Destinatii Europene

Circuit 2018 Insulele Azore

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
11 zile
Valabilitate Oferta:
17/06/2018 - 27/06/2018
Pret Total:
1090 € (99.09€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:


Magie, frumuseţe, istorie în paradis

I N S U L E L E A Z O R E

Insula Sao Miguel: Ponta Delgada – Lagoa do Fogo – Vila Franca – Furnas – Sete Cidades – Insula Terceira: Angra do Heroismo – Biscoitos – Insula Faial: Horta – Insula Pico – Lisabona

Vă invităm într-o inedită incursiune insulară, în care veţi descoperi natura în forma sa unică şi originală a arhipelagului Insulelor Azore, cu cele 9 insule de o frumuseţe remarcabilă care plutesc în Oceanul Atlantic, insuflând misterul unor poveşti romantice şi legende locale de neînţeles. Veţi avea prilejul de a admira peisajul exuberant, îmbrăcat în nuanţe de verde, care fuzionează cu albastrul ceresc al mării, de a vă bucura de ospitalitatea tradiţională a localnicilor Insulelor Azore, de a savura aromele speciale ale bucătăriei locale şi de a experimenta deliciile pe care numai aceste insule le pot oferi!

Perioada: 17.06 – 27.06.2018
02.07 – 13.07.2018
06.08 – 16.08.2018

Ziua 1 / 17.06.2018: Bucureşti – Lisabona – Ponta Delgada / Insula Sao Miguel
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 05:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Tap Portugal). Plecare spre Lisabona cu zborul companiei Tap Portugal TP 1325 (07:00 / 09:35) de unde se va pleaca spre Insula Sao Miguel cu zborul companiei Tap Portugal TP 1867 (10:55 / 12:20). După sosirea în Ponta Delgada, capitala Insulei Sao Miguel, vom fi transferaţi pentru cazare la Hotel Ponta Delgada 3* (sau similar).
Ziua 2 / 18.06.2018: Ponta Delgada – Lagoa do Fogo – Ponta Delgada
Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local pentru un tur panoramic şi pietonal de ½ zi al oraşului Ponta Delgada, cel mai populat oraş din Insulele Azore. În timpul turului vom avea prilejul de a admira clădirea Primăriei, una dintre cele mai frumoase clădiri în stil baroc din Ponta Delgada, iniţial casa unei familii bogate de comercianţi din sec. al XVII-lea, Biserica Sao Sebastian, biserica principală a oraşului, ridicată în sec. al XV-lea, Fortăreaţa Sao Bras (intrare inclusă), care datează din perioada Renaşterii şi Praca Goncalo Velho Cabrail, centrul oraşului Ponta Delgada, unde se găsesc cele trei arcade ale zidului vechi al oraşului. Un alt punct de atracţie pe care îl vom vedea îl reprezintă frumoasele grădini botanice, cu o atenţie specială acordată grădinii Palatului Sant’Ana, construcţie din sec. al XIX-lea, care reprezintă reşedinţa Preşedintelui Guvernului Regional al Insulelor Azore. După-amiază, excursie de o jumătate de zi la Lagoa do Fogo, un lac imens albastru, de aprox. 2 km lungime şi 1 km lăţime, situat în centrul insulei, supranumit „Lacul focului”, înconjurat de munţi înalţi şi vegetaţie endemică luxuriantă. Ne vom deplasa de-a lungul coastei de nord spre Ribeira Grande, situat la 18 km nord-est de Ponta Delgada, unde vom face o scurtă oprire pentru a vedea Biserica Espirito Santo. Aceasta datează din sec. al XVII-lea, fiind una dintre cele mai atractive structuri în stil baroc din întreg arhipelagul. Vom vizita apoi o fabrică în care se produce celebrul lichior din fructul pasiunii, considerat unul dintre simbolurile Insulelor Azore. Excursia va continua pe drumul de munte, spre Lagoa do Fogo, pe parcurs oprindu-ne pentru a admira panorama coastei nordice şi sudice a insulei. Traseul ne va conduce spre satul Lagoa, unde vom vizita o fabrică de ceramică. Întoarcere în Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Ponta Delgada 3* (sau similar).
Ziua 3 / 19.06.2018: Ponta Delgada – Vila Franca – Furnas – Ponta Delgada
Mic dejun. Excursie opţională de o zi la Furnas cu dejun inclus. Veţi pleca spre Furnas, o zonă bogată în izvoare minerale, cu ape fierbinţi şi reci, poziţionată în imediata apropiere a trei vulcani activi. În trecut localnicii evitau să păşească prin zona aceasta, deoarece din cauza aburilor care ieşeau din pământ şi a anumitor locuri în care suprafaţa pământului era foarte fierbinte, credeau că aici se află anumite energii negative sau că ar fi un portal spre infern. Între timp, Furnas s-a populat, devenind probabil cel mai important obiectiv turistic din Insulele Azore, după “vânătoarea” de balene. Pe traseu veţi face o scurtă oprire în Vila Franca, prima capitală a insulei, dar care a fost mutată după ce un cutremur a distrus oraşul în anul 1522. Turul va continua cu vizitarea fabricii de ceai a celei mai vechi companii de ceai din Europa, Gorreana, recunoscută pe plan internaţional pentru ceaiurile sale. Dejun „Cozido”, preparat în vase îngropate în pământul fierbinte al insulelor (băuturi incluse). În continuarea zilei veţi vizita Parcul Terra Nostra, amenajat încă din sec. al XVIII-lea, unde veţi avea şansa de a observa numeroase specii botanice din întreaga lume, copaci seculari, precum şi piscina naturală cu apă termală. Întoarcere în Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Ponta Delgada 3* (sau similar).
Ziua 4 / 20.06.2018: Ponta Delgada – Sete Cidades – Ponta Delgada
Mic dejun. Excursie de o jumătate de zi la Sete Cidades, una dintre cele mai renumite zone din Insulele Azore. Ne vom opri în punctul de belvedere de la Vista do Rei de unde vom admira priveliştea asupra celui mai mare lac din Insulele Azore, situat într-un imens crater vulcanic şi care este de fapt format din două lacuri: Lacul Albastru şi Lacul Verde. În continuarea zilei vom vedea şi alte minunăţii ale zonei cum ar fi lacul ascuns Santiago şi punctul de belvedere Pico do Carvao, care ne va oferi o vedere panoramică asupra centrului şi coastelor nordice şi sudice ale insulei. Timp liber pentru dejun. Vom vizita apoi plantaţiile de ananas şi vom degusta aromatul lichior de ananas din această zonă. Întoarcere la Ponta Delgada. După-amiază, excursie opţională pe mare pentru observarea balenelor şi a delfinilor, ştiut fiind că Insulele Azore sunt un adevărat paradis pentru observarea acestora. În trecut, balenele erau vânate în Insulele Azore, dar astăzi această activitate este interzisă, rămânând doar poveştile spuse în port de pescarii în vârstă. Întoarcere în Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Ponta Delgada 3* (sau similar).
Ziua 5 / 21.06.2018: Ponta Delgada – Angra do Heroismo / Insula Terceira
Mic dejun. Tranfer la aeroport pentru plecarea spre Insula Terceira cu zborul companiei Sata Air Acores SP 482 (07:30 /08:10). Sosire la ora 08:10 în Angra do Heroismo, capitala insulei Terceira, cel mai vechi oraş din Azore, care datează încă din anul 1474, fiind inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1983. Întâlnire cu ghidul local care ne va însoţi într-un tur panoramic şi pietonal de ½ zi al oraşului Angra do Heroismo, construit în stil colonial portughez cu case colorate şi străzi pavate cu piatră prilej cu care vom admira Palatul Căpităniei, Catedrala precum şi Mănăstirea Gonzalo. Transfer şi cazare la Hotel Angra Garden 3* (sau similar). După-amiază, participare la festivităţile organizate cu ocazia Festivalului San Joaninas, dedicat sfântului Sao Joao (Sfântul Ioan). Pe parcursul festivalului, localnicii umplu străzile din Angra do Heroismo timp de zece zile participând la parade, concerte, lupte cu tauri, spectacole de teatru sau evenimente sportive.
Ziua 6 / 22.06.2018: Angra do Heroismo – Biscoitos – Angra do Heroismo
Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi într-un tur de o jumătate de zi al Insulei Terceira. Vom pleca spre punctul de belvedere Pico das Cruzinhas, care oferă privelişti superbe asupra insulei, după care ne vom îndrepta spre interiorul insulei, unde vom admira Peştera Algar do Carvao. Itinerarul zilei ne va purta în continuare către Biscoitos, unde vom privi cu încântare piscinele naturale din lavă, formate în timpul erupţiilor vulcanice. Vom avea ocazia de a vizita Muzeul Vinului şi de a degusta vinul local. Întoarcere în Angra do Heroismo trecând pe lângă plaja lungă de nisip, Praia da Vitoria. După-amiază, timp liber pentru activităţi individuale. Cazare la Hotel Angra Garden 3* (sau similar).
Ziua 7 / 23.06.2018: Angra do Heroismo
Mic dejun. Timp liber pentru activităţi individuale, pentru participare la parade, concerte, lupte cu tauri, spectacole de teatru sau evenimente sportive care se desfășoară pe parcursul festivalului. Cazare la Hotel Angra Garden 3* (sau similar).
Ziua 8 / 24.06.2018: Angra do Heroismo – Horta / Insula Faial
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul către Insula Faial, cunoscută ca Insula Albastră datorită nenumăratelor sale garduri vii de hortensii albastre întâlnite peste tot pe insulă. Plecare cu compania Sata Air Acores, zbor SP 564 (09:25 / 10:00) spre Horta, capitala Insulei Faial. Având forma unui pentagon neregulat, Insula Faial acoperă o suprafaţă de aprox. 21 km lungime şi 14 km lăţime, fiind a cincea insulă ca mărime a arhipelagului. Întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi într-un tur al Insulei Faial. Vom explora şi admira Caldeira do Faial, una dintre cele mai importante atracţii naturale ale insulei. „Caldeira” este craterul unui vulcan stins, cu un diametru de aprox. 1,5 km. Oferind un peisaj unic, cu pante acoperite de verdeaţă, unde ienuperii, cedrii şi ferigile predomină, întreaga zonă a craterului a fost declarată rezervaţie naturală. Itinerarul zilei va continua spre Capelo, după care ne vom opri la restaurantul Barao Palace pentru dejun şi pentru a ne bucura de delicatesele locale (băuturi incluse). După dejun vom vizita Capelinhos, locul unde se văd încă urmele erupţiei din anul 1957 (intrarea la Centrul de Interpretare a activităţii vulcanilor Capelinhos nu este inclusă, tarif: aprox 8,50 euro/pers.). Întoarcere la Horta pentru cazare la Hotel Horta 4* (sau similar).
Zi

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL