Destinatii Europene

Circuit 2018 JAPONIA – cireşilor în floare

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
13 zile
Valabilitate Oferta:
21/03/2018 - 07/04/2018
Pret Total:
2565 € (197.31€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:



Tradiţii şi modernism în Țara Soarelui Răsare

JAPONIA – CIREŞILOR ÎN FLOARE

Tokyo – Nikko – Kamakura – Yokohama – Hakone Onshi – Atami – Kyoto – Osaka – Hiroshima

Când spui Japonia te gândeşti imediat la tehnica cea mai avansată, la tehnologia de vârf, la construcţiile cele mai îndrăzneţe, la oamenii pentru care munca este un cult, iar tradiţiile o a doua religie. Dacă la toate acestea mai adăugăm istoria lor veche şi zbuciumată, natura frumoasă şi imprevizibilă vom obţine o imagine de ansamblu, care merită din plin aprofundată pe parcursul excursiei noastre.

Perioada: 21.03 – 02.04.2018
26.03 – 07.04.2018

Ziua 1 / 21.03.2018: Bucureşti – Doha – Tokyo
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 21:30 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 220 (23:40 / 05:20) de unde se va pleaca spre Tokyo cu zborul QR 812 (07:10 / 22:30).
Ziua 2 / 22.03.2018: Tokyo
Sosire în Tokyo la ora 22:30, întâlnire cu reprezentantul local şi transfer pentru cazare la Hotel JR Kyush Blossom Shinjuku 4* (sau similar).
Ziua 3 / 23.03.2018: Tokyo
Mic dejun. Tur panoramic de o zi al oraşului Tokyo, capitala niponă din anul 1868 după ce dinastia Tokugawa a fost detronată, una dintre cele mai dens populate metropole din lume, cu peste 10 milioane de locuitori. Tokyo-to sau Metropola Tokyo constă în 23 de cartiere speciale, 33 de oraşe şi 8 suburbii. Majoritatea străzilor din Tokyo au valoare istorică, dar sunt înguste, ceea ce le face impracticabile pentru automobile, chiar dacă oraşul este o aglomerare urbană supraetajată pe o întindere aproape nesfârşită, cu case mici din lemn, dominate de impunătoare blocuri moderne. Metropola este o împletire a civilizaţiei şi culturii moderne, cu obiceiuri şi tradiţii milenare. În timpul turului panoramic vom întâlni la tot pasul temple şi parcuri cu arbori pitici, cu stânci artificiale, cu lacuri pline de peşti aurii şi podețe specifice arhitecturii japoneze. Turul va debuta cu croaziera pe Râul Sumida, prin districtul Asakusa, plin de culoare şi obiceiuri tradiţionale. Vom admira Palatul Imperial (oprire pentru fotografii), situat într-un peisaj pitoresc cu iazuri şi pini, înconjurat la sud şi vest de cele mai importante clădiri ale guvernului, Altarul Meiji Jingu, cel mai vechi şi cel mai mare loc sfânt din Tokyo, care îl comemorează pe Împăratul Meiji, Templul Senso-ji (Asakusa Kannon), a cărui pagodă are cinci niveluri, în curtea căruia se află un cazan uriaş din bronz, plin cu tămâie aprinsă, Bulevardul Ginza, care se aseamănă cu “5th Avenue” din New York şi zona comercială Nakamise Shopping Arcade (galerie comercială foarte veche) care funcţionează încă dinainte de cel de-Al Doilea Război Mondial. În încheierea zilei vom admira o spectaculoasă panoramă a întregului oraş din Observatorul Metropolitan. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel JR Kyush Blossom Shinjuku 4* (sau similar).
Ziua 4 / 24.03.2018: Tokyo – Nikko – Tokyo
Mic dejun. Plecare spre Nikko, zonă deosebit de pitorească, cu peisaje splendide alcătuite din munţi, lacuri, cascade şi drumuri montane presărate cu temple budiste, pentru a vizita Altarul Toshogu, templul shinto cel mai extravagant decorat al Japoniei, construit la începutul anilor 1600, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, locul unde este înmormântat shogunul Tokugawa Ieyasu, personaj foarte important în istoria Japoniei, care este cunoscut sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel. Odată ajunşi în Parcul Naţional Nikko, ne vom îndrepta spre Lacul Chuzenji (Chuzenjiko) situat la poalele vulcanului Nantai, inactiv în prezent, unde vom fi fermecaţi de peisajul spectaculos. Vom urca cu liftul deasupra Cascadei Kegon care are o înălţime de 97 m, una dintre cele mai înalte şi impresionante cascade din Japonia. Întoarcere la Tokyo pentru cazare la Hotel JR Kyush Blossom Shinjuku 4* (sau similar).
Ziua 5 / 25.03.2018: Tokyo – Kamakura – Yokohama – Tokyo
Mic dejun. Excursie opţională de o zi, la sud de Tokyo, pentru a vizita oraşele Kamakura şi Yokohama. Veți ajunge întâi în prima capitală a Shogunatului, în Kamakura, o oază de linişte, înconjurată de munţi, păduri şi mare, situată la doar o oră distanţă faţă de Tokyo, care a cunoscut o perioadă înfloritoare între sec. XII – XIV, care a coincis cu dezvoltarea budismului şi introducerea religiei Zen în China. Toate acestea se reflectă în multitudinea templelor din oraş, care s-au păstrat atât de bine de-a lungul timpului. Veți vizita principalele obiective turistice ale oraşului, precum Templul Kotokuin, un veritabil simbol al Japoniei, unde se găseşte cea mai mare statuie a lui Buddha Daibutsu în aer liber din Japonia, Templul Hase Kannon cu antica statuie a Zeului Îndurării, care datează din sec. al VIII-lea, Altarul Tsurugaoka Hachimangu, altar dedicat zeului războiului, protector al familiei primului shogun japonez – Minamoto no Yoritomo şi Chinatown. În continuarea zilei va veți îndrepta spre Yokohama, unde veți avea prilejul de a admira spectaculoasa privelişte din cel care în trecut era cel mai înalt Observator al Japoniei. Întoarcere la Tokyo pentru cazare la Hotel JR Kyush Blossom Shinjuku 4* (sau similar). Toată lumea îşi va pregăti în această seară bagajul de mână, pentru următoarea noapte de cazare, iar bagajul mare (1 bucată) va fi transferat direct la Kyoto.
Ziua 6 / 26.03.2018: Tokyo – Parcul Hakone Onshi – Atami
Mic dejun. Plecare spre Atami, în traducere „ocean fierbinte”, o populară staţiune de coastă cu izvoare fierbinţi datorită intensei activităţi vulcanice, situată pe malul Oceanului Pacific. Izvoarele sale au fost remarcate încă din sec. al VIII-lea, fiind la mare căutare şi în prezent datorită climatului său moderat maritim. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre muntele Komagatake pentru o călătorie cu telecabina şi pentru a admira Parcul Hakone Onshi. Dacă vremea va permite, vom admira spectaculoasa privelişte cu Fuji-san, cel mai înalt şi venerat munte al Ţării Soarelui Răsare, aflat la o distanţă de numai 96 km de Tokyo, cu o înălţime de 3.776 m, cu un vârf de o perfecţiune geometrică rară, pe care budiştii şi adepţii şintoismului îl consideră un loc sfânt. Cină şi cazare în camere tipic japoneze la Hotel Resorpia Atami 4* (sau similar).
Ziua 7 / 27.03.2018: Atami – Kyoto
Mic dejun. Deplasare la gara din Atami (aprox. 10 minute de mers pe jos) pentru îmbarcarea în trenul de mare viteză cu destinaţia Kyoto, vechea capitală a Japoniei între anii 794 şi 1868, denumită şi “capitala liniştii şi păcii” datorită numeroaselor grădini Zen, faimoasă pentru vechii meşteşugari care modelează bronzul, care creează obiecte incredibile din porţelan, care fac minuni din firele de mătase, dar faimoasă şi pentru echipamentele electronice performante, oraşul fiind astfel locul de întâlnire între cultura japoneză şi cea internaţională. Aici vom descoperi Japonia tradiţională, inima sa culturală, cu case vechi, cu peste 2.000 de temple şi altare, un loc de pelerinaj şi în acelaşi timp un muzeu în aer liber unde nu mai puţin de 17 locaţii din oraş şi din împrejurimi au intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Tur panoramic în Kyoto, oraş proiectat geometric după modelul marilor oraşe chinezeşti, impresionant şi datorită frumosului peisaj creat de munţii acoperiţi de păduri de arţar. Turul va include Templul Kiyomizu, dedicat zeităţii budiste cu 11 fețe Kannon, Templul Kinkakuji, numit Pavilionul Aurit, un templu învelit în frunze de aur, care se oglindeşte în iazul din faţa sa şi Castelul Nijo, fost palat al familiei shogunului Tokugawa, construit între anii 1603 – 1626. Dejun în timpul vizitelor. În finalul turului vom putea explora Gion-ul, cartier vechi de distracţii, gheişe şi actori kabuki, trecutul reflectându-se intens în această zonă care reuşeşte să păstreze vechea ambianță istorică. Cazare la Hotel New Miyako 3* (sau similar).
Ziua 8 / 28.03.2018: Kyoto – Nara – Kyoto
Mic dejun. Deplasare la Nara, oraş care întruchipează un amestec de stiluri, chinezesc, coreean şi central-asiatic, prima capitală a Japoniei şi a doua atracţie turistică importantă din regiunea Kansai, după Kyoto, veche capitală japoneză care datează din sec. al VIII-lea. În timpul excursiei vom vizita Templul Toda-ji (Marele Buddha), aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cea mai mare clădire din lemn din lume, care adăposteşte cea mai mare statuie a lui Buddha din Japonia, Altarul Kasuga, cu cele 4 săli principale, dintre care 3 sunt dedicate războinicilor civili şi una dedicată strămoşilor zeificaţi şi minunatul Parc al Căprioarelor cu cele peste o mie de exemplare de căprioare sacre, pe care le vom putea hrăni, tradiţie shinto care se păstrează la Nara din cele mai vechi timpuri. Întoarcere în Kyoto. Opţional, vă propunem participarea la spectacolul extraordinar al gheişelor din Gion, reprezentaţie care are loc într-o singură lună din an, respectiv în perioada în care ne vom afla în Kyoto (transferurile nu sunt incluse). Cazare la Hotel New Miyako 3* (sau similar).
Ziua 9 / 29.03.2018: Kyoto
Mic dejun. Astăzi vom continua explorarea oraşului Kyoto împreună cu conducătorul de grup sau, opţional, însoţiţi de ghidul local şi cu mijloc de transport privat, veţi putea face o plimbare în zona de est a oraşului, cartierul cu cei mai mulţi cireşi, pentru că suntem în perioada cireşilor în floare! Sakura, denumirea japoneză pentru cireş şi florile sale, a fost şi este în continuare sursă de inspir

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL