe coasta de sud unde se poate vizita muzeul dedicat vanatorilor de balene (biletul de intrare nu este inclus in pretul excursiei). Intoarcere in Insula Faial, cazare.

Ziua 6: Optional, expeditie pe mare pentru observarea delfinilor si a balenelor
Mic dejun. Dimineata, optional, expeditie pe mare pentru observarea delfinilor si a balenelor (aprox 3 ore); Insulele Azore sunt un adevarat paradis pentru observarea balenelor. In trecut, balenele erau vanate in Insulele Azore, dar azi aceasta activitate este interzisa. Raman insa povestile spuse de pescarii in varsta in port. Cazare.

Ziua 7: Insula Faial – Insula Terceira
Mic dejun. Dimineata, timp liber. Dupa amiaza transfer spre aeroportul din Faial pentru zbor spre Insula Terceira. Sosire in Angra do Heroismo, transfer si cazare la hotel Angra Garden 3* sau similar. Seara, optional, cina de ramas bun cu muzica traditionala.

Ziua 8: Insula Terceira – Lisabona – Bucuresti
Mic dejun. Dimineata, turul Insulei Terceira: plecare din Angra do Heroismo spre punctul de belvedere Pico das Cruzinhas cu privelisti superbe asupra insulei. Continuam spre interiorul insulei spre pestera Algar do Carvao (intrarea nu este inclusa), o grota de origine vulcanica cu forme neobisnuite. Continuam spre coasta de nord a insulei unde vom vedea un mozaic de campii divizate de garduri joase de piatra. Oprire la Biscoitos unde se afla piscinele naturale din lava formate in timpul eruptiilor vulcanice. Veti putea vizita Muzeul Vinului si veti degusta vinul local. Ne vom intoarce trecand pe langa plaja lunga cu nisip Praia da Vitoria. Dupa amiaza, transfer la aeroportul din Terceira pentru imbarcare pe zborul spre Lisabona cu decolare la ora 16:40. Sosire in Lisabona la ora 20:00 si imbarcare pe zborul spre Bucuresti care decoleaza la ora 22:45. Sosire in Bucuresti la ora 04:45 a doua zi.

Pret/ persoana (loc in camera dubla): 980 Euro
Supliment camera single: 210 Euro
Oferta este valabila pentru un grup minim de 20 persoane

Servicii incluse in pret:
- zbor Bucuresti – Lisabona - Insula Sao Miguel si Insula Terceira – Lisabona - Bucuresti, compania TAP Portugal
- zboruri interne intre Insula Sao Miguel si Insula Faial si intre Insula Faial si Insula Terceira
- 7 nopti cazare cu mic dejun astfel: 3 nopti in Ponta Delgada la hotel 3*, 3 nopti in Horta la hotel 4*, 1 noapte Angra do Heroismo la hotel 3*
- transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si viceversa
- un dejun in ziua a doua
- Excursie de o zi Lagoa do Fogo si Furnas – Insula Sao Miguel cu autocar si ghid local
- Excursie de jumatate de zi (aprox 3 ore) Sete Cidades - Insula Sao Miguel cu autocar si ghid local
- Turul Insulei Faial de jumatate de zi (aprox 3 ore) cu autocar si ghid local
- Turul Insulei Terceira de jumatate de zi (aprox 3 - 4 ore) cu autocar si ghid local
- insotitor roman de grup


Nu sunt incluse:
- taxele de aeroport: 280 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
- biletele de intrare la obiectivele turistice si excursiile optionale
- bauturile la mese
- asigurarea medicala si asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)
- bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (aprox 15 EURO/ persoana, se achita insotitorului de grup la sosire)

Orar de zbor informativ (ore locale):
Grup iulie:
17.07: Bucuresti 05:35 – Lisabona 08:00 / 13:00 – Ponta Delgada 14:15
20.07: Ponta Delgada 07:30 – Horta 08:20
23.07: Horta 17:20 – Terceira 17:55
24.07: Terceira 16:40 – Lisabona 19:55 / 22:45 – Bucuresti 04:45 (pe 25.07)
Grup august:
21.08: Bucuresti 05:35 – Lisabona 08:00 / 13:00 – Ponta Delgada 14:15
24.08: Ponta Delgada 16:00 – Horta 17:00
27.08: Horta 11:45 – Terceira 12:20
28.08: Terceira 16:40 – Lisabona 19:55 / 22:45 – Bucuresti 04:45 (pe 25.07)


Excursii optionale – preturi informative:
 Ecoaventura & Ferraria spa: 55 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 4 persoane participante.
 Excursie de o zi in Insula Pico: 90 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 15 persoane participante si include: transport hotel – port, pranzul, bilete de feribot si transport cu autocarul.
 Expeditie pe mare pentru observarea delfinilor si a balenelor: 55 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 15 persoane participante.
 Cina cu muzica traditionala: 68 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 15 persoane participante si include: transfer, cina cu bauturi si spectacol cu muzica traditionala.

Informatii utile:
Documente necesare: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei. Termen limita de inscriere: cu 60 de zile inaintea inceperii excursiei

Transferuri din provincie la/ de la aeroport (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):
- 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
- 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
- 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
- 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
- 60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

Observatii:
- Rezervarile se vor face in urma achitarii unui avans de minim 50%, urmand ca serviciile sa fie achitate integral cu minim 15 zile inainte de plecare;
- Pentru grup mai mic de 20 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
- Clasificarea pe stele a hotelurilor din oferta este cea atribuita oficial de autoritatile de resort din Portugalia. Aceste standarde sunt specifice pentru Portugalia si nu corespund sau nu pot fi echivalate cu standardele din alte tari. Facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
- cazarea la hotel se face dupa ora 14:00. In ultima zi a excursiei, camerele se elibereaza la ora 11:00.
- copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar (detalii pe www.politiadefrontiera.ro)
- conducatorul de grup poate modifica programul excursiei in anumite situatii obiective
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facili

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel