Destinatii Europene

Circuit CHINA - mai 2012

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
16 zile
Valabilitate Oferta:
13/05/2012 - 29/05/2012
Pret Total:
2030 € (126.88€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Circuit CHINA

Data plecarii: 13 mai 2012

Durata: 16 zile

Cu o istorie de 3000 ani, si fiind una dintre cele mai fascinante destinatii turistice, CHINA te uimeste , atat cu traditiile ei unice, cat si cu ritmul vibrant in care se dezvolta, in prezent…

Ziua 01 – 13.05.2012: Bucuresti

Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 17:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines TK 1046 (19:20 / 20:45) si mai departe spre Beijing cu zborul TK 20 (23:45 / 14:00).

Ziua 02 – 14.05.2012: Beijing

Sosire la Beijing la ora 14:00 si intalnire cu ghidul local care va insoti grupul pentru o prima vizita, care include Templul Cerului (sec. al XV-lea, dinastia Ming si Qing) si celebra piata Tian’An Men, cea mai mare piata publica din lume. Transfer, cina si cazare la hotelul Qianmen 4* (sau similar).

Ziua 03 – 15.05.2012: Beijing

Mic dejun. Excursie la Badalin (situat la 80 km de Beijing) pentru a vedea Marele Zid, simbolul Chinei antice, cu o lungime de 6.000 km (fara teleferic), singura constructie de pe pamant, ridicata de mana omului, vizibila din spatiul cosmic. Zidul traverseaza cinci provincii ale Chinei si a fost construit in scop de aparare. Vizita la unul din mormintele dinastiei Ming si la Calea Spiritelor de la Changling, dupa care urmeaza vizita la o fabrica de cloazoneuri. Pranz in cursul vizitelor. Cina la celebrul restaurant “Rata pekineza” (fara bauturi). Cazare.

Ziua 04 – 16.05.2012: Beijing – Luoyang ( tren-vagon de dormit )

Mic dejun. Dimineata se viziteaza in Beijing, Palatul Imperial (Orasul Interzis), construit de imparatul Yongle (acelasi care a construit si Templul Cerului) unde au locuit 24 de imparati din dinastia Ming si Qing si care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; cateva dintre marile sali sunt folosite ca muzee ce adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti. Se continua cu Colina Carbunelui (o superba gradina imperiala) si Palatul de Vara, supranumit “Gradina Undelor Clare”, chintesenta arhitecturii gradinilor chinezesti. Pranz in timpul vizitelor. Transfer la gara pentru plecare la ora 21:00 cu trenul la Luoyang (vagon de dormit, in cusete cu 4 locuri).

Ziua 05 – 17.05.2012: Luoyang

Sosire la ora 08:22 la Luoyang, unul din cele 7 orase imperiale ale Chinei, asezare preistorica, avand reputatia preeminenta de leagan ancestral al civilizatiei chineze.

Vreme de patru milenii, Luoyang a servit drept capitala a treisprezece dinastii chineze, inclusiv prima dinastie Xia (sec. XXI – XVI I.C.).

Transfer la hotel pentru mic dejun deoarece camerele sunt disponibile numai dupa ora 12:00. Vizita la Muzeul Regional, Templul Calului Alb si la cel mai mare reper cultural, loc de obarsie a budhismului in China, grotele de la Luoyang, tezaur al artei budhiste, cu cele 100.000 de statui ale lui Buddha. Pranz in timpul vizitelor. Cazare la hotelul “Xin Youyi” 3* (sau similar).


Ziua 06 – 18.05.2012: Luoyang – Xi’an (tren expres)

Mic dejun. Plecare la Xi’an cu trenul de mare viteza, dat recent in folosinta. Sosire in orasul care a fost capitala a Chinei timp de 1062 de ani, sub 13 dinastii si unde incepea celebrul drum al matasii. Vizita la Marea Moschee si Cartierul Musulman. Pranz la restaurantul “Palatul Dinastiei Tang”. Cazare la Hotel Xi’An 4* (sau similar).

Ziua 07 – 19.05.2012: Xi’an

Mic dejun. Plecare cu autocarul pentru vizitarea sitului arheologic situat la 40 km distanta de Xi’an, dedicat mormantului primului imparat al Chinei, Qin Shihuang, unde s-a descoperit armata celor 7.000 de razboinici de teracota, socotita a opta minune a lumii (inclusiv noul sector cu ultimele descoperiri). In incinta se mai viziteaza si Muzeul Trasurii de Bronz, dedicat vietii si mestesugurilor din acea perioada. Pranz in timpul vizitelor. Vizitarea ansamblului arhitectural dedicat Pagodei Marii Gaste salbatice, construita in anul 625, inalta de 67 m si cu 7 nivele, locul unde au fost traduse in limba chineza textele sacre de catre calugarul Xuan Zand, dupa ce acesta s-a intors din India si a templului ce i-a fost dedicat, precum si un atelier de prelucrare a jadului, pentru care Xi’An este celebru. Cazare.

Ziua 08 – 20.05.2012: Xi’an – Hangzhou (avion)

Mic dejun. Transfer la aeroport si plecare cu avionul la Hangzhou, una din cele 7 capitale imperiale pe care Marco Polo l-a numit cel mai frumos si mai grandios oras din lume. Vizita la resedinta Mandarinului Huxeyan si la Muzeul Farmaciei chineze. Cina si cazare la hotel Baihehua 3* (sau similar).

Ziua 09 – 21.05.2012: Hangzhou

Mic dejun. Plimbare cu vaporul pe Lacul de Vest, gratie caruia Hangzhou este supranumit Paradisul Terestru. In continuare se viziteaza Templul Lingyan (sec. al IV- lea), Pagoda celor 6 Armonii si o plantatie de ceai (la Hangzhou se cultiva cel mai bun ceai din China). Pranz in timpul vizitelor. Cazare.

Ziua 10 – 22.05.2012: Hangzhou – Shanghai (tren)

Mic dejun. Transfer la gara si plecare spre Shanghai. Sosire la Shanghai, cel mai mare oras al Chinei, situat la malul Marii Orientale, pe fluviul Huangpu. De Shanghai se leaga istoria Chinei moderne, fiind astazi un oras ultradezvoltat, cu bulevarde largi, strazi suspendate, cladiri monumentale si peisaje urbane inedite. Pranz la restaurantul mongol. Vizitarea resedintei si a gradinii Mandarinului Yu. Plimbare prin orasul vechi, unde se afla si un impresionant centru comercial. Plimbare pe celebra strada comerciala Nankin. Seara, se vizioneaza celebrul spectacol de acrobatie din Shanghai. Cazare la hotelul Tianhong 3* (sau similar).

Ziua 11 – 23.05.2012: Shanghai

Mic dejun. Timp liber. Excursie optionala cu autocarul la Suzhou, orasul gradina si patria matasii, unde se viziteaza Gradina Maestrului si gradina Politicii Simple, satul Luzhi si o fabrica de matase. Pranz in timpul vizitelor. Intoarcere la Shanghai (tarif informativ: 65 usd/pers. valabil pentru minim 10 pers.). Cazare.

Ziua 12 – 24.05.2012: Shanghai – Guilin ( avion )

Mic dejun. Dimineata se viziteaza Muzeul Nou din Shanghai, cartierul Bund si templul lui Buddha de Jad. Pranz in timpul vizitelor. Transfer la aeroport si plecare spre Guilin. Sosire, transfer si cazare la Hotelul Osmanthus 3* (sau similar).

Ziua 13 – 25.05.2012: Guilin – Hong Kong (avion)

Mic dejun. Plecare cu autocarul spre portul de unde veti porni intr-o croaziera pe Fluviul Li, cu pranz la bord. Croaziera ne va ramane intiparita in memorie datorita peisajelor exotice unice: pescari care folosesc cormorani la pescuit, barci din bambus, imagini superbe. Debarcare la Yangshuo urmata de o scurta plimbare prin oras si apoi plecare la Guilin cu autocarul, strabatand peisajul unic al culturilor de orez. Transfer la aeroport pentru zborul de la ora 18:00 spre Hong Kong, fost dominion britanic care dupa razboiul opiumului din anul 1840, a intrat in componenta statului chinez in anul 1997 si dintr-un simplu sat de pescari, a devenit in timp unul dintre cele mai cosmopolite orase, unde Estul se intalneste cu civilizatia din Vest. Insula Hong Kong-ului este astazi mai atragatoare decat Manhattanul New York-ului, cu zgarie-norii care parca rasar din mare si cu relieful sau colinar de un farmec aparte. Sosire la ora 19:30 si transfer la hotel Metropark Kowloon 3* (sau similar).

Ziua 14 – 26.05.2012: Hong Kong – Macao – Hong Kong ( vapor )

Mic dejun. Zi dedicata excursiei la Macao, fosta colonie portugheza pana in anul 1999 (dus-intors cu vaporul). Macao este cea mai veche colonie europeana din Orientul Indepartat, datand din anul 1557. Mai mult de 400 de ani de amestec intre culturile europenilor si chinezilor au dat nastere la o cultura proprie a acestei asezari. “Radacinile“ europene se regasesc in arhitectura multor cladiri tipic portugheze, care au fost declarate recent ca apartinand patrimoniului UNESCO. Turul ne va conduce spre principalele puncte de atractie turistica: ruinele bisericii romano-catolice St. Paul (devenite emblema pentru Macao) intrate in patrimoniul UNESCO, Muzeul din Macao si Turnul din Macao pentru o vedere panoramica, Biserica Penha, Piata Senatului, Poarta Barierei, Templul Kun si Templul zeitei A-Ma (zeita navigatorilor) si a monumentului care comemoreaza revenirea regiunii Macao la China, in anul 1999, numit Lotus Flower in Full Bloom. In timpul pranzului care va fi servit intr-un restaurant local, veti avea ocazia sa gustati cate ceva din bucataria “macaneza”, bucatarie in care se regaseste cultura sa unica. Turul se incheie cu vizita unui faimos cazino din Macao – copie a cazinoului Venetia din Las Vegas. Intoarcere la hotelul din Hong Kong. Cazare.

Ziua 15 – 27.05.2012: Hong Kong

Mic dejun. In prima parte a zilei (deoarece camerele trebuiesc eliberate pana in ora 12:00), vom face un tur de o jumatate de zi a Hong Kongului. Turul incepe cu o plimbare pana in varful muntelui Victoria cunoscut si sub denumirea de Colina Victoria, faimoasa zona rezidentiala de lux, unde de la altitudinea de 554 m se admira o frumoasa panorama asupra insulei Hong Kong, a peninsulei Kowloon si a imprejurimilor. Turul continua cu vizita celei mai populare plaje din sudul insulei, datorita nisipului fin si a apei clare, situata in Golful Repulse, unde se pot vedea statuile zeitelor Kwun Yum si Tin Hau, dupa care se viziteaza satul pescaresc Aberdeen (denumit astfel de scotienii care au colonizat Hong Kongul), o asezare traditionala unica in lume datorita ambarcatiunilor sale de lemn, numite sampan, si datorita unei mici comunitati care “traieste pe apa”. In portul Aberdeen se gasesc numeroase restaurante plutitoare printre care cel mai cunoscut este Junk and Jambo, unde vom servi si noi pranzul care va fi insotit de un pahar de vin alb (inclus). Turul se incheie cu o vizita in Piata Stanley (Chek Chue). Dupa amiaza libera. Seara

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
13-Mai-12 - 29-Mai-122030

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel