Destinatii Europene

Circuit Fiorduri Scandinave

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
16 zile
Valabilitate Oferta:
06/07/2012 - 12/08/2012
Pret Total:
845 € (52.81€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Ziua 1. BUCUREÅžTI- BUDAPESTA (895 km)
Ora 6:00 Plecare din Bucureşti din parcarea de la Piaţa Victoriei, pe ruta (vezi tabelul de mai jos). Sosire şi cazare la Budapesta.
Ziua 2. BUDAPESTA- CRACOVIA- VARSOVIA (650 km)
Mic dejun. Tranzitând Slovacia, se pleacă spre Cracovia, unul dintre cele mai vechi şi mai mari oraşe din Polonia, fosta reşedinţă a regilor polonezi. Pe colina Wawel, situată deasupra Vistulei, se vizitează cel mai important complex arhitectonic, aparţinînd fostei reşedinţe regale: Castelul Wawel şi Catedrala fortificată Wawelska. Cazare la Varsovia.
Ziua 3. VARÅžOVIA- GDYNIA (ferry) (480 km)
Mic dejun. Incepem turul de oras in Varşovia, care este notabilă printre capitalele Europei nu numai prin mărimea, vechimea şi frumuseţea sa, cât pentru indestructibilitatea sa, o adevărată Pasăre Phoenix care a renăscut de nenumărate ori din cenuşa războiului. Se vizitează Oraşul Vechi - Stare Miasto, cu Catedrala Sf. Ioan şi Palatul Regal. Plecare spre Gdynia (sau Swinoujscie) şi îmbarcare pe ferry boat pentru traversare în Suedia (la Karlskrona sau Ystad). Cazare la bordul navei în cabine cu 4 paturi (vezi supliment pt. cabine cu 2 paturi).
Ziua 4. KARLSKRONA (sau YSTAD)- STOCKHOLM (490 km)
Mic dejun. Traversăm sudul ţării către Stockholm, capitala Suediei "răsfirată” pe un adevărat arhipelag de insuliţe. Cazare la Stockholm.
Ziua 5. STOCKHOLM- Castelul DROTTNINGHOLM (150 km)
Mic dejun. Începem turul de Stockholm pietonal si cu transportul public: vechiul oraş medieval (Gamla Stan), Catedrala, Palatul Regal, Parlamentul, Primăria, unde în salonul albastru şi salonul auriu în fiecare an se decernează Premiile Nobel, Muzeul Vasa. Timp liber sau sugerăm vizita "Muzeului Satului” - Skansen, unde sunt expuse clădiri tradiţionale din toată Suedia. Opţional croazieră (25 euro) cu vaporaşul spre Castelul Drottningholm, reşedinţa oficială a familiei regale, numit şi "Versailles suedez". Întoarcere la Stockholm pt. cazare.
Ziua 6. STOCKHOLM- UPPSALA- HAMAR (550 km)
Mic dejun. Dimineaţă timp liber in Stokholm sau opţional excursie la Uppsala, capitala eclesiastică şi universitară a ţării, unde se vizitează Catedrala încoronării regilor suedezi, Castelul regal şi prestigioasa Universitate. După amiază se traversează Suedia pentru cazare la Hamar.
Ziua 7. LILLEHAMMER- KRISTIANSUND- Drumul ATLANTICULUI- MOLDE (420 km)
Mic dejun. Avansăm spre nord urmând malul lacului Mjosa către Lillehammer, faimoasa staţiune montană unde s-au organizat Jocurile Olimpice de Iarnă. Ne îndreptăm apoi spre Kristiansund, de unde urmăm spectaculosul "Drum al Oceanului” trecând peste o salbă de poduri care leagă o mulţime de insulite. Sosire pentru cazare în pitorescul oraş Molde.
Ziua 8. Drumul TROLILOR- Fiordul GEIRANGER- NORDFJORD (320 km)
Mic dejun. Traseul străbate "Ruta de Aur” cu peisaje copleşitor de spectaculoase pe Drumul Trolilor, apoi după ce traversăm cu feriboat-ul Norddalsfjord, intrăm pe Drumul Vulturilor către Geiranger. Contra cost, îmbarcare pentru o croazieră pe Geirangerfjord, în care veţi admira natura sălbatică cu versanţi abrupţi "pravalindu-se” în apele fiordului, împreună cu apele învolburate ale cascadelor "Voalul Miresei” şi "Cele 7 surori”. Urmează apoi Nordfjord şi Gheţarul Briksdal, unul din cele mai mari din Europa, la care se poate ajunge printr-o plimbare de circa o oră. Sosire pentru cazare în zona Forde- Sogndal.
Ziua 9. AURLAND- SOGNEFJORD- GUDVANGEN- BERGEN (230 km)
Mic dejun. Dimineaţă străbatem zone de un pitoresc aparte spre cel mai lung tunel din lume (24,5 km) pentru a ne îmbarca contra cost într-o nouă croazieră, pe cele mai îndepărtate ramificaţii ale "gigantului” fiord Sognefjord, impresionant prin cei 205 Km şi adâncimea maximă de peste 1300 m. Drumul continuă pentru cazare la Bergen, prima capitală a ţării şi "poartă a fiordurilor". Se va vizita, cartierul medieval Bryggen, vechiul port, Mariakirke şi Rosenkrantz. Opţional, urcare cu telecabina pe vârful Floyen pentru o superbă panoramă a oraşului.
Ziua 10. BERGEN- Fiordul HARDANGER- OSLO (495 km)
Mic dejun. Plecare spre Oslo, urmând malul fiordului Hardanger pe care îl şi traversăm cu ferry la Bruravik. Admirăm imensa cădere de 180 m a cascadei Voringsfoss. Tur de oras în capitala Norvegiei: Parcul sculptorului Gustav Vigeland, Palatul Regal, Stortinget (Parlamentul), Teatrul Naţional, Primăria (unde se decernează premiile Nobel pentru pace) şi Fortăreaţa Akaershus. Cazare la Oslo.
Ziua 11. OSLO- GOTEBORG- HELSINGOR- COPENHAGA (560 km)
Mic dejun. Părăsim Norvegia pentru o ultimă vizită în Suedia la Goteborg, cel de-al doilea oraş ca mărime al ţării şi cel mai mare port scandinav. Tur de oraş: Goteborgsutkiken - turnul principal, Opera, Centrul Maritim, Radhuset (Primăria), Bursa şi Centrul Istoric Gustav Adolfs Torg. Deplasare către sudul Suediei, pentru traversare cu ferryboat spre Helsingor. Traseul trece pe lângă Castelul Kronborg, locul tragediei lui Hamlet, impunător prin arhitectura sa sobră. Cazare in capitala Danemarcei, Copenhaga.
Ziua 12. COPENHAGA
Mic dejun. Vizita in Copenhaga pietonal si cu transportul public: Palatul Rosenborg (fosta reşedinţă regală), Palatul Christiansborg, Primăria, vechiul Port Nyhavn şi celebra statuie Mica Sirenă - simbolul capitalei daneze. Timp liber pentru vizită individuală în Copenhaga. Seara, opţional vizită în parcul de distracţii Tivoli (al 3-lea ca faimă din Europa), deschis publicului încă din 1843. Cazare la Copenhaga.
Ziua 13. COPENHAGA- HAMBURG- BERLIN (590 km)
Mic dejun. Traversare cu ferry în Germania la Puttgarden (45 min.). Vizită in Hamburg: Primăria, Bursa, Biserica St.Jacobi, Binenalster, Biserica St.Michaelis şi zona portuară. Apoi ne îndreptăm spre Berlin pt. un tur de oraş cu autocarul, ca apoi să continuăm turul pietonal admirând de aproape: Poarta Brandenburg, Unter den Linden Strasse, Reichstag Insula muzeelor, Opera, Catedrala. Cazare în zona Berlin.
Ziua 14. POTSDAM- DRESDA- PRAGA (370 km)
Mic dejun. În Potsdam vizităm Palatul Sanssouci şi splendidele sale grădini (fost Palat de Vară al Regelui Prusiei, Frederick cel Mare). Apoi tur de oraş în Dresda: Opera, Domul şi Palatul Zwinger, fastuos ornamentat în stil baroc. Continuăm itinerariul spre Praga pentru cazare.
Ziua 15. PRAGA- BUDAPESTA (525 km)
După micul dejun, tur de oraş Praga: Catedrala Sf. Vit, Podul Carol, Primăria şi Turnul cu Ceas, Cartierul Evreiesc, etc. Continuăm itinerariul spre Budapesta unde opţional se poate organiza o croazieră pe Dunăre (cu sau fără cină inclusă). Cazare la Budapesta.
Ziua 16. BUDAPESTA- BUCUREÅžTI (895 km)
După micul dejun, plecare spre Bucureşti. Sosire seara, după ora 23.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

Tabel cu lista de preturi

Perioada SingleDouble4A 3-a pers
06-Iul-12 - 21-Iul-128651260845
28-Iul-12 - 12-Aug-128651260845

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:
  • Early booking: 10% inainte de 01-Ian-70
  • PiteÅŸti-SebeÅŸ-Sf. Gheorghe-Sibiu-Slatina-TimiÅŸoara-Rm. Vâlcea. Transfer contra cost din celelalte oraÅŸe ale ţării.
  • Daca turistii se imbarca dintr-o alta localit. decat Bucuresti, acestia trebuie sa informeze cu minim 15 zile inainte de data plecarii agentia la care s-au inscris. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.
  • Transferurile GRATUITE SUNT GARANTATE INDIFERENT DE NUMARUL MINIM de persoane, dar sunt LIMITATE in functie de CAPACITATEA MAXIMA A MIJLOCULUI DE TRANSPORT UTILIZAT (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri).
  • Punctele de îmbarcare GRATUITA (autocar sau microbus) sunt structurate mai jos:
  • BUCUREÅžTI - Parcare PiaÅ£a Victoriei - 05.45
  • BUCUREÅžTI - Parcare Gara de Nord - 06.15
  • PLOIEÅžTI - Petrom METRO - 07.00
  • CÂMPINA - BăneÅŸti (“La avion”) - 07.30
  • BRAÅžOV - McDonald\'s Calea BucureÅŸti - 09.00
  • SIBIU - Intrarea în parcarea OBI

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " AMA TOURS MILLENIUM"

Total Oferte de Turism (77)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: AMA TOURS MILLENIUM