Destinatii Europene

City break in Praga

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
City Break
Durata:
3 zile
Valabilitate Oferta:
01/11/2010 - 31/03/2011
Pret Total:
199 € (66.33€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Praga e un oras care refuza vizitele programate dupa harti. Praga e un loc in care trebuie sa te pierzi.

Program recomandat:
Ziua 1 – Bucuresti – Praga
Praga e un fel de amestec de nou, vechi si foarte vechi. De la Piata Venceslas daca cobori pe bulevard te duci direct catre inima veche a orasului. Si din strazile mari si asfaltate modern, ajungi cat ai clipi, pe stradutele medievale cu piatra cubica. Terasele se intind pana in strada iar chelnerii sunt amabili. Te poti aseza la masa si poti urmari forfota de pe strada si turisii grabiti urmarind un ghid cu o umbrela ridicata.
Praga e frumoasa daca o descoperi la pas, fara reguli, fara obiective de atins. Incet… pe strazile laturalnice cu case galbene, portocalii si crem, cu muscate rosii in geam. Acolo simti cu adevarat aerul ei romantic. Acolo…si pe podul Carol (unul din cele mai frumoase monumente gotice din Europa). Mergi in continuare in cautarea “strazii de aur” - zona boema a orasului, a Pietei Wenceslas si a Pietei Staromestske Námestí (oprire la ora fixa pentru admirarea “spectacolului” papusilor), podul Carol
Ziua 2 – Praga vazuta de sus
Intoarce-te pe Podul Carol. Oricum n-o sa-ti para rau sa-l traversezi din nou. La capat, ia-o la dreapta, si-apoi iar dreapta, pe malul apei, unde sunt lebedele. Stau la poza si-ti mananca din palma. Si-apoi urca spre castel, locul din care vezi cea mai mare parte din Praga.
Castelul, cel mai mare complex medieval din Europa, a fost construit prima oara in sec al IX-lea transformandu-se dintr-o fortareata din lemn inprejmuita de ziduri de pietre intr-o cladire impozanta asa cum este el astazi. Din cadrul complexului fac parte: Catedrala Sfantul Vitus (cel mai important punct de reper din oras unde puteti vizita turnurile, muzeul si galeriile de arta), Golden Lane, Palatul Lobkowicz si biserica Sfantul George. In acest castel au avut birourile regii cehi, imparatii Imperiului Roman, presedintii Cehoslovaciei precum si cei ai Republicii Cehe. Bijuteriile coroanei sunt pastrate aici.
Schimbarea garzilor are loc in fiecare ora de la 05:00 la 23:00. Ceremonia de la pranz include fanfara si schimbarea bannerului.
Ziua 3 – pe urmele lui Kafka si o pauza binemeritata la bere
In ceea ce priveste simbolurile artistice ale Orasului de Aur, praghezii se mandresc cu capodoperele de Art Nouveau ale lui Alfons Mucha, dar marketingul turistic si-l construiesc In jurul figurii lui Franz Kafka: pentru cativa euro, ghizii te duc pe stradutele colindate odinioara de Kafka, iar apoi Iti recomanda restaurante, hoteluri si cafenele marca Franz Kafka.
Cehia este pe locul 1 in lume la consumul de bere, cu o medie de 156 de litri pe cap de locuitor. Berea se serveste absolut oriunde in Praga, chiar si la micul dejun in unele cafenele. Are un gust foarte bun si este extrem de ieftina.
Majoritatea berilor sunt beri blonde obtinute din malt si hamei. Cehii servesc berea rece si cu un guler mare de spuma. Cand veti dori sa cereti o bere la draft, trebuie sa comandati o "male pivo" (draft de 0.33l) sau "pivo" (draft de 0.5l). Cea mai cunoscuta bere este berea Pils, Pilsner Urquell, fabricata in orasul Plzen si exportata in toata lumea. O alta bere fabricata in Plzen si pe care cehii o consuma cu multa placere este berea Gambrinus.
Ziua 4 – O zi la cumparaturi si inapoi la Bucuresti
„Galeriile Z“, situate pe strada Letenska, la numarul 1, gazduiesc cateva dintre cele mai frumoase obiecte de sticla din Cehia, cunoscute pentru calitatea lor extraordinara. Multe dintre aceste piese unicat sunt realizate de profesorii de la Academia de Arte din Praga. Bineinteles, si preturile sunt pe masura calitatii.
De asemenea, alt centru comercial din Praga este „Dum Porcelanu Praha“, de pe strada Jugoslavska, unde veti gasi faimoasele portelanuri pictate de artistii cehi. Fiind apreciate in intreaga lume, portelanurile constituie un suvenir perfect pentru orice vizitator, mai ales ca preturile nu sunt foarte piperate.
Pentru Praga nu iti e suficienta o singura intalnire. Trebuie sa o revezi dupa ce la primul contact ai aleragat disperat sa vezi tot, sa intri in toate muzeele, sa nu ratezi o plimbare cu vaporasul si nici tramvaiul istoric. Praga e un loc unde sa te intorci atunci cand vrei sa redevi romantic. Cand vrei sa te intorci in timp.

Tariful pachetelor este intre 170 Euro/persoana - 379 Euro/persoana in functie de hotelul si perioada aleasa.

Nota 1: Pretul pachetelor este de persoana inclusiv taxele; prelungirea sederii este posibila la cerere;
Nota 2: Oferta este valabila in limita locurilor disponibile; perioada calatoriei trebuie sa fie intre 01.11 – 31.03.2011, sa cuprinda fie week-endul, fie minim 3 nopti la destinatie

  Tariful include:
Bilet de avion Bucuresti-Praga-Bucuresti compania CSA Airlines
3 nopti cazare cu mic dejun la unul dintre hotelurile din tabel

Nu sunt incluse in tarif:
transfer aeroport-hotel-aeroport, excursiile trecute ca optionale
asigurarea medicala : 24 RON / persoana

Lista hoteluri:
Hotel Olympik Tristar 3* http://en.olympik.cz/tristar
Hotel Orion/Sibelius 3* http://www.okhotels.cz/en
Hotel U Krize 3* http://www.okhotels.cz/en
Hotel Moevenpick 4* www.moevenpick-prague.com
Hotel Christie 4* www.hotelchristie.cz
Hotel Adria 4* www.adria.cz
Hotel Corinthia Towers 5* www.corinthia.com
Hotel Imperial 5* www.hotel-imperial.cz
Hotel Park Inn 4* www.park-inn.cz
Hotel Majestic Plaza 4* www.majestic_plaza.cz
Hotel Leonardo 4* www.leonardo.cz
Hotel Republic 4* www.1.republic.cz
Hotel Beranek 3* www.beranek.cz
Hotel City Central 3* www.city_central.cz
Hotel City Club 3* www.city_club.cz
Hotel Prague Centre 3* www.prague_centre_cz
Hotel Hilton Prague 5* www.hilton.com
Hotel President 5* www.president.cz
Hotel Ventana 5* www.ventana.cz

Orar de zbor si conditii de rezervare:
Perioada calatariei trebuie sa fie in intervalul 01.11.2010-31.03.2011
Biletele de avion nu permit modificari ulterioare emiterii.
Rezervarea presupune achitarea integrala a contravalorii pachetului.
Conditii de anulare:
In cazul In care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:
100 % din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in orice interval de la data achizitionarii pachetului pana la plecare sau pentru neprezentarea la program

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/noapte
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: EXPLORE TRAVEL